DÜNYADAN FUTBOL

FIFA'nın yeni patronu kim olacak?

Sepp Blatter'in futboldan men edilmesi, yeni FIFA başkanı kim olacak tartışmalarını da beraberinde getirdi.

FIFA'nın yeni patronu kim olacak?

FIFA Başkanı Sepp Blatter'in futboldan sekiz yıl men edilmesinin ardından, yeni FIFA başkanının kim olacağı sorusu spor dünyasının bir numaralı gündem maddesi haline geldi.

FIFA Etik Kurulu, FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini'ye 8 yıl men cezası verdi. 79 yaşındaki Blatter, Dünya Kupası'nın canlı yayın haklarının satışında usulsüzlük yapmakla suçlanıyor. 60 yaşındaki Platini ise FIFA'dan 2011 yılında aldığı 2 milyon Dolar için belge gösteremiyor. Bu parayı 1998-2002 yılları arasında FIFA Başkanı Blatter'e verdiği danışmanlık hizmeti için aldığını savunsa da paranın neden kendisine 2011 yılındaki başkanlık seçimlerinden önce ödendiği konusunda tatmin edici bir açıklama yapamıyor.

Sepp Blatter ve Michel Platini'ye şok!

Dünya futbolunun gündeminde büyük yankı uyandıran bu kararın ardından ne olacağı ise merak konusu. 1998'den beri Sepp Blatter'in oturduğu FIFA başkanlık koltuğunun yeni sahibi 26 Şubat 2016'daki olağanüstü Genel Kurul'da belirlenecek. FIFA Seçim Komitesi, adaylık başvuruları kabul edilen 7 ismi açıklamıştı. Bu isimler arasında FIFA Etik Kurulu’nun 90 gün men cezası verdiği UEFA Başkanı Michel Platini de bulunuyordu. Ancak Platini'nin yarışa katılabilmesi için seçimlerden önce cezasının kaldırılması ya da süresinin bitmesi şart koşulmuştu.

KOLTUK İÇİN ADAYLAR

Bu şartlarda 60 yaşındaki Platini'nin aday olma hakkı bulunmuyor. Buna göre FIFA başkanlık seçimi için UEFA Genel Sekreteri Gianni İnfantino ile son seçimde Blatter'e kaybeden Ürdün Prensi Ali, Asya Futbol Konfederasyonu Başkanı Şeyh Salman,, eski FIFA İcra Kurulu Üyesi Jerome Champagne, Liberya Futbol Federasyonu Başkanı Musa Bility ve bir dönem Nelson Mandela ile aynı hücreyi paylaşan güney Afrika’lı Tokyo Sexwale mücadele edecek.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER