GALATASARAY

Galatasaray Benfica maçının golleri ve geniş özeti

Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Benfica'ya evinde 2-1 mağlup oldu ve turu zora soktu.

Galatasaray Benfica maçının golleri ve geniş özeti

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında temsilcimiz Galatasaray, sahasında Portekiz'in Benfica ekibine 2-1 yenilerek tur şansını zora soktu.  

Türk Telekom Stadı'nda oynanan maçta konuk Benfica, Salvio'nun 26. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarıya baskılı başlayan sarı-kırmızılı temsilcimiz, Luyindama'nın kafa golüyle 54'te eşitliği yakaladı: 1-1 

Seferovic, 64. dakikada Benfica'yı yeniden öne geçirdi: 1-2

Kalan sürede başka gol olmadı ve Galatasaray sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Galatasaray ile Benfica arasındaki rövanş karşılaşması, 21 Şubat Perşembe günü Portekiz'de oynanacak. Başkent Lizbon'daki Luz Stadı'nda oynanacak karşılaşma TSİ 23.00'te başlayacak.

GALATASARAY: 1-2 :BENFICA

Maçın son düdüğü geldi. Galatasaray, Avrupa Ligi Son 32 Turu ik maçında Benfica'ya 2-1 mağlup oldu.

90 + 3. dakika: Benficalı oyuncular ağır hareketlerle süreyi eritiyor.

90 + 2. dakika: Felix'in sakatlığı nedeniyle oyun durdu.

90 + 1. dakika: Krovinovic'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Luyindama topu uzaklaştırdı.

90. dakika: Maçın sonunda en az 4 dakika uzatma oynanacak.

87. dakika: Galatasaray rakip yarı alanda top çevirerek boşluk aramayı sürdürüyor.

84. dakika: Belhanda'nın sağ kanattan ceza sahasına doğru kestiği topa Luyindama yine çok iyi yükselip kafayı vurdu. Kaleci Vlachodimos, yerde seken topu güçlükle çıkarttı.

80. dakika: Feghouli sağ çaprazdan beklenmedik bir anda nefis bir şut çıkarttı. Top uzak direğin hemen yanından auta gitti.

79. dakika: Galatasaray tüm hatları ile oyunu rakip yarı alana yıktı.

77. dakika: Nagatomo'nun sol kanattan ortasında Diagne topu indirdi. Benfica savunması Onyekuru'dan önce araya girip tehlikeyi uzaklaştırdı.

75. dakika: Galatasaray oyunu rakip yarı alana yıktı ve boşluk arıyor.

71. dakika: Onyekuru'nun derin pasında Diagne savunmanın arkasına sarkmak istedi. Benfica savunması son anda araya girip tehlikeyi uzaklaştırdı.

68. dakika: Corchia, sağ çaprazdan şansını denedi. Top farklı şekilde yandan auta gitti.

65. dakika: Galatasaraylı oyuncuların ve tribünlerin enerjisi ikinci golden sonra bir hayli düştü. Fatih Terim'in oyuna müdahale etmesi gerekebilir.

64. dakika: GOL Sağ kanattan savunma arkasına atılan derin topa harketlenen Seferovic, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

61. dakika: Hızlı gelişen Benfica atağında Cervi topu güçlüle son çizgide çevirdi. Ama Luyindama araya girip topu uzaklaştırdı.

60. dakika: Luyindama'nın hatası ile topla buluşan Seferovic, zor pozisyonda vurulunu yaptı. Açıyı iyi kapatan Muslera zorlanmadan topu kontrol etti.

58. dakika: Sağ çaprazda topla buluşan Linnes, vuracak gibi yapıp yerden pasını verdi. Belhanda bu topu kontrol etmek isterken rakibi araya girdi ve topu uzaklaştırdı.

55. dakika: Felix, ceza sahası dışından şansını denedi. Savunmadan seken top kornere çıktı.

54. dakika: GOL Sol kanattan Nagatomo'nun ortasında arka direkte çok iyi yükselen Luyindama kafayı vurdu ve topu uzak köşeden ağlara gönderdi.

53. dakika: Belhanda'nın ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta savunma topu uzaklaştırdı ve taca gönderdi.

52. dakika: Gabriel, Linnes'e yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. Galatasaray bir duran top şansı daha yakaladı.

50. dakika: Ndiaye, Fernandes'e yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

48. dakika: Ndiaye'nin kaptırdığı topla hızlı başlayan Benfica atağında Seferovic, savunmanın arkasına sarkmaya çalıştı. Luyindama izin vermedi ve topu kaleci Muslera'ya kazandırdı.

47. dakika: Galatasaray ikinci yarıya baskılı bir başlangıç yapmaya çalışıyor.

İkinci yarı başladı.

İlk yarı bitti. İlk 45 dakika Benfica'nın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

45. dakika: Sol kanattan Salvio'nun kullandığı köşe vuruşunda Diagne topu uzaklaştırdı.

44. dakika: Sol kanattan Belhanda'nın kullandığı köşe vuruşunda kaleci boşa çıktı. Ceza sahasında yaşanan karambolde Benfica savunması topu uzaklaştırdı.

43. dakika: Onyekuru, rakibinden çaldığı topla sol kanatta ilerleyip yerden orta yapmak istedi. Rakipten seken top kornere gitti.

42. dakika: Belhanda'nın ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta Diagne'nin indirdiği topa arka direkte Fernando dokunmadı. Aut.

41. dakika: Gedson Fernandes, Onyekuru'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

40. dakika: Fernando, oyun durduktan sonra topa vurduğu için sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü. Brezilyalı yıldız, Portekiz'de oynanacak rövanş maçında forma giyemeyecek.

38. dakika: Galatasaray ilk yarının son bölümlerinde oyunu rakip yarı sahaya yıktı.

36. dakika: Organize gelişen Benfica atağında Felix, sol çaprazdan ceza sahasına sokulmak istedi. Linnes izin vermedi.

35. dakika: Hızlı gelişen Galatasaray atağında sol kanattan yapılan ortada arka direkte topla buluşan Feghouli'nin vuruşu kaleye paralel gitti.

34. dakika: Luyindama'nın harika ters topu ile sol kanatta Nagatomo topla buluştu. Ama rakibi araya girip toopu taca gönderdi.

33. dakika: Galatasaray kanatları kullanarak Benfica savunmasını açmaya çalışıyor.

30. dakika: Sol kanattan Felix, savunmanın arkasına sarkmak istedi. Luyindama vücuduna kullanarak rakibinin topla buluşmasına izin vermedi. Aut.

27. dakika: GOL Penaltı atışında topun başına geçen Salvio, yerden direk dibine bir vuruş yaptı ve topu ağlara gönderdi.

25. dakika: PENALTI! Sol kanattan yapılan ortada hakem Marcao'nun ceza sahasında topla elle oynadığını tespit etti ve beyaz noktayı gösterdi.

24. dakika: Belhanda'nın sol kanattan ön direğe dopru kullandığı köşe vuruşunda Vlachodimos, topu tek yumrukla uzaklaştırdı. Hakem bu pozisyonda Benfica kalecisine bir faul yapıldığını tespit etti.

21. dakika: Linnes'in pasıyla Feghouli ceza sahasında topla buluştu. Dönerek topu önüne almak isterken savunmadan seken top Diagne'nin önünde kaldı. Diagne'nin dar açıdan yaptığı vuruş çerçeveyi bulmadı.

19. dakika: Belhanda'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda selen topla buluşan Feghouli'nin şutu çerçeveyi bulmadı.

18. dakika: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Benfica savunması topu uzaklaştırdı.

14. dakika: Nagatomo'nun sol kanattan yaptğı ortada Ruben Dias, topu istediği gibi uzaklaştıramadı. Seken topla nyekuru ceza sahasına sokuldu. Şut açısını yaratıp vuruşunu yaptı. Top savunmadan sekti.

12. dakika: Ndiaye'nin pasıyla sol kanatta hareketlenen Onyekuru, çalımlarla ceza sahasına sokulmak istedi. Ama topu kaybetti.

11. dakika: Ceza sahasına doğru sokulan Felix, sol çaprazdan yerden şutunu çekti. Top kaleci Muslera'da kaldı.

9. dakika: Sol kanada hızlı gönderilen topa Nagatomo hareketlendi. Yetişip ortasını da yaptı. Ama top kaleci Vlachodimos'da kaldı.

8. dakika: Sol kanattan Cervi'nin ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta Luyindama topu kafayla uzaklaştırdı.

6. dakika: Belhanda'nın sol kanattan ceza sahası içine doğru kullandığı serbest vuruşta kaleci Vlachodimos topu yumruklayarak uzaklaştırdı. Seken topu Onyekuru tamamamak istedi. Ama vuruşu çerçeveyi bulmadı.

5. dakika: Cervi'nin sol kanattan ceza sahasına doğru kestiği topu Muslera, kalesini zamanında terkederek kontrol etti.

4. dakika: Galatasaray savunmasının arkasına atılan topa Felix hareketlendi. Yan hakemin bayrağı havada. Ofsayt.

3. dakika: Marcao'nun uzun pasıyla Onyekuru sol kanattan hareketlendi. Ama topa yetişemedi. Aut.

2. dakika: Cervi'nin sl kanattan kullandığı köşe vuruşunda top arka direğe açıldı.

1. dakika: Luyindama'dan topu çalan Seferovic, sol kanatta hareketlenip ortasını yapmak istedi. Savunmadan seken top kronere çıktı.

Karşılaşmanın ilk düdüğü ve maç başladı.

İLK 11'LER

Galatasaray: Muslera, Linnes, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Fernando, Ndiaye, Belhanda, Feghouli, Onyekuru, Diagne.

Benfica: Vlachodimos, Corchia, Ruben Dias, Ferreira, Ribeiro, Salvio, Fernandes, Florentino, Cervi, Joao Felix, Seferovic

TREND HABERLER
Yorumlar 4 yorum
TREND HABERLER