GALATASARAY

Galatasaray-Gençlerbirliği maçı geniş özeti

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig 24. haftasında Gençlerbirliği'ni Selçuk'un 90'da attığı frikik golüyle 3-2 mağlup etti.

Galatasaray-Gençlerbirliği maçı geniş özeti

Spor Toto Süper Lig 24. hafta maçında Galatasaray ile Gençlerbirliği, Türk Telekom Arena’da karşılaştı.

MAÇ GOLLERLE BAŞLADI

Mücadelenin henüz 33. saniyesinde sarı-kırmızılılar topu ağlarında gördü. Serdar'ın getirdiği topa ceza sahası içinde düzgün bir vuruş yapan Khalili takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu gole Galatasaray'ın cevabı gecikmedi. Aurelien Chedjou'nun pasıyla ceza sahasında topla buluşan Carole'ün ortasında top Ahmet Oğuz'un eline çarptı ve hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını işaret etti. Topun başına geçen Selçuk İnan şık bir vuruşla topu filelerle buluşturdu ve durumu eşitledi.

İlk yarının ilerleyen dakikalarında sarı-kırmızılılar baskısını iyice artırdı ve özellikle kanat organizasyonlarıyla birçok gol pozisyonu yakaladı.

PODOLSKİ ÖNE GEÇİRDİ

İlk yarının uzatma dakikalarında Podolski sahneye çıktı ve takımını öne geçiren gole imza attı. Alman yıldız ceza sahası dışında topla buluştuktan sonra rakibi geçerek sert bir vuruş yaptı ve meşin yuvarlağı kaleci Hopf'un yanından ağlarla buluşturdu.

PEŞ PEŞE 2 PENALTI OLDU

İkinci yarının ilk bölümlerinde tempo oldukça düşüktü. Ancak 65. dakikadan sonra maça hareketlilik geldi. İlk olarak 67. dakikada Chedjou'nun eline çarpan topa maçın hakemi penaltı çaldı. Topun başına geçen Serdar Gürler'in vuruşunu Muslera çeldi ve top kornere çıktı.

Kullanılan kornerde bu kez top Tolga Ciğerci'nin eline çarptı ve Fırat Aydınus bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Bu kez Selçuk Şahin'in kullandığı penaltı vuruşu ağlarla buluştu ve Gençlerbirliği durumu eşitledi.

SELÇUK SON DAKİKADA ATTI

Galatasaray mücadelenin 90 dakikasında serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Selçuk topu ağlara gönderdi ve takımını tekrar öne geçirdi.

Mücadelede başka gol olmayınca karşılaşma 3-2 Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamlandı.

Sarı-kırmzılar geçen hafta da Antalyaspor'u Eren Derdiyok'un son dakika golüyle mağlup etmişti.

GALATASARAY: 3 - 2 :GENÇLERBİRLİĞİ

Maç Sonu: Turk Telekom Arena oynanan maçta, hakem Firat Aydinus maçı bitiren son düdüğü çaldı.

90+2. dakika: Yasin'in savunmada yaptığı top kaybı sonrası topu alan Serdar sağ kanattan ortasını yaptı. Onun ortasında top herkesi aştı ve diğer kanada açıldı.

90+1. dakika: Gençlerbirliği santranın ardından beraberlik golü için baskı kurmaya çalışıyor.

90. dakika: GOL! Serbest vuruşta topun başına geçen Selçuk topu ağlara gönderdi ve takımını tekrar öne geçirdi. Gençlerbirliği oyuna yeniden başladı. Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave edildi.

89. dakika: Hızlı gelişen Galatasaray atağında Rodrigues'e faul yapan Uğur sarı kart gördü. Galatasaray rakip ceza sahası çizgisinden serbest vuruş kullanacak.

88. dakika: Gençlerbirliği'nde Aydın yerini Mehmeti'ye bıraktı.

87. dakika: Aydın kornerde doğrudan kaleyi düşündü. Onun vuruşunda Muslera son anda topu çizgiden çıkardı.

86. dakika: Galatasaray'da Carole yerini Linnes'e bıraktı. Hızlı gelişen Gençlerbirliği atağında Ahmet'in ceza sahasından yaptığı vuruşu kaleci Muslera çıkardı ve top dışarıya gitti. Konuk takım korner kullanacak.

85. dakika: Gençlerbirliği'nde Anıl bir sakatlık geçiriyor. Sağlık görevlileri oyun alanında.

84. dakika: Karşılaşmada son dakikalara girilirken Galatasaray galibiyet golü için baskı kurmaya çalışıyor.

82. dakika: Sneijder'in sol kanattan kullandığı serbest vuruşta savunma topu karşıladı.

81. dakika: Hava topu mücadelesinde Ahmet Yasin'e faul yaptı. Galatasaray sol kanattan serbest vuruş kullanacak.

80. dakika: Firat Aydinus GENÇLERBİRLİĞİ için ofsayt kararı veriyor.

79. dakika: GALATASARAY takımı Lukas Podolski ile gole çok yaklaştı. Sert bir şut; fakat top çerçeveyi bulmuyor. Şutu çeken oyuncu Selçuk İnan

77. dakika: Lukas Podolski ile gole çok yaklaştı; fakat top kaleyi bulmadı... Aut.

75. dakika: Sneijder savunmanın arkasına koşu yapan Podolski'yi topla buluşturmak istedi ancak topun şiddetini iyi ayarlayamadı ve top kaleci Hopf'ta kaldı.

74. dakika: Konuk takım futbolcuları bu dakikalarda ön alanda pres yaparak Galatasaray'ı çıkartmamaya çalışıyor.

73. dakika: Aydın'ın sağ kanattan kullandığı kornerde Uğur'un kafa vuruşu yandan dışarıya gitti.

72. dakika: Abdul Khalili sağ kanattan orta yapmak isterken Carole araya girdi ve top dışarıya gitti. Konuk takım korner kullanacak. Galatasaray'da Josue yerini Sneijder'e bıraktı.

71. dakika: Rodrigues sol kanattan orta yapmak isterken savunma araya girdi ve top dışarıya gitti. Galatasaray korner kullanacak. Selçuk korneri paslaşarak kullandıktan sonra ortasını yaptı. Onun ortasında Tolga'nın kafa vuruşu kaleci Hopf'ta kaldı.

70. dakika: Galatasaray oyuna yeniden başladı.

69. dakika: Aydın'ın kullandığı kornerde top bu kez Tolga'nın eline çarptı. Konuk takım bir kez daha penaltı kullanacak. GOL!

68. dakika: Serdar'ın kullandığı penaltıda Muslera topu kurtardı ve top dışarıya gitti. Gençlerbirliği korner kullanacak. Penaltı!

67. dakika: Penaltı! Aydın'ın sağ kanattan kullandığı kornerde savunma topu karşıladı. Sonrasında topu tekrar alan Aydın'ın ortasında top Ahmet Çalık'ın eline çarptı. Konuk takım penaltı kullanacak.

66. dakika: Gençlerbirliği tehlikeli geldi. Gelişen atakta sağ kanattan ceza sahasına giren Ahmet'in vuruşunu Muslera çıkardı. Konuk takım korner kullanacak.

65. dakika: Yasin'in kaptırdığı top sonrası gelişen Gençlerbirliği atağında Abdul Khalili'nin sağ kanattan yaptığı ortada Uğur ceza sahasında kafayı vuramadı ve savunma topu uzaklaştırdı.

64. dakika: Top bu dakikalarda Galatasaray'ın hakimiyetinde. Sarı -kırmızılılar kendi aralarında pas yapıyor.

63. dakika: Topla oynama oranları: Galatasaray %70 Gençlerbirliği %30

62. dakika: Karşılaşmada bu dakikalarda tempo oldukça düştü.

60. dakika: Abdul Khalili serbest vuruşu paslaşarak kullandıktan sonra topu alan Luccas Claro sol kanatta hareketlenen Uğur'u topla buluşturmak istedi ancak topun şiddetini iyi ayarlayamadı ve top dışarıya gitti.

59. dakika: Selçuk yaptığı top kaybı sonrası Serdar'a faul yaptı. Konuk takım orta sahadan serbest vuruş kullanacak.

58. dakika: Selçuk ile ikili mücadeleye giren Ahmet kısa süren bir sakatlık geçirdi ancak sağlık görevlilerine gerek duymadan ayağa kalktı.

57. dakika: Galatasaraylı futbolcular bu dakikalarda kendi aralarında pas yapıyor.

56. dakika: Gençlerbirliği bu dakikalarda genç oyuncusu Serdar Gürler ile etkili olmaya çalışıyor.

55. dakika: Carole'nin savunmada yaptığı hata sonrası topu alan Serdar sağ kanattan ceza sahasına girdi. Serdar vuruşunu yapmak isterken son anda Tolga araya girdi ve tehlikeyi önledi.

54. dakika: Carole sağ kanattan ceza sahasına hareketlenen Sabri'yi düşündü ancak topun şiddetini iyi ayarlayamadı ve top kaleci Johannes Hopf'ta kaldı.

53. dakika: Aydın'ın kullandığı serbest vuruşta Muslera kalesini terk ederek topu aldı.

52. dakika: Gençlerbirliği ikinci yarıda ilk yarıya oranla daha fazla topa sahip olmaya başladı. Rantie Selçuk'tan sıyrılmak isterken yerde kaldı. Konuk takım tehlikeli olabilecek bir bölgeden serbest vuruş kullanacak.

51. dakika: Hızlı gelişen Gençlerbirliği atağında Aydın ceza sahasına hareketlenen Rantie'yi topla buluşturmak istedi ancak Aurelien Chedjou yine zamanında araya girdi ve tehlikeyi önledi.

50. dakika: Gelişen Gençlerbirliği atağında Rantie sol kanattan orta yapmak isterken Aurelien Chedjou araya girdi ve ona orta yapma şansı vermedi.

49. dakika: Selçuk serbest vuruşu paslaşarak kullandıktan sonra konuk takım futbolcuları kendi aralarında pas yapıyor.

48. dakika: Hava topu mücadelesinde Carole Serdar'a faul yaptı. Konuk takım orta sahadan serbest vuruş kullanacak.

47. dakika: Aurelien Chedjou'nun savunmada yaptığı hata sonrasında sağ kanatta topu alan Serdar'ın ortasında Ahmet, Rantie'den önce kafayla topu karşıladı.

46. dakika: Karşılaşmada ikinci yarı başladı. Gençlerbirliği'nde Issah ve Muriqi çıktı. Rantie ve Uğur oyuna dahil oldu.

Devre Arası: İlk yarıda son düdük çaldı. Galatasaray soyunma odasına 2-1 önde gidiyor.

45+2. dakika: GOL! Podolski ceza sahası dışından şansını denedi. Onun vuruşunda Johannes Hopf topu çıkartamadı ve top ağlarla buluştu. Gençlerbirliği oyuna yeniden başladı. Gençlerbirliği tehlikeli geldi. Serdar'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Aydın'ın vuruşunu Muslera çıkardı. Sonrasında Anıl'ın vuruşu savunmada dışarıya gitti. Konuk takım korner kullanacak. Aydın'ın sol kanattan kullandığı kornerde savunma topu karşıladı.

45+1. dakika: Galatasaraylı oyuncular ilk yarının son anlarında kendi aralarında pas yapıyor. Rodrigues sol kanattan topla birlikte gittikten sonra sıfıra indi ve ortasını yaptı. Onun ortasında Josue'nin vuruşu kaleciden geri döndü.

45. dakika: Gelişen Gençlerbirliği atağında Ahmet'in sağ kanattan yaptığı ortayı Galatasaray savunması karşıladı. İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave edildi.

44. dakika: Josue'nin sağ kanattan kullandığı kornerde savunma topu karşıladı.

43. dakika: Rodrigues sol kanattan ceza sahasına girdikten sonra yerde kaldı ve penaltı bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi. Sonrasında top Ahmet'ten dışarıya gitti. Galatasaray korner kullanacak. Selçuk'un sol kanattan kullandığı kornerde Johannes Hopf yumruklayarak topu uzaklaştırdı. Sonrasında topu alan Sabri'nin ortası savunmadan dışarıya gitti. Sarı - kırmızılılar bir kez daha korner kullanacak.

42. dakika: Galatasaraylı futbolcular bu dakikalarda kendi aralarında pas yapıyor.

41. dakika: Selçuk savunmanın arkasına sarkan Serdar'ı topla buluşturmak istedi ancak Serdar ofsayt pozisyonunda olduğu için topa hareketlenmedi.

40. dakika: Gelişen Gençlerbirliği atağında Serdar'ın sağ kanattan yaptığı ortayı savunmada Ahmet karşıladı.

39. dakika: Gelişen Gençlerbirliği atağında Vedat Muriqi ceza sahası dışında şut atmak isterken savunma araya girdi ve top dışarıya gitti. Konuk ekip korner kullanacak. Aydın'ın sağ kanattan kullandığı kornerde Anıl'ın kafa vuruşu yandan dışarıya gitti ancak hakem daha önce Anıl'ın rakibine faul yaptığını işaret etti.

37. dakika: Galatasaray bu dakikalarda dönen topları da almaya başladı.

36. dakika: Galatasaray tehlikeli geldi. Sabri'nin sağ kanattan yaptığı ortada ön direkte Yasin topu aldı. Yasin arkadan gelen Podolski'ye pasını verdi. Alman oyuncunun vuruşunda top savunmadan dışarıya gitti. Galatasaray korner kullanacak. Selçuk'un sağ kanattan kullandığı kornerde savunma topu karşıladı.

35. dakika: Podolski'nin pasıyla sol kanatta topla buluşan Tolga'nın ortasını savunma karşıladıç Sonrasında topu alan Rodrigues'in vuruşunu kaleci Hopf çıkardı.

33. dakika: Hızlı gelişen Gençlerbirliği atağında Serdar, Kamal Issah'ın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak Serdar ofsayt pozisyonunda.

32. dakika: Podolski sol kanatta hareketlenen Carole'yi topla buluşturmak istedi ancak topun şiddetini iyi ayarlayamadı ve top dışarıya gitti.

31. dakika: Topla oynama oranları: Galatasaray %75 Gençlerbirliği %25

30. dakika: Galatasaray bu dakikalarda baskı kurmaya çalışıyor.

29. dakika: Selçuk'un sol kanattan kullandığı ikinci kornerde Johannes Hopf yumruklayarak topu uzaklaştırdı.

28. dakika: Yasin sol kanattan orta yapmak isterken Sergey Politevich araya girdi ve top dışarıya gitti. Ev sahibi takım korner kullanacak. Selçuk'un sol kanattan kullandığı kornerde savunma topu karşıladı. Devam eden atakta Podolski'nin ceza sahası dışından yaptığı vuruşu kaleci çıkardı ve top dışarıya gitti. Galatasaray bir kez daha korner kullanacak.

27. dakika: Sabri'nin sağ kanattan ortasında Yasin kafayla topu Podolski'ye indirmek istedi ancak son anda savunma araya girdi.

26. dakika: Gelişen konuk takım atağında Serdar'ın sağ kanattan yaptığı orta diğer kanada açıldı. Bu topu alan Aydın'ın ortasında ceza sahasında oluşan karambol sonrası savunma topu uzaklaştırdı.

25. dakika: Topla birlikte sol kanattan ceza sahasına giren Rodrigues ceza sahasında yerde kaldı ve faul bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi.

24. dakika: Gelişen Galatasaray atağında Sabri'nin sağ kanattan yaptığı ortayı savunma karşıladı. Sonrasında hızlı gelişen Gençlerbirliği atağında Ahmet'in sağ kanattan yaptığı orta Muslera'da kaldı.

23. dakika: Topun hakimiyeti bu dakikalarda tamamen Galatasaray'da. Konuk ekip atağa çıkmakta zorluk yaşıyor.

22. dakika: Gençlerbirliği'nde Serdar'n bir sakatlığı var. Serdar tedavi için kenara geldi.

21. dakika: Gelişen Galatasaray atağında Sabri'nin sağ kanattan yaptığı ortayı arka direkte Yasin aldı. Yasin'in ortasında Podolski'nin kafa vuruşu kalecide kaldı.

20. dakika: Hakan Balta sedyeyle oyuna alanı dışına çıkarıldı. Galatasaray'da sakatlanan Hakan yerini Sabri'ye bıraktı.

19. dakika: Hakan Balta kendini yere bıraktı. Sağlık görevlileri bir kez daha oyun alanında.

18. dakika: Galatasaray'da Hakan'da bir sakatlık var. Sabri oyuna girmek için kenara geldi.

17. dakika: Vedat Muriqi, Hakan'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı. Konuk takım orta sahadan serbest vuruş kullanacak. Ahmet serbest vuruşta Serdar'ı düşündü ancak topun şiddetini iyi ayarlayamadı ve top dışarıya gitti.

15. dakika: Bu arada Galatasaray'da Hakan sakatlık geçiriyor. Sağlık görevlileri oyun alanında.

14. dakika: Hızlı gelişen Galatasaray atağında sol kanattan ceza sahasına giren Rodrigues orta yapmak isterken topun kontrolünü sağlayamadı ve top dışarıya gitti.

13. dakika: Topla oynama oranları: Galatasaray %70 Gençlerbirliği %30

12. dakika: Rodrigues, Vedat Muriqi'den sıyrılmak isterken yerde kaldı. Galatasaray rakip yarı alanın ortasından serbest vuruş kullanacak. Tolga serbest vuruşu paslı kullandıktan sonra sağ kanatta topu alan Yasin'in ortasında Podolski'nin kafa vuruşu kalecide kaldı ancak hakem daha önce Podolski'nin rakibine faul yaptığını işaret etti.

11. dakika: Carole sol kanatta topla buluştuktan sonra ceza sahasındaki Rodrigues'i topla buluşturmak istedi ancak Ahmet Oğuz son anda araya girdi.

10. dakika: Gençlerbirliği'nde Luccas Claro kısa süren bir sakatlık yaşadı ancak sağlık görevlilerine gerek duymadan ayağa kalktı.

9. dakika: Galatasaraylı futbolcular bu dakikalarda kendi aralarında pas yapıyor.

8. dakika: Oyunun hakimiyeti ilk dakikalarda Galatasaray'da. Sarı - kırmızılı oyuncular kendi aralarında pas yapıyor. Gelişen Galatasaray atağında Tolga'nın sağ kanattan yaptığı ortayı savunma karşıladı. Sonrasında dönen topu alan Podolski'nin vuruşu yandan dışarıya gitti.

7. dakika: Gelişen Galatasaray atağında Yasin'in sağ kanattan yaptığı orta kaleci Hopf'ta kaldı.

6. dakika: Gençlerbirliği oyuna yeniden başladıktan sonra Aydın pas hatası yaptı ve top Galatasaray'a geçti. Sonrasında topu alan Aurelien Chedjou ceza sahasına hareketlenen Josue'yi düşündü ancak top kaleci Hopf'ta kaldı.

5. dakika: GOL! Penaltıda topun başına geçen Selçuk kaleci şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skora dengeyi getirdi. Gençlerbirliği oyuna yeniden başladı.

4. dakika: Penaltı! Aurelien Chedjou'nun pasıyla ceza sahasında topla buluşan Carole'nin ortasında top Ahmet Oğuz'un eline çarptı. Galatasaray penaltı kullanacak.

3. dakika: Galatasaraylı futbolcular bu dakikalarda kendi aralarında pas yapıyor.

2. dakika: GOL! Serdar'ın pasıyla cepheden ceza sahasına giren Abdul Khalili sert bir vuruşla Muslera'yı avladı ve takımını öne geçirdi. Galatasaray oyuna yeniden başladı.

1. dakika: Karşılaşmada ilk düdük çaldı. İki takıma da başarılar.

Maçtan Önce: Takımlar seremoni için sahaya çıkıyor. Karşılaşma öncesi İstiklal Marşımız...

GALATASARAY: Muslera, Ahmet, Hakan, Chedjou, Yasin, Selçuk, Tolga, Carole, Josue, Rodrigues, Podolski
TEKNİK DİREKTÖR: Hari Vukas (Tudor tribünde)

GENÇLERBİRLİĞİ: Hopf, Ahmet Oğuz, Claro, Palitevich, Anıl, Serdar, Selçuk, Khalili, Issah, Aydın, Muriç
TEKNİK DİREKTÖR: Ümit Özat

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER