GALATASARAY

Galatasaray Akhisar Belediyespor maçının sonucu ve özeti

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası E Grubu ilk maçında Akhisar Belediyespor'u 2-1 yendi.

Galatasaray Akhisar Belediyespor maçının sonucu ve özeti

Son haftalarda kötü sonuçlar alan Galatasaray, kupa maçında Akhisar Belediyespor karşısında aldığı 2-1'lik galibiyetle moral buldu.   

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu'nda Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Akhisar Belediyespor ile karşılaştı.

9. dakikada Douglao'nun büyük hatasında Umut Bulut, Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi. Golden sonra da yüklenen Sarı-Kırmızılılar, 24'te sol kanattan Yasin'in içeri çevirdiği topu tamamlayan Bilal'in golüyle soyunma odasına 2-0 önde gitti.

İkinci yarıya Akhisar hızlı başladı. 49. dakikada LuaLua'nın sayısıyla farkı bire indiren konuk ekip ilerleyen dakikalarda beraberlik için bastırsa da amacına ulaşamadı ve Galatasaray sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan taraf oldu. 

Galatasaray Akhisar Belediyespor maçı fotoğrafları

GALATASARAY: 2 - AKHİSAR BELEDİYESPOR: 1 - (9' Umut, 24' Bilal / 49' LuaLua)

GALATASARAY: Cenk, Tarık, Koray, Semih, Olcan, Bilal, Jose, Emre, Sinan, Yasin, Umut
YEDEKLER: Eray, Jem Paul, Selçuk, Sneijder, Chedjou, Hakan, Sabri
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli

AKHİSAR BELEDİYESPOR: Bora, İsmail, Douglas, Tolga, Orhan, Onurcan, Abdulkadir, Mervan, LuaLua, Bruno, Hasan
YEDEKLER: Emrah, Caner, Kadir, Onur, Custodio, Halil, Sami
TEKNİK DİREKTÖR: Cihat Arslan 

Galatasaray Akhisar Belediyespor

MAÇTAN NOTLAR

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu ilk hafta maçında Akhisar Belediyespor'u konuk eden Galatasaray'ın önemli isimleri dinlendirildi. Teknik direktör Mustafa Denizli, Akhisar Belediyespor karşısında, fazla süre alamayan oyuncuların ağırlıkta olduğu bir 11'le takımını sahaya sürdü. Sarı-kırmızılı ekibin önemli isimlerinden Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Aurelien Chedjou, Hakan Balta ve Sabri Sarıoğlu yedek soyunurken, dinlendirilen kaleci Fernando Muslera, bel ağrıları bulunan Lukas Podolski, sakat olan Hamit Altıntop, Jason Denayer ve Burak Yılmaz kadroda yer almadı. Öte yandan, takımla çalışmalara başlamasına karşın henüz maç oynayacak duruma gelmeyen Lionel Carole de kadroya dahil edilmedi.

Galatasaray takımı, Akhisar Belediyespor karşısına, Cenk Gönen, Tarık Çamdal, Koray Günter, Semih Kaya, Olcan Adın, Bilal Kısa, Jose Rodriguez, Emre Çolak, Sinan Gümüş, Yasin Öztekin, Umut Bulut 11'ile çıkarken, yedeklerde ise Eray İşcan, Jem Paul Karacan, Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Aurelien Chedjou, Hakan Balta ve Sabri Sarıoğlu yer aldı.

AKHİSAR BELEDİYESPOR'DA 10 DEĞİŞİKLİK

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, kadrosunda neredeyse tam bir rotasyona giderek takımını Galatasaray karşısına çıkardı. Arslan, ligde son oynanan Kayserispor müsabakasının 11'inde yer alan isimlerden sadece Douglao'ya Galatasaray önünde forma verdi ve 10 oyuncusunu değiştirdi. Kayserispor maçının başlangıç kadrosunda yer alan isimlerden Lukac, Ahmet Cebe, Merter Yüce, Güray Vural, Nguemo, Rodallega'yı kadroya almayan Cihat Arslan, Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş, Custodio ve Sami'yi ise yedek soyundurdu.

Öte yandan, Kayserispor karşılaşmasının 11'inden bu maçta yer alan tek isim olan Douglao'nun ise hafta sonu yine Galatasaray ile yapılacak lig müsabakasında sarı kart cezalısı olması nedeniyle bugün tercih edildiği öğrenildi. Ege temsilcisi, karşılaşmaya, Bora Körk, Douglao, İsmail Konuk, Abdulkadir Özdemir, Tolga Ünlü, Orhan Taşdelen, Onurcan Güler, Lualua, Bruno, Mervan Çelik, Hasan Kabze 11'i ile başladı.

CENK GÖNEN İLK MAÇINA ÇIKTI

Sarı-kırmızılı ekibin sezon başında Beşiktaş'tan transfer ettiği kaleci Cenk Gönen, bu sezonki ilk resmi maçına Akhisar Belediyespor karşısında çıktı. Teknik direktör Denizli'nin kadroda rotasyona gittiği kupa karşılaşmasında kaleyi emanet ettiği isim olan Cenk, yeni takımıyla ilk kez bir resmi müsabakada boy göstermiş oldu. Öte yandan, sarı-kırmızılı ekibin başlangıç kadrosunda yer alan isimlerden Koray Günter ile Tarık Çamdal ise bu sezon ilk kez 11'de kendilerine yer buldu.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Galatasaray-Akhisar Belediyespor karşılaşmasına futbolseverler ilgi göstermedi. Son dönemde alınan başarısız sonuçlarla hayal kırıklığı yaratan sarı-kırmızılı ekibin kupa müsabakasında, Türk Telekom Arena tribünleri boş kaldı. Stattaki az sayıdaki seyircinin, maç kadrosunda bulunmayan kaleci Fernando Muslera lehine tezahüratlarda bulunması da dikkati çekti. Ayrıca, karşılaşma öncesi Galatasaray taraftarlarının yönetime tepkisi devam etti. Taraftarlar, "Yönetim istifa" ve "Dursun Özbek istifa" tezahüratlarında bulundu.

 GALATASARAY: 2-1 :AKHİSAR BELEDİYESPOR 

90+3': Maçtan son düdük geldi ve Galatasaray, Akhisar Belediyespor'u 2-1 yenerek gruplara 3 puanla başladı.

90': Maçın sonuna 3 dakika eklendi.

89': Galatasaray'da üçüncü ve son değişikliği: Bilal Kısa yerini Selçuk İnan'a bıraktı.

87': Akhisar takımının kullandığı köşe vuruşunda Lua-Lua'nın ortasını Custodio altıpasın hemen gerisinden kafa vuruşuyla üstten dışarı gönderdi.

85': Halil Çolak, ceza alanı sol çaprazında açısı dar olmasına rağmen yerden vuruşunu yaptı ama Cenk için kolay top.

85': Kalan dakikalarda Yasin'in yerine Sneijder görev yapacak.

82': Sağ kanatta topla buluşan Bruno ayağının dışıyla ortasını yaptı ama top oyun alanının dışında.

77': Lua-Lua'nın pasında Halil'in ceza alanı içinde topla buluştuğu anda ofsayt bayrağı havada.

73': Akhisar'da Mervan, yerini Halil Çolak'a bıraktı.

69': Akhisarlı Bruno, Sinan Gümüş'e arkadan kayarak yaptığı müdahale sonrasında sarı kart gördü.

66': Galatasaray'da Emre Çolak, yerini Jem Paul Karacan'a bıraktı.

66': Custodio'nun pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Mervan'ın arka direğe ortasında Lua-Lua, sağ ayağıyla gelişine vurdu ama top uzak direğin yanından dışarı gitti.

63': Lua-Lua bu dakikada kenara bir işaret yaptı. Önce değişiklik isteği olarak düşünülen bu işaretin daha sonra oyuncunun ayakkabılarını değiştirmek için yaptığı anlaşıldı.

62': Akhisar'da İsmail yerini Caner Osmanpaşa'ya bıraktı.

55': Akhisar atağında boşta kalan topa Custodio ceza yayı sağ tarafından gelişine vurdu. Top yan ağlarda kaldı.

53': Savunmadan gönderilen uzun topu ceza alanı sağ çaprazında kontrol eden Bruno ofsaytta yakalandı.

49': GOOOOLL! Akhisar, Lua-Lua'nın golü ile farkı 1'e indirdi. Mervan'ın savunmanın arkasına gönderiği topa iyi hareketlenen Lua-Lua sağ çaprazdan ceza alanı içine girip, sağ ayağıyla yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi.

46': Akhisar Bld.Spor, ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Custodio, Onurcan Güler'in yerine oyuna dahil oluyor 

46': Galatasaray ikinci yarıya başlayan taraf.

Galatasaray Akhisar Belediyespor maçı fotoğrafları

45+1': Galatasaray ilk yarıyı 2-0 önde kapatan taraf oluyor.

45': İlk yarının sonuna 1 dakika eklendi.

42': Galatasaray'da Jose Rodriguez faul kararından sonra topa vurduğu için sarı kart gördü.

38': Olcan'ın sol kanattan ortasında Umut'tan önce Bora topu kontrol etmeyi başardı.

35': Ceza yayı içinden Umut sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ancak kaleci Bora sağında giden topu yatarak iki hamlede kontrol etti.

32': Maçta tempo bu dakikalarda düştü.

27': Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda Emre'nin ceza sahasına ortasını Bora çift yumrukla uzaklaştırdı.

25': Akhisar savunmasındaki paslaşmalarda araya giren Emre Çolak, topu bir süre sürüp sağ çaprazdan uzak köşeye vurdu ama kaleyi bulamadı.

24': GOOOOLL! Galatasaray, Bilal Kısa'nın golüyle farkı 2'ye çıkardı. Sol kanatta topla birlikte hareketlenen Yasin ceza alanı içine girmeden yerden ortasını yaptı. Penaltı noktasına yakın bir noktadan Bilal sol ayağıyla gelişine vurdu ve Akhisar ağlarına 2. golü gönerdi.

22': Sinan Gümüş'ün ceza sahası içinde sağ çaprazdan sert vuruşu kalenin hemen üzerinden dışarda.

19': Galatasaray Umut Bulut'la mutlak bir gol pozisyonundan faydalanamadı. Savunma arkasına atılan topta Douglao-İsmail anlaşmazlığında topu önünde bulan Umut Bulut, ceza sahası içinden uzak köşeye plasesini yaptı. Top Bora'nın bakışları arasında yandan dışarı gitti.

17': Tolga Ünlü'nün sağ kanattan ortasında Galatasaray savunmasında Semi  topu karşıladı ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

14': Bruno az önce kaleyi yokladığı noktadan şansını denedi fakat etkisiz olan bu vuruş yandan dışarı gitti.

12': Bruno'nun sağ çaprazdan şutunda kaleci Cenk Gönen başarılı.

Cenk Gönen siftah yaptı

9': GOOOOLL! Galatasaray, Umut Bulut'un golüyle 1-0 önde. Galatasaraylıların faul beklediği anda hakemin 'devam' kararı sürerken topu alan Douglao, topu ayağından çıkarmakta gecikince Umut Bulut, yaptığı baskıyla rakibinin ayaklarının önünden topa dokunup takımını öne geçirdi.

6': Mervan'ın pasıyla sol kanattan hareketlenen Orhan ceza alanı içine girdikten sonra yerden ortasını yaptı ama Galatasaray savunması başarılı.

4': Sinan'ın sürüklediği ve olgunlaştırdığı atakta bu oyuncunun yerden ortası Bora için kolay toptu.

3': Hızlı gelişen atakta Galatasaray'da Emre'nin ceza alanı sağ çaprazından yaptığı plase vuruşta top kaleci Bora'da kaldı.

1': Akhisarlı oyuncuların vuruşuyla karşılaşma başladı.

Taraftar Galatasaraylı futbolcuları 'Yönetim istifa' sesleriyle karşılıyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER