DİĞER HABERLER

Futbolda devrim gibi karar! Bakanlık açıkladı

İran Spor Bakanlığı, İranlı kadın seyircilerin Kamboçya ile yapılacak Dünya Kupası eleme maçını izlemek üzere Azadi (Özgürlük) Stadyumu’na girebileceklerini duyurdu.

Futbolda devrim gibi karar! Bakanlık açıkladı - Sayfa 1

İran futbolunda yaşanan kadın taraftar krizinde önemli bir gelişme meydana geldi. Kadın taraftarların statlara girmeleri önündeki kısıtlamaların ardından, geçtiğimiz hafta statlara erkek kılığında girilmesi teşebbüsünde altı kadın gözaltına alınmıştı.

Futbolda devrim gibi karar! Bakanlık açıkladı - Sayfa 2

FIFA bir süredir bastırıyordu
Ülkede liglerin başlamasını da geciktiren bu olayların ardından FIFA, İran’a uyarıda bulunmuş, kadınların statlara alınmamasının kendi yönetmelikleriyle çeliştiğini belirtmişti. Bu gelişmelerin ardından ülkede kadın taraftarların stadyumlara alınmasıyla ilgili bir karar çıktı.

Futbolda devrim gibi karar! Bakanlık açıkladı - Sayfa 3

Spor bakan yardımcısı açıkladı
Spor bakan yardımcısı Jamshid Taghizadeh “Kadınlar 10 Ekim’de Kamboçya ile oynanacak Dünya Kupası eleme maçı için Azadi Stadı’na girebilecekler” ifadelerini kullandı. Tahran'daki mücadele için müjde verdi.

Futbolda devrim gibi karar! Bakanlık açıkladı - Sayfa 4

40 yıl sonra milli maç izleyecekler
İran’da kadın seyircilerin maçlara girişi, 1979’da gerçekleşen İslam devriminin ardından yasaklanmıştı. Yasak ilk kez geçen yıl Asya Şampiyonlar Ligi final maçında delindi. Şimdiyse ülkede kadınlar, 40 yıl sonra ilk kez İran Milli Takımı’nın Dünya Kupası eleme maçını tribünden izleyecek.