FENERBAHÇE

Fenerbahçe'ye talih kuşu kondu

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi için çok önemli adımlar atıldı Fenerbahçe ile Anadolu Efes'in 8 kurucu üyeden biri olması nedeniyle katılım payı yaklaşık 30 milyon Euro olacak. Yeni proje Fenerbahçe'de büyük heyecan yarattı.

Fenerbahçe'ye talih kuşu kondu

FIBA, Avrupa'nın en iyi kulüpleriyle ve Euroleague yetkilileriyle Salı günü yaptığı toplantının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı...Toplantının ardından "Basketball Champions League"in lansman süreci için önemli bir adım atıldı.

FIBA Başkan Yardımcısı ve FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel ve FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann liderliğinde yapılan görüşme, Avrupa'nın en iyi kulüp temsilcilerini bir araya getirdi:

5 Kasım-Fenerbahçe Ajax maçı canlı yayın özetiUEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Ajax ile fenerbahçe karşı karşıya geliyor. İşte Fenerbahçe Ajax maçı canlı yayın özeti...

Takvim Gazetesi'nin haberine göre; Toplantıya Fenerbahçe (Maurizio Gherardini), Maccabi Tel Aviv (Shimon Mizrahi, David Federman), Olympiacos (George Skindilias) ve Real Madrid (Juan Carlos Sanchez-Carrasco) katıldı. Barcelona da toplantıya temsilci göndermese de kararlara katılacağını bildirdi. Lansmanın 2016-17 sezonunda yapılması öngörülüyor. 8 kurucu takımın olması planlanan lige Türkiye'den Fenerbahçe ve Anadolu Efes davet edilmişti.

30 MİLYON EURO KULÜPLERE HER YIL ÖDENECEK
16 takımın iki devreli lig usulü mücadele edip, ilk sekize girenlerin çeyrek final oynayacağı organizasyonda şampiyon Final Four ile belirlenecek. Sunulan teklif çerçevesine, organizasyona katılan kulüpler yıllık olarak 30 milyon Euro alacak. Kulüpler, müsabaka yönetmelikleri ya da fair play finansı gibi müsabakaların önemli konularında karar verirken, FIBA ve yatırımcılar arasında dengeli ve dinamik bir sinerji oluşturulması sağlanacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER