YAZARLAR

Futbolun çirkin yüzü, Şenol Güneş..

Olmayan bir yaraya merhem gibi yalan süren çirkin bir yüz var.. kim? futbolun çirkin yüzü, Şenol Güneş.

Hakan Cerrahoğlu
Hakan Cerrahoğlu[email protected]

Olmayan bir yaraya merhem gibi yalan süren çirkin bir yüz var.. kim? futbolun çirkin yüzü, Şenol Güneş.

Çürüyen ruhunun etrafa yayılan yalan ve kıskançlık kokusuyla..Oynadığı yalan oyunun tiyatrosunda..

Korkudan, 1996 da yaşadığı travmadan, çekememezlikten kendini yalandan yerlere atarak, düştüğü türbülansda, ne kadar alçaldığının farkına bile varamadan!

İşte bu yüzden, içindeki Fenerbahçe korkusu Şenol Güneş'e hep yalan söylemesini öğretiyor. Trabzon'da bir grup Trabzon taraftarın "sen bu takımı sattın" eleştirisine bile, "onlar Trabzonlu değil, Fenerbahçelidir" diyebilecek kadar futbolun zavallısı olabiliyor, güneş. Fenerbahçe'nin ceza alması için yalandan tiyatro oynayan futbolun bu iki yüzlü insanı Beşiktaş'a yakışmıyor. Beşiktaş'a zarar veriyor, demem bu yüzden.

Beşiktaş'ın siyah beyaz gravat bile takamayan Şenol Güneş gibilerine ihtiyacı yok. Şenol Güneş'in Beşiktaş'a ihtiyacı var. Beşiktaş'ın sayesinde 2 şampiyonluğu var. Marka olan Beşiktaş, Şenol değil! Kazandığı zaman basma kalıp sözlerle başarıyı kendi hanesine, kaybettiğinde ise; kabahati hakeme, oyuncularının yetersizliğine yükleyen Şenol'a, Büyük Beşiktaş'ın hiç ihtiyacı yok. Beşiktaş'ın güçlü kadrosunu bir çok değerli isim şampiyon yapar.

İhanet bir ruh hali değil, karakterin dökülüş biçimidir..

Futbolun anlam ve bütünlüğüne, futbolun değerlerine saygılı olan bir hoca, sözde kanayan kafasına buz koymaz, yalan söylemez, tiyatro oynamaz ve sahayı terketmezdi. Beşiktaş'a maddi manevi zarar vermezdi. Oysa Beşiktaş, evvelce oynanan Pancu'nun kaleye geçtiği, hatta maçın bir bölümünü 11 e 9 oynadığı maçta Fenerbahçe'yi 4-3 yenmişti. Çünkü futbol bir oyundu. Kazanırsın kaybedersin, mücadele ederek çıkarsın, oynarsın. Futbolun güzel olan yanı buydu.

Stad'da tüm kameralar karşısında, herkesin gözü önünde en ufak kan izi, yara izi olmadan, kafaya tentürdiyotla, cerrahi aygıt pens ile, numaradan futbolun yalancılığına oynayan, futbolun figüranı Güneş, batmıştır.. kimseyi kandıramadığı gibi, oynadığı tiyatroda, futbol federasyonunu da kandıramamıştır.

Gerçek gün ışığı gibi ortada..

Fenerbahçe'nin kazanmaması için kendini kaybeden hocadır, Şenol Güneş. Futbolun çirkin yüzü..

Kendi gölgesinde kaybolan Şenol Güneş'i bir şey, çok iyi anlatıyor..

Maçta sergilediği tiyatro.. hepsi bu!

Yorumlar
TREND HABERLER