SPOR MAGAZİN

Fenerbahçe'nin eski yıldızı oto yıkamacı oldu!

Faruk Yiğit, 2013'te futbolculuk yaşamına son noktayı koyarken, şu günlerde bambaşka bir kariyerle karşımıza çıktı. İşte Faruk Yiğit'in A.A.'ya verdiği röportajdan önemli kesitler...

Fenerbahçe'nin eski yıldızı oto yıkamacı oldu! - Sayfa 1

Faruk Yiğit Türk futboluna damga vuran isimlerden biriydi. Profesyonel kariyeri öyle hızlı başladı ki, 1990'lı yılların başında Türkiye'nin en çok konuşulan birkaç futbolcusundan biriydi. 1998 yılında son derece yüksek bir bonservis bedeli karşılığında Fenerbahçe'ye transfer olan Faruk Yiğit, 2013'te futbolculuk yaşamına son noktayı koyarken, şu günlerde bambaşka bir kariyerle karşımıza çıktı. İşte Faruk Yiğit'in A.A.'ya verdiği röportajdan önemli kesitler...

Fenerbahçe'nin eski yıldızı oto yıkamacı oldu! - Sayfa 2

BİR MAÇTA MİLLİ TAKIMA ÇAĞRILDI Yalovaspor, Boluspor, Kocaelispor ve Fenerbahçe'de oynayan, Milli Takım formasını giyen ve bir dönem teknik direktörlük görevinde de bulunan Faruk Yiğit (49), Yalova'da 2,5 yıldır esnaflık yapıyor. Profesyonel futbol yaşantısına Yalovaspor'da başlayan, daha sonra sırasıyla Boluspor, Kocaelispor ve Fenerbahçe'de oynayan Yiğit, "Önce Boluspor'a transfer oldum. Türkiye liglerindeki ilk maçımdan sonra Milli Takım'a çağrıldım" dedi.

Fenerbahçe'nin eski yıldızı oto yıkamacı oldu! - Sayfa 3

"BÜTÜN BÜYÜKLER BENİ İSTİYORDU" Boluspor-Galatasaray maçını unutamadığını anlatan Faruk Yiğit, "1990'lı yıllardı. İlk maçımı oynadıktan sonra salı günü milli takıma çağrıldım. Arkası da gelmeye başladı. Trend olarak hep yükselişte bir oyuncuydum. 90'lı yıllarda Fenerbahçe, Kocaeli, Beşiktaş, Galatasaray, hepsi beni istiyordu. Kocaelispor ile anlaştım. Kocaelispor'da 6 yıl oynadıktan sonra Fenerbahçe'ye transfer oldum. Yaş itibarıyla olgun olarak Fenerbahçe'ye geldim." diye konuştu.

Fenerbahçe'nin eski yıldızı oto yıkamacı oldu! - Sayfa 4

"FENERBAHÇE AYRI BİR CAMİA" Oynadığı tüm kulüplerin kendisi için ayrı değer taşıdığını dile getiren Yiğit, şöyle devam etti: "Fenerbahçe ayrı bir camia. Gerçekten orada oynamak çok ayrı bir özellik. Orayı kaldırabilmek ve orada seyirciye oynayabilmek, ayrı bir duygu. Fenerbahçe'de 3,5 yıl oynadım. 35-40 kez Milli Takım'a çağrıldım ama 15 kez A milli olabildim çünkü Anadolu takımlarından giden nadir oyunculardan biriydim. O zamanlar Trabzonspor, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'den daha çok oyuncu çağrılırdı. Diğer kulüplerden 1 veya 2 oyuncu geliyordu, onlardan biri de bendim."