FENERBAHÇE

Fenerbahçe'den 50 yıl sonra bir ilk!

Bu maça kadar Türk ekipleriyle oynadığı 8 maçı da kazanan Hollanda ekibini yenen ilk Türk takımı Fenerbahçe oldu. Hollanda devi, 50 yıllık seride bu kez çuvalladı.

Fenerbahçe'den 50 yıl sonra bir ilk!

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu üçüncü maçında Hollanda'nın Ajax takımını 89. dakikada Fernandao'yla bulduğu golle yenerek ilk galibiyetini aldı.

Ajax, Türk takımları karşısında ilk yenilgisini Fenerbahçe'den aldı. Avrupa kupalarında en son 1993-1994 sezonunda bir Türk takımına denk gelen Hollanda devi, 50 yıllık seride bu kez çuvalladı.

TEK GOL FERNANDAO'DAN

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan maça Fenerbahçe hızlı başlayıp istediği pozisyonları üretmesine rağmen ilk yarıda aradığı golü bulamadı ve takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti. İkinci yarıda rakibine pozisyon vermeyen ancak temposu düşenFenerbahçe, aradığı golü 89. dakikada Jose Fernandao'nun kafasıyla buldu. Karşılaşmada başka gol olmadı ve ilk iki maçta sadece bir puan alabilen Fenerbahçe, gruptaki ilk galibiyetini elde etti.

Fenerbahçe Ajax maçının özeti ve golüUEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki kritik maçta Fenerbahçe, Ajax'ı 1-0 yendi. Galibiyet golünü 89. dakikada Fernandao kaydetti.

 Bu galibiyetle üçüncü maçlar sonunda puanını 4'e yükselten Fenerbahçe, 2. sıraya yerleşti. İlk iki maçında sahadan beraberlikle ayrılan Ajax ise ilk yenilgisini aldı ve 2 puanda kaldı.

FERNANDAO SONRADAN GİRİP YİNE GOL ATTI

Fenerbahçe'nin Brezilyalı forveti Fernandao, Celtic maçında olduğu gibi bu maçta da sonradan oyuna girerek golünü attı. Maçın 72. dakikasına Robin van Persie'nin yerine oyuna dahil olan Fernandao, 89. dakikada korner atışı sonrasında yaptığı kafa vuruşuyla takımına galibiyeti getiren golü kaydetti. Brezilyalı forvet, Celtic maçında da takımı 2-0 gerideyken 39. dakikada oyuna girip, attığı 2 golle takımına 1 puanı getirmişti.

Fernandao, Avrupa'da bu sezon gol sayısını ise 5'e çıkardı. Brezilyalı futbolcu toplamda ise sarı-lacivertli forma altında 8. golünü attı.

AJAX İLK KEZ KAYBETTİ

Ajax, Türk takımları karşısında ilk yenilgisini Fenerbahçe karşısında aldı. Bu maça kadar Türk ekipleriyle oynadığı 8 maçı da kazanan Hollanda ekibini yenen ilk Türk takımı Fenerbahçe oldu.

Öte yandan Fenerbahçe, 1968-1969 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda iki kez yenildiği rakibini bu sefer mağlup etmeyi başardı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER