GALATASARAY

Galatasaray Avrupa'da zirveyi zorluyor

Garip ama gerçek! Galatasaray Süper Lig'de 8. sırada ama yakaladığı bir istatistik ile Avrupa'da zirveyi zorluyor..

Galatasaray Avrupa'da zirveyi zorluyor

Galatasaray, Avrupa'nın 5 büyük liginde ilk 4 dışında kalmasına rağmen en yüksek maç başı gol ortalamasına sahip takımlardan biri. Avrupa'da sadece Galatasaray ve Everton, ilk 4 dışında kalıp bu kadar yüksek bir gol ortalamasına sahip konumda..

 Spor Toto Süper Lig'de bu sezon şampiyonluk yarışının oldukça uzağında kalan ve lider Beşiktaş ile arasında 24 puan fark olan Galatasaray, bu kötü performansına rağmen gol yollarında Avrupa'nın zirve mücadelesi veren takımlarını zorluyor.

Galatasaray, 58 gollü Beşiktaş'ın ardından 53 golle Spor Toto Süper Lig'in en skorer ikinci takımı olurken, maç başına gol ortalaması sıralamasında Avrupa'da dikkat çeken bir noktada yer alıyor.

Ligde zirvenin bu kadar gerisinde olmasına rağmen sarı-kırmızılı takım, maç başına gol ortalamasında Leicester City, Tottenham, Arsenal, Juventus, Atletico Madrid gibi zirveden kopmamış takımları solladı.

Galatasaray Çaykur Rizespor 32. randevuda

Beşiktaş,  Barcelona, Bayern Münih ve Paris Saint Germain ise sarı-kırmızılı takımı geride bırakmayı başardı. Galatasaray aynı zamanda Avrupa'nın en büyük 5 liginde, ilk 4 içerisinde yer almamasına ragmen 50'den fazla gol atan iki takımdan biri konumunda... 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER