DÜNYADAN FUTBOL

Futbolda NBA kuralları

Futbolda son dönemde büyük bir atılım yapan Amerikan Major Ligi (MLS), NBA'deki 'Draft Sistemi'ni yeşil sahalara başarılı bir şekilde uyguluyor.

Futbolda NBA kuralları

Futbolun yükselen değeri Amerika Ligi'nde (MLS) önceki gün yapılan Draft sistemi futbolseverler tarafından ilgiyle izlendi. Çünkü daha önce ne Avrupa'nın büyük liglerinde ne de başka bir yerde futbolda draft sistemi görülmemişti.

NBA'den çok farklı

Fanatik'te yer alan habere göre; Türkiye'de Twitter üzerinden yayın yapan MLS Türkiye ( @TurkiyeMLS ) hesabında da yer alan bilgiye göre, bu sistem, dünya futboluna da hava kattı.

Leicester City sonuncuyu yenemedi

Amerika'da Basketbol Ligi'ni (NBA) izleyenler, bilirler. Draft sisteminde sezon öncesi takımlar sıralanır, istedikleri oyuncuları seçerler. MLS'te ise ilginç bir şekilde oyuncular sıralanıyor. SuperDraft olarak adlandırılan ve lig yönetiminin üniversite ve yerel takımlardan buldukları yaşı en fazla 22 olan oyuncular, yeteneklerine göre sıralanıyor. Yani önceden hangi 12 futbolcunun ilk turda seçileceği biliniyor. Takımların oyuncu seçme sırası ise bir önceki sezondaki performanslara bağlı. Ligi en son sırada bitiren ekip, ilk sıradaki futbolcuyu seçme hakkına sahip.

İlk sıradan seçildi, 15 dakika sonra gitti

MLS 2016 SuperDraft'ta da, Wake Forest bölgesinin oyuncusu Jack Harrison'un ilk sırada seçilmesine kesin gözüyle bakılıyordu. Öyle de oldu. Geçen sene büyük sıkıntılarla ligi tamamlayan Chicago Fire, Harrison'u ilk sırada seçti. Yetenekli oyuncu atkıyı taktı sevinçten yerinde duramıyordu ki, tam 15 dakika sonra bir haber geldi. Pirlo ve Lampard'ın oynadığı New York City, 4. sıradan seçtiği Brandon Vincent ile Jack Harrison'un takas edilmesini istedi. Chicago yönetimi de teklif sağlam gelmiş olacak ki, kabul etti. 15 dakika önce Chicago Fire atkısıyla poz veren Harrison, bu kez New York City formasını giydi.

Linnes Molde'deki yıllık ücretini 5'e katladı!

Tim Duncan'dan sonra ilk kez!

Wake Forest bölgesinden çıkan Jack Harrison, 1997'de San Antonio Spurs tarafından Draft edilen Tim Duncan'ın ardından o bölgeden çıkan ilk sporcu olmayı da başardı.

Draft'ın yıldızı: Tsubasa!

9. sırada ise tüm dünyanın ilgisini çeken bir seçim yapıldı. Japon oyuncu Tsubasa Endoh, Toronto tarafından draft edildi. Küçüklüğünde Tsubasa adlı çizgi filmi izleyerek büyüdüğünü belirten oyuncu, ailesinin de bu yüzden ismini Tsubusa koyduğunu belirtti. Oyuncu, anında Twitter'da gündem oldu.

Chelsea 90 artı 8'de puanı kaptı!

İşte seçimler

2. sıradan Georgetown'dan Joshua Jaro, Colorado'don seçilmesine rağmen yine takas oldu ve Philadelphia'nın yolunu tuttu. 3. sıradan ise yine Philadelphia, kendi seçme hakkıyla yine Georgetown'dan Keegan Rosenberry'i seçti. 4'de Brandon Vincent-Jack Morrison takası yaşandı. 5'de Real Salt Lake, North Carolina'dan Omar Holness'i tercih etti. Philadephia, daha önceki transferlerden aldığı sıra hakkını yine kullandı ve 6. sıradan Creighton forveti Fabian Herbers'i transfer etti. Orlando City ise 7. sıradan Richard Laryea'yı tercih etti. San Jose Earthquakes ise, Clemson'un kalecisi Andrew Tarbell'i seçti.

Herkes aynı salonda

Draft'ın bir ilgi çeken yönü de, tüm kulüplerin sorumluları, aynı salonda güle oynaya seçimleri yapmasıydı. Tüm kulüpler, aynı anda fikir alışverişi yaptılar ve oyuncuları beraber seçtiler.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER