FENERBAHÇE

Fenerbahçe'nin çılgın transfer formülü!

Fenerbahçe'ye 'harcama limiti' konusunda Tahkim Kurulu'ndan da beklenen müjde gelmedi. Sarı- lacivertli kulübün itirazını dün karara bağlayan kurul; itirazın kısmen kabul edilerek harcama limitine 16 milyon TL daha eklenmesine oybirliği ile karar verildiğini açıkladı.

Fenerbahçe'nin çılgın transfer formülü! - Sayfa 1

Harcama limiti konusunda hâlâ rahatlayamayan Fenerbahçe'de olumsuz havayı dağıtmak için seferberlik ilan edimiş durumda. Sarı-lacivertli takım Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği harcama limitlerine itiraz etmiş ve bu itiraz sonucunda 16 milyon TL'lik bir limit arttırımı yaşamıştı. Bu arttırım sarı-lacivertli takıma rahat bir nefes aldıramazken, Fenerbahçe yönetimi yeni bir transfer formülü geliştirdi. İşte sarı-lacivertli kurmayların çılgın transfer formülü...

Fenerbahçe'nin çılgın transfer formülü! - Sayfa 2

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Lisans Kurulu'nun daha önce kısmen kabul ettiği yapılandırma anlaşması ile harcama limitlerinin - 40 milyon TL'ye gerilediğini açıklamış ve, "50-55 milyon TL limit açılırsa iki transfer rahat yaparız. Mevcut şartlarda transfer yapma şansımız yok" ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçe'nin çılgın transfer formülü! - Sayfa 3

16 MİLYONLUK ARTIŞ TRANSFERE İMKAN TANIMIYOR!

Bakıldığı zaman, Fenerbahçe'ye yapılan bu 16 milyonluk artış, sarı-lacivertlilerin transfer yapmasına imkan tanımıyor. Yeni transfer yapılmasına imkan verilmediği gibi, Fenerbahçe'nin ceza almamasına da yetmeyecek.

Fenerbahçe'nin çılgın transfer formülü! - Sayfa 4

Yapılan bu limit artışından sonra Fenerbahçe'de sapma oranı yüzde 21 şeklinde güncellendi ve bu da gelecek sezon için 2 puan silme ve transfer yasağı demek. 16 milyonluk artış olmasaydı 3 puan silme cezasıyla karşı karşıya gelecek olan sarı-lacivertlilere bu artış şuan için 1 puan daha az ceza almasına olanak sağlayacak.