GALATASARAY

Galatasaray maçı tekrarlanıyor mu? Kural hatası...

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında oynanan ve 3-2 sarı kırmızılıların üstünlüğü ile son eren Çaykur Rizespor - Galatasaray maçının tekrarlanacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü.. Mücadelede yaşanan bir pozisyonda top oyuna girmediği için ilk penaltıda kural hatası yapıldığı ileri sürülüyor..

Aliye Tulum
Aliye Tulum[email protected]
Galatasaray maçı tekrarlanıyor mu? Kural hatası...

Dün akşam oynanan Galatasaray Çaykur Rizespor maçının tartışmaları son hız devam ediyor.. Kural hatası yapıldığı iddia edilen maç tekrarlanacak mı?

MAÇTA NE OLMUŞTU?

Sarı kırmızılılar korner kullanırken, topun oyuna girmediği anda Marcao, Abarhoun ile girdiği mücadelede düştü. Pozisyonu VAR'da inceleyen Serkan Çınar penaltıya hükmetti. Bazı hakem hocaları, hakem Çınar'ın penaltı vererek kural hatası yaptığını savunup, "Futbolcuların, topun oyunda olmadığı anlardaki eylemleri için sadece disiplin cezaları (sarı ve kırmızı kart) verilebilir" dedi..

'FAUL YAPILDIĞINDA TOP OYUNA GİRMEMİŞTİ'

Galatasaray'ın ilk penaltısında top oyuna girmemişti. (Penaltı verilmesine yol açan müdahalenin, kornerden gelen top daha oyuna girmeden gerçekleştiği görüşü hakim.) Galatasaray'ın ilk penaltısı atılırken çok sayıda futbolcunun ceza sahasına girmesi..(Bu konuda VAR'ın müdahale etmesi söz konusu olmasa da, Serkan Çınar'ın penaltıyı tekrar ettirmesi gerektiği belirtiliyor)

KURAL NE DiYOR?

IFAB KURAL 12: Direkt ve endirekt serbest vuruşlar ve penaltı vuruşları yalnızca top oyundayken yapılan ihlal ve kusurlar için verilebilir.

TREND HABERLER
Yorumlar 3 yorum
TREND HABERLER