FUTBOL

Fenerbahçelilerin kalbindeki 10 isim

Fenerbahçelilerin kalbindeki 10 ismi sizler için derledik...

Fenerbahçelilerin kalbindeki 10 isim - Sayfa 1

Selçuk Yula 1. Attığı penaltı vuruşlarıyla; (Selçuk Yula’nın attığı penaltılar öyle hafif olurdu ki, top neredeyse tıngır mıngır kaleye giderdi. Ters köşeye yatan kaleciler biraz çevik olsalardı, kalkıp diğer tarafa giden topa yetişmeleri bile neredeyse mümkündü. Selçuk bu penaltı atışını öyle iyi yapardı ki, “Bir gün bir penaltı atacağım, top çizgiyi geçecek ama ağlara değmeyecek” diye iddiası bile vardı.) 2. Fenerbahçe’den haksız bir şekilde gönderildiğinde bile, Galatasaray’a transfer olduğunda “Ben Fenerbahçe’liyim” diyebilecek kadar yürekli olmasıyla; 3. Bugün bile yaptığı yorumlarla taraftarın duygularını en iyi yansıtan yazar olmasıyla hâlâ çok sevilmektedir.

Fenerbahçelilerin kalbindeki 10 isim - Sayfa 2

Todor Veselinoviç 1. 3-0’dan 4-3’e gelen Galatasaray Türkiye Kupası maçı zaferiyle; (Bu maçın ilk yarısı 3-0 Galatasaray üstünlüğüyle bittiğinde, soyunma odasında futbolculara dönüp, siz Galatasaray’la bir maç yapıp 3-0 kaybettiniz ve o maç bitti. Şimdi başka bir maç var, bu maçı 4-0 kazanabilir misiniz? diye sorarak futbolcuları müthiş motive etmiştir.) 2. 103 gollü şampiyonluğun başındaki komutan olmasıyla; (Neredeyse sağ beke Hasan Vezir’i, kaleye de Aykut Kocaman’ı koyacak kadar hücum futbolu takımı oluşturmuştur.) 3. 4 sene sonra “gel” dediklerinde, bir kez daha gelip zor durumdaki Fenerbahçe’yi alıp şampiyon yapmasıyla; 4. Rıdvan’la altılı ganyan oynamasının sempatikliğiyle çok sevilmiştir.

Fenerbahçelilerin kalbindeki 10 isim - Sayfa 3

Rıdvan Dilmen Rıdvan, Sarıyer’de yıldızı parladıktan sonra Ergun Gürsoy gibi tilki bir yöneticiyle anlaşma yapmış, hatta GS forması bile giymiştir. (Tıpkı bu sezon Mehmet Topuz’da yaşananlar gibi). Ama daha sonra Fenerbahçe de devreye girdiğinde, Galatasaray’dan aldığı 50 milyar peşinatı iade edip, filmlere taş çıkartacak bir kaçırma/kaçma operasyonuyla Fenerbahçe’li olmuştur. Holger Osieck kendisini disiplinsiz olduğu gerekçesiyle kulüpten gönderdikten sonra, başta dönemin güçlü takımlarından Kocaelispor olmak üzere çıkan tüm talipleri, “Fenerbahçe’li Rıdvan olarak doğdum, Fenerbahçe’li Rıdvan olarak futbolu bırakacağım” diyerek reddetmesiyle (Beşiktaş’a giden Rüştü kardeşinin aksine) kalplerdeki sevgiyi artırmıştır. Bugün yaptığı zeki, esprili ve futbola yeni jargonlar katan saptamalarıyla Rıdvan Dilmen çok sevilmiştir.

Fenerbahçelilerin kalbindeki 10 isim - Sayfa 4

Fabio Luciano 1. Galatasaray’a hemen hemen her maçta gol atmasıyla; 2. Beşiktaş’a röveşatayla gol atmasıyla; 3. Fenerbahçe’den sakatlığı sebebiyle gönderildiğinde, Edu gibi ülkesine dönüp ileri geri konuşmak yerine, kendisine o dönem sorulan bir soru üzerine, Galatasaray’a ya da Beşiktaş’a asla gitmeyeceğini söylemesiyle; 4. Sakaryaspor’a 90.dakikada attığı kafa golüyle şampiyonluğu getirişiyle çok sevilmiştir.