DÜNYADAN FUTBOL

Futbolun efsane ismi sahaya indi

Diego Maradona ve Luis Figo gibi efsanevi futbol yıldızlarının yer aldığı takımla Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov'un takımı dostluk maçı yaptı.

Futbolun efsane ismi sahaya indi

Çeçenistan'ın başkenti Grozni'de inşa edilen 30 bin kişilik yeni stadın açılışı için Diego Maradona ve Luis Figo gibi efsanevi futbol yıldızlarının yer aldığı takımla Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov'un takımı dostluk maçı yaptı. 
 
 
Kadirov'un takımının 5-2 kazandığı karşılaşmadan önce stadın açılışı havai fişekler atılarak ve lazer şovlarıyla kutlandı. Arjantinli Maradona'nın takımında Fransız Fabien Barthez ve Manuel Amoros, İtalyan Franco Baresi, İngiliz Steve McManaman, Uruguaylı Enzo Francescoli ve Şilili İvan Zamorano gibi futbolcular oynadı.

Stadın Terek Grozni takımı tarafından kullanılacağını belirten Kadirov, yaptığı açıklamada, ''Çeçenistan'da bu stat gibi modern yapıların inşa edilmesinden memnunuz'' dedi. Maçta 3 gol atan 34 yaşındaki Kadirov, ''Cumhuriyet yeniden doğuyor, doğru yoldayız'' diye konuştu.

Karşılaşmada Maradona'nın takımının gollerini Zamorano ve Maradona attı.

Portekizli Figo, maçın ardından yaptığı açıklamada, ''Grozni'ye gitmenin korkutucu olup olmadığını düşünmedim, ilgi çekici bir maçtı. Neler yapabildiğimi tekrar gösterdiğim için mutluyum. Bence görkemli bir futbol festivaliydi'' dedi.

Milan ve İtalya Milli Takımı'nın efsane isimlerinden Franco Baresi de yeni stadın atmosferini sevdiğini ve eski arkadaşlarıyla yeniden biraraya gelmenin çok iyi olduğunu söyledi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER