SÜPER LİG

Fener'in şampiyon olmasını istemem!

Şike soruşturması kapsamında tutuklanan ve geçtiğimiz ay tahliye Ümit Karan ve kaleci Korcan Çelikay, TV 8'e açıklamalar yaptı..

Fener'in şampiyon olmasını istemem!
İki oyuncu Metris'te yaşadıkları süreci TV 8'de yayınlan "Her Şey Futbol" programında anlattı.

KARAN: "BEN FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYON OLMASINI NİÇİN İSTEYEYİM?"
16 yıllık futbol hayatımda en çok sevdiğim maçlar Fenerbahçe maçlarıdır. Belki Türk futbol tarihinde benim kadar Fenerbahçe'ye gol atan futbolcu yoktur. Bir kere biz camia olarak birbirimize çok uzağız. Ben Fenerbahçe camiasında kimseyi tanımıyorum. Baktığınızda ortada futbolcu da yok. Yani bir insanın bir insana şike teklif edeceğine inanmıyorum. Ben 16 senedir futbol oynuyorum. Bir çok şey duyduk, ettik. Ama bir futbolcuya şike teklif edildiğini hiç görmedim. Nasıl bir cesaret olur ki; bu böyle bir şey sorabilirmisiniz?


Ben Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını niçin isteyeyim? Benim hizmet ettiğim bir camia var. Ondan önce yıllarca hizmet ettiğim Galatasaray var. Sevdiğimi bir camia. Ben çocukluğumdan beri Galatasaraylıyım. Niye Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını isteyeyim ki? Aklım almaz. Bana damarını kes desen daha iyi.

"GÜNÜMÜZ DİZİ İZLEYEREK GEÇERDİ"
Koğuşta 11 kişi oturuyoruz. Volta atalım şunu yapalım gibi bir ihtimal yok. Tv izliyorduk 22 tane kanalımız vardı. Onları izliyorduk. Artık kim dizi izliyorsa, bizi de onu izliyorduk. Ben daha çok geceleri oturuyordum. Sabah 8'de sayım oluyordu. Sabah sayımından sonra uyumaya çalışıyordum. Onun dışında Korcan çok yetenekli bir arkadaşımdı. El becerisi çok fazlaydı. Saatler yapardı.Bizi orada can güvenliği açısından diğer insanlarla bir araya getirmemeye dikkat ediyorlardı…..

"SERDAL ADALI HERKESİ MOTİVE EDİYORDU"
Serdal Adalı özellikle Tayfur hoca ve Ahmet Ateş'i psikolojikman ayakta tutmaya çalıştı. En metanetli oydu. O artık kendi derdini bırakıp onlara nasıl yardımcı olurum moduna girdi.

"AÇIK GÖRÜŞ SONRASI HERKES NAKAVT OLURDU"[page_end]

Perşembe günü bizim açık görüş vardı. O gün açık görüş bittikten sonra herkes nakavt olurdu. Ama belli bir zaman sonra insan alışıyor. Hatta kapalı görüşte biz gelenlere moral veriyorduk. Cam arkasında telefonla görüşürken, birkaç kelime sonrası susuyorlardı. Örneğin ilk kez ziyarete gelenler beni karşısında görüyor ama konuşamıyor. Ama ben öyle rahatlamış ve alışmışım ki; bu sefer ben ona moral vermeye başlıyorum.

"TAHLİYE GÜNÜ AYRILMAK ÇOK ZOR OLDU"
Ayrılmak öyle zordu ki bizim koğuştan. Beşiktaş ayrı bir bölümdü.Biz ise ayrı bir bölümdeydik.Sevinemedik ki. Biz ayrılırken Mecnun başkan, Bülent hoca hepsi orada kaldı.Nasıl sevinebilirsin ki? Kimseyle vedalaşamadık.

"FUTBOL İÇİN CEZAEVİNE GİRECEĞİM HİÇ AKLIMA GELMEZDİ"
Hepimiz üzüntülüydük. Bunun güzel yanı yok ki? Ben daha iyi yattım o daha kötü yattı, diye bir şey yok. Ben 6 yaşında başladım futbola 36 yaşında bunun için cezaevine gireceğim hiç aklıma gelmezdi.

"HİÇBİR TAKIMDAN ŞİKE TEKLİFİ ALMADIM"
Çok açık ve net söylüyorum. Ne Trabzonspor ne Fenerbahçe hiçbir teklifte bulunmadı.

"CEMİL TURAN'IN AİLESİNE KAVUŞMASINA ÇOK SEVİNDİM"[page_end]

Cemil abinin tahliyesinden sonra ailesiyle birlikte verdiği röportajı izledim. Çok duygulandım. Gözlerim doldu. Çünkü ben Cemil abiyi çok seviyorum. Kızı Çiğdem'i de ziyaretlerde gördüğüm için çok duygulandım. Hakikaten çok tatlı bir insandı. Ben ona "dede" diye hitap ederdim içeride. Onu dedem gibi görüyordum. İnsan ister istemez üzülüyor. Nasıl üzülmesin ki?

"TÜM BU SÜRECİ FİLM YAPMAK İSTİYORUZ"
Biz bu konuda ön bir senaryo çalışması yaptık.Tüm bu yaşadıklarımızı film yada dizi olarak düşünmedik değil. Hatta Korcan'la bayağı yazdık çizdik. Belki bir gün gerçekleşir..

KORCAN: "HİÇ MAÇ İZLEMEDİM"
Ben geçen sene bundan 8-9 ay önce süper ligde 14-15 maç oynamış ondan önce de yine yarım dönem Bank Asya'da 14-15 maç oynamış bir oyuncuyum… Ve ben sivasspor maçında bir gol yiyorum 6 ayım cezaevinde geçiyor.


İnsan ister istemez psikolojikman etkileniyor.İçeri de de bu böyle. Hiç maç izlemedim. Beşiktaş ve Sivasspor maçları dışında haricinde çoğunlukla maç izlemedim

"O GOLÜ BİLEREK KİMSE YEMEZ"
Çok basit bir toptu. Selçuk topa vurduğunda saliseler içinde aklınızdan bir sürü şey geçiyor tabi. Dedim ki; kendi kendime, "Bu topu tuttum." Bu topu tuttum; ama kafamda daha top bana gelmeden nereye atacağım düşüncesi vardı. O arada onu düşünüyordum. Zaten çok zor bir topta, o şekilde konsantre olunca topu tutmak kalıyor. Benim hatam; birinci adımı yapmadan ikinci adımı düşünmem oldu. İkinci adımı düşününce ilk adım açıkta kaldı.Sonuç olarak böyle bir hata oldu.
Şimdi herkes şike, şike, şike diyor. Ülkede bu gol şike diye konuşuluyor… Bende soruyorum şimdi soruyorum ve bunda da eminim ve iddia ediyorum 100 tane kaleciye aynı şekilde şut çekin ve diyin ki; böyle bir gol yemez, yiyemez. Çünkü bu hatadır bilinçlice yapılmış bir şey değildir. Yani bilerek böyle bir gol yiyemez… Böyle bir topu tutar çünkü çok basit bir top. Ve biz bunu maçtan öncede yaptık. Zemin bozuktu sürekli seken, top seken top, diye kendimizi konsantre ediyorduk. Nitekim; maçta geldi top sekti, elime çarptı ayağıma çarptı ve gol oldu… Ben Karabükspor maçında da hatalı gol yedim. Fenerbahçe maçında da hatalı gol yedim. Ben inşallah futbol hayatıma devam edersem yine hatalı gol yiyeceğim. Çünkü futbolun içinde böyle şeyler var. Konya maçında bu golü yeseydim hata yapmış olacaktım. Ama son maçta yediğim için "şike" yapmış oldum

"BİZE LEKE SÜRÜLDÜ AMA BUNU TEMİZLEYECEĞİM"
Şimdi biz yargılanıyoruz. Gerek federasyonca, gerekse devletimiz bizi yargılıyor. Bize artık bu leke sürüldü. Leke dediysem inşallah ben bunu futbolumla ama illaki bir yerlerde izi kalacak. Bunu biliyorum. Çünkü Türkiye'de yaşıyoruz.

"OLMAYAN ABLAMIN ADINA ARABA ALMIŞIM"[page_end]

Tutuklandığım gün 4 gün nezarette kaldık. 4ncü günün sonunda ifadeye çıktığımda öğrendim bir arabanın varlığını. Onunla suçlandığımı öğrendim… Öyle ki ben hayatımda bu arabayı görmedim. Bu araba benim oldu. Sonra bu arabanın modelleri değişti. Kız kardeşime alınıyormuş bu araba. İşin garip tarafı benim kız kardeşim yok. Abim var. İşte şike parasıyla araba, ameliyat parasıyla araba, arabadan benim 4. günü haberim oldu. 3 Temmuz'dan beri televizyonlarda bu haber varmış ama benim haberim yok… Ben 4. gün bir arabayla suçlandığımı o gün öğrendim. Gerçi sayın savcı 3.5 ay sonra sayın savcı suç unsuru olmadığı için arabayı sahibine iade etti arabayı. Zaten ben söz konusu arabayı hiç görmedim.


Nitekim sözü edilen maçta hatalı gol yedim. Ben bunun için 5.5 ay hapis yattım. Kimse bana bu maçta gevşek oyna demedi zaten de diyemezdi. Biri çıksa da bana böyle bir şey dese ben bunu kabul eder miyim? Ben 23 yaşındayım. Ve bir takımda futbol oynuyorum. Milli takımın çeşitli yaş gruplarında oynuyorum. Ben üniversite okuyorum. Nedir bu? Bir araba. Tenezzül eder miyim?

"KOĞUŞTA 11 KİŞİYDİK"
Bizim koğuşta 11 kişiydik. Mecnun Odyakmaz, Ümit abi, ben, Bülent Uygun. Aziz Yıldırım sürekli revirde kaldığı için sporda karşılaşıyorduk. Muhabbetler espirili geçiyordu. Biz spora çıktığımızda genelde voleybol oynuyorduk.

"DIŞARI ÇIKINCA 2 GÜN YEMEK YİYEMEDİM"
İçerideyken diyorsun ki; işte çıkınca şunu yiyeceğim bunu yiyeceğim. Dışarı çıktık ben 2 gün bir şey yiyemedim. Ümit abi lahmacun yemiş…

"VEDALAŞMA KOLAY OLMADI"
Bu sahne mümkünse en kısa nasıl olur dedik.. Tokalaşalım, öpüşelim, ayrılalım. Çünkü koridorda yürürken bile insan arkasına bakmak istemiyor. Çünkü onları görünce buruk bir sevinç yaşıyor.

"ARTIK FUTBOL OYNAMAK İSTİYORUM"
Ben artık futbol oynamak istiyorum. Hatalı gol yedim Allah kimseye göstermesin .Bu iş için ceza evinde yattık.Bundan sonra da böyle bir iş için kimsenin ceza evinde yatacağını düşünmüyorum. İnşallah da yatmaz. Umarım Türk futbolunda yaşan bu kaos bir daha yaşanmaz. Tek isteğim bu…

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER