DİĞER HABERLER

Galatasaray Liv Hospital Valencia Basket'i konuk edecek

Galatasaray Liv Hospital THY Avrupa Ligi ikinci maçında evinde Valencia basket ile karşılaşacak.

Galatasaray Liv Hospital Valencia Basket'i konuk edecek
Galatasaray Liv Hospital perşembe günü saat 20.00'de Valencia Basket ile Abdi İpekçi Arena'da karşı karşıya gelecek.

Son günlerde hem kadrodaki displinsiz tavırlar hem de maddi krizlerle boğuşan Galatasaray Liv Hospital THY Avrupa Ligi'nde İspanyol temsilcisi Valencia Basket'i yenerek moral bulmak istiyor.

İKİ TAKIM DA KÖTÜ BAŞLADI 


THY Euroleague birinci haftasında Kızılyıldız'a konuk Galatasaray Liv Hospital Kombank Arena'da 20 bin kişinin yer aldığı dolu tribünler önünde maça iyi başlamasına karşın ikinci çeyrekte oyundan düştü ve maçı 76-68 kaybetti. Zoran Erceg 17 sayı 8 ribaund ile oynarken Pietro Aradori 11 sayı 6 ribaund 3 asist üretmişti. Savunmamız ise 2.21 metre boyundaki Marjanovic'i durduramamış ve Sırp pivot 22 sayı 10 ribaund kaydetmişti.

Valencia Basket ilk hafta maçında sahasında Olympiakos'a 68-71 mağlup olup Euroleague organizasyonuna kötü bir başlangıç yaptı. Spanoulis 21 sayı, Lojeski ve Sloukas 14'er sayı ile oynarken İspanyol temsilcisinin ribaundlarda 25-39 geride kalması dikkat çekmişti. Harangody 14 sayı, Buycks ve Romain Sato 11'er sayı, Van Rossom 10 sayı 4 asist ve Lucic 6 sayıyla oynamıştı.

EN BÜYÜK YILDIZLARINI KAYBETTİLER 

Geçtiğimiz sezon finalde Trincheri'nin takımı Unics Kazan'ı iki maçta geçerek Eurocup şampiyonluğuna erişen Valencia Basket'te finaller MVP'si seçilen Justin Doellman Barcelona'ya transfer oldu. Son iki sezon Eurocup'ta geleceğin yıldızı ödülüne ulaşan Bojan Dubljevic ise takımla devam ediyor. Valencia'nın hocalığını bir dönem Efes Pilsen'i de çalıştıran efsanevi Hırvat oyuncu Velimir Perasovic yapıyor.

MAÇIN NOTLARI

- Ender Arslan forma şansı verilmesi halinde Euroleague'deki 200. maçına çıkacak ve bunu başaran 17. oyuncu olarak tarihteki yerini alacak.
- Euroleague'deki en iyi maçını Valencia'ya karşı çıkaran Arslan 25 sayı 11 asist içeren bir performans ortaya koymuştu.
- Pietro Aradori son 9 EL maçında çift haneli skor üretti.
- Romain Sato ve Ian Vougioukas Panathinaikos'un 2011 şampiyonluğunda pay sahibi olmuştu.
- Harangody ve Voguioukas geçtiğimiz sezonki Eurocup finalinde Valencia'nın rakibi Unics Kazan'ın formasını giymekteydi.
- Perasovic 2010-11 sezonunda çalıştırdığı Efes Pilsen'de Ender Arslan, Sinan Güler ve Kerem Gönlüm de yer almaktaydı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER