ROPÖRTAJ

Fırat Aydınus hakemliğini bitirdi

Fatih Altaylı olaylı geçen Fenerbahçe Beşiktaş derbisi ve maçın hakemi Fırat Aydınus hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fırat Aydınus hakemliğini bitirdi

Fatih Altaylı olaylı geçen Fenerbahçe Beşiktaş derbisi ve maçın hakemi Fırat Aydınus hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı'nın görüşleri şu şekilde;

"Fırat Aydınus için hep iyi şeyler söyledim. Ancak Kadıköy’de ezildi ve bana göre hakemliğini bitirdi. Sezon sonuna kadar maç verilmemeli. Türkiye gördü, Emenike’nin formasını çıkardığını görmedi! Emre’nin küfürlerine bir şey yapmadı. Tam çuvalladı. Utanç abidesidir yönetimi.”

- Fırat Aydınus derbide kararlarıyla çok eleştirildi. Emenike’ye kart çıkarmalı mıydı. Çıkarmalıysa sarı mı kırmızı mı olmalıydı?

Bu Fırat Aydınus için ben haftalardır hep iyi şeyler söyledim. Öyle görünüyordu çünkü. Ama Saracoğlu Stadı’nda ezildi ve bana göre hakemliğini bitirdi. MHK bu hakeme bence sezon sonuna kadar maç vermemeli. MHK Başkanı da rezaletin farkında olmalı ki, maç bittiğinden beri telefonu kapalı. Burak Yılmaz gole sevinip formasını çıkardı, cart sarı kart. Çünkü kural bu. Emenike formayı çıkardı, sahayı terk etti. Olay çıkardı. Sarı kart yok, uyarı bile yok.

KÖR OLSAN GÖRÜRSÜN!
Bazı gazetelerin yazdığına göre hakem diyor ki, “Görmedim”. Yuhhh! Türkiye görmüş, Dünya görmüş, maç 6 dakika durmuş, herkes sahaya girmiş, kavga çıkmış Aydınus görmemiş. Kör olsan görürsün. En azından duyar, hissedersin. Açıkça yalan söylüyor. Fotoğrafları var Emenike’ye bakarken. Bir de utanmadan yardımcısını suçluyor. Akla gelen tek şey federasyon ve yayıncı kuruluş denilen Digitürk’ün ligde kopma olmaması için hakemlere, “Şerefinizi ayaklar altına alın” talimatı vermiş olması. Başka türlü bu kadarı olmaz.

F.BAHÇE İKİ DERBİDE DE BİR ANLIK GAFLETTEN FAYDALANDI 
-F.Bahçe aynı G.Saray derbisi öncesi gibi bir durumdaydı ve kritik bir virajı daha döndü. Derbiyi nasıl değerlendirirsiniz?

Fenerbahçe elinde çok fazla silahı, çok fazla kozu olan bir takım. Her iki derbide, rakibin bir anlık gafletinden faydalanıp tek gollü galibiyetler elde ettiler. Galatasaray’ın, Beşiktaş’ın da kayıp nedeni çok benziyor aslında. Her ikisi de Fenerbahçe’nin gol atamayacağından emin olmaya başladıkları anda riske girdikleri dakikalarda gol yediler.

Her iki derbide de Fenerbahçe’nin bulduğu goller benzer goller. İki kontratak golü. Fenerbahçe maç boyu onlarca orta yapıyor, bastırıyor her şeyi yapıyor ama golü ancak böyle kontrataklarla buluyor. Yani diyeceğim şu, Fenerbahçe, Anadolu takımları karşısında yine zorlanacaktır. Çünkü onlar böyle açık vermeyecekler. Tabii Fırat Aydınus rezaletine değinmeden de geçmemek lazım.

EMENIKE KENDİSİNİ GAZOZUNA MAÇTA MI SANIYOR!
-Derbiden çok Emenike olayı gündemde. Bileti kesilir mi, kesilmeli mi? Tribünler büyük tepki gösterdi. Sizce kim haklı?

Emenike haklı değil. Taraftar her şeyi yapabilir. Sen sahada olduğun müddetçe elinden geleni yaparsın. Ne bu gazozuna maç mı oynuyoruz da canın sıkılınca formayı çıkar kenara gel. Sonra geri gir. Dua etsin hakeme. Kırmızı veya en azından sarı kart görebilirdi. Görmeliydi. İsmail Kartal da kenara gelmiş oyuncuyu nasıl oyunda tutar. Ya hakem kırmızı kart gösterseydi, ki gösterebilirdi, ne olacaktı? Tribünün haklılığı haksızlığı tartışılır bir şey değil bu konuda. Tepki gösterebilir. Emenike haksız.

BEŞİKTAŞ, HOCASI KORKTUĞU İÇİN KAYBETTİ
-Yine olaylarla dolu bir derbi izledik. Beşiktaş neden kaybetti?

Genç bir takım olduğu için, stresi kaldıracak bir yapısı olmadığı için ve teknik direktörü derbilerden korktuğu için kaybetti. Fenerbahçe ise özellikle Emre’nin “Ustalığı” sayesinde kazandı da diyebiliriz.

- Bilic derbileri niye kazanamıyor? Nerede yanlış yapıyor...

Galiba korkuyor. Gerçi bu maç için çok fazla bir şey söyleyemem. Takımı yorgun. Demba Ba formsuz. Ama asıl etken bu maçlarda çok çekiniyor olması gibi geliyor bana...

- Brugge’e elenen, hemen ardından derbiyi kaybeden bir Beşiktaş var. Beşiktaş kırılgan bir takım. Bu yenilgiler bundan sonrası için takımı ne oranda etkiler?

Fazla etkilemez. Lig sezon sonuna kadar böyle başa baş gider gibi duruyor.

BİLİC HATALIYSA CEZASINI EMRE Mİ VERİR?
-Emre’nin Bilic’e yönelik sözleri var. Küfür ettiği iddia ediliyor. Üstelik olay yardımcı hakemin, 4. hakemin gözleri önünde gerçekleşiyor. İlk yarıdaki derbide de Bilic-Emre kapışması yaşanmıştı. Ayrıca itirazlarıyla, Diego’nun oyuna girmesinde karar veren isim olduğu iddialarıyla maça damga vuran bir Emre var... Nasıl yorumlarsınız?

O ayrı bir rezalet. Emre’nin ırkçılıktan mahkumiyeti var. İki ülkede üstelik de. Daha önce Kasımpaşa maçlarında iki maçta hem de kulübeye ana avrat küfürleri var. Keza bu maçta aynı şekilde. Sürekli bir “F... off, f... you” muhabbeti. Bir de Türkçe küfür ediyor üzerine. Herkes görüyor, kimse bir şey yapmıyor. İki maç önce Chedjou saha kenarına topu şutla yolladı diye sarı kart gördü; ki doğru, görmeliydi. Peki küfür kıyamet giden Emre’ye niye bir şey yok. Bilic hatalıysa, Bilic’e niye bir şey yok. Bilic hatalıysa cezasını Emre mi verir, hakem mi? Tribüne mi yollanır, Emre’den küfür mü yer! Fırat Aydınus tam çuvalladı bu maçta. Utanç abidesidir bu yönetimi. F.Bahçeliler bunları okuyup kızmasın. Aynı şeyler rakip takım için söz konusu olsaydı bugün Fenerbahçeliler ne diyor olurdu!

KARTAL ETKİ SIRALAMASINDA 4. YA DA 5. SIRADA
- Bilic’in aksine futbol olarak tatmin etmese de derbi kazanan bir İsmail Kartal var. Ama o da eleştiriliyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

İsmail Kartal mı? Fenerbahçe’de önce başkan etkili. Sonra Emre, sonra Volkan. Sonra belki İsmail Kartal. Bir şey söylersek İsmail Kartal’a ayıp etmiş oluruz. O sorumlulukta 4., belki 5. sırada gelir.

USLU’NUN TAKTİĞİ TİPİK ‘CAMBAZA BAK’ NUMARASI
- Galatasaray, Kasımpaşa maçında müthiş bir geri dönüşe imza attı. Maçtan çok ise Veysel Sarı’nın performansı tartışıldı, tartışılıyor. Neler söylemek istersiniz?

Zannedersin ki Veysel, maç kurtaran şahane bir oyuncuydu da, Galatasaray o yüzden onu sattı. Veysel Galatasaray’da da bu kadar oynayabiliyordu, Kasımpaşa’da da bu kadar oynuyor. Şimdi burada Fenerbahçe çok akıllı bir taktik uyguluyor. Derbide olan olayları gündemden düşürmek için Mahmut Uslu hemen böyle bir açıklama yapıyor, dikkatleri başka yere çekmeye çalışıyor. Tipik cambaza bak numarası.

EGEMEN-VOLKAN’IN OLMAYIŞI GARİBIME GİTTİ
-Hollanda ile çok önemli bir milli maça çıkacağız. Bu maçtan beklentileriniz?..

Cevap vermesem olur mu?

-Egemen, F.Bahçe’de üst düzey bir performans sergiliyor. Buna rağmen Ömer’in yerine de milli takım kadrosuna alınmadı. Normal mi?

Benim de garibime gitti. Egemen şu anda Türkiye’nin en iyi stoperi. Bir ona aklım ermedi, bir de Volkan’a. Volkan geçen maç stadı terk ederken Fatih Terim “Benden izin aldı” demişti. İzin aldıysa şimdi niye yok!

ÖMER TOPRAK HAKLI BENCE
Ömer Toprak, “Silah konusu tam olarak aydınlanmadıkça milli takıma gelmem” diyerek rest çekti. Bu konudaki görüşünüz?

Haklı bence. Bu olaydan sonra Ömer’i ve Hakan’ı milli takıma çağırmayıp, silah çekeni çağırırsan Ömer de böyle yapar. Olaydan sonra taraflarla konuşup bir barış sağlansaydı, olayın üzeri kapatılmasaydı, Ömer Toprak da böyle yapmazdı herhalde. Tamam Töre iyi futbolcu ama sporculuk ile futbolculuk arasında bir fark var. Önce sportmen olacaksın. Olmadığında cezalandırılmıyorsan olmaz.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER