FENERBAHÇE

Fenerbahçe'de Arjen Robben aşkı depreşti

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi bileti alınması halinde Arjen Robben ve Sofiane Feghouli'ye Çubuklu formayı giydirmek istiyor.

Fenerbahçe'de Arjen Robben aşkı depreşti

Fenerbahçe en son 2008-2009 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmayı başarmıştı. Sarı- Lacivertliler, yıllarca süren bu hasrete artık son vermek istiyor.

Eğer sezon sonunda ligde mutlu sona ulaşılırsa, Kanarya doğrudan gruplara katılacak. Ligi ikinci bitirmesi halinde ise ön eleme oynayacak.

Yönetim, özellikle Devler Ligi bileti alınması halinde, geçtiğimiz yaz olduğu gibi transferde yine yıldız isimlere Çubuklu formayı giydirmek istiyor. Listenin başındaki isimler Van Persie’nin yakın arkadaşı olan Bayern Münih’in süperstarı Arjen Robben ve Valencia ile sözleşmesi sona erecek Sofiane Feghouli.

Özellikle Robben, başkan Aziz Yıldırım’ın Sarı-Lacivertli formayı en çok giydirmek istediği isimlerden biri konumunda. Kadroyu güçlendirme yolunda maddi sıkıntı da yaşanmayacak. Sezon sonunda birçok oyuncuyla yollar ayrılacağı için 11 milyon Euro (35 milyon TL) kaynak yaratılacak. Ayrıca Şampiyonlar Ligi’nden de yaklaşık 25 milyon Euro (80 milyon TL) gelir elde edilecek.

Arjen Robben Fenerbahçe sorusuna ne yanıt verdi?

35 MİLYON TL
Yönetim; Alves, Meireles gibi isimlere yeni kontrat önermeyecek. Kiralık oyuncular Abdoulaye, Fabiano ve Markovic de kulüplerine dönecek. Böylece maaş bütçesinde 11 milyon Euro’luk (35 milyon TL) yer açılacak.

Fenerbahçe Yönetimi, şimdiden önümüzdeki sezonun çalışmalarına başladı. Bu yönde ilk adım, önümüzdeki sezon kadroda düşünülmeyen oyuncuları belirlemekti. Sözleşmesi sona erecek olan Bruno Alves, Raul Meireles, Mehmet Topuz ve Serdar Kesimal’le masaya oturulmayacak. Ayrıca sezon başında büyük umutlarla kiralanan Abdoulaye Ba, kaleci Fabiano ve Lazar Markovic de kulüplerine geri dönecek. Lig bittikten sonra bu oyuncuların tamamıyla yollar ayrılacak. Bu durum, Fenerbahçe’ye ekonomik anlamda fazlasıyla rahatlatacak. Çünkü 7 futbolcunun yıllık garanti ücretlerinin toplamı 11 milyon Euro, yani yaklaşık 35 milyon 300 bin TL… Üstelik bu rakama maç başı ücretler ve primler dahil değil!

Fenerbahçe Caner Erkin için ısrarcı değil

EN PAHALISI ALVES
Sezon sonunda yolların ayrılacağı futbolcular arasında yıllık maliyeti en yüksek isim, 2013 yılında Zenit’ten transfer edilen Burno Alves. Portekizli stoper senelik 2.5 milyon Euro (8 milyon TL) kazanıyor. Listedeki oyuncular içinde Lazar Markovic’in maaşıyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Ancak İngiliz basını, Sırp futbolcunun Fenerbahçe’den senede 1.8 milyon Euro (5.8 milyon TL) kazanacağını yazmıştı.

İŞTE O LİSTE
Raul Meireles: 2 milyon Euro
Abdoulaye Ba: 1.25 milyon Euro
Bruno Alves: 2.5 milyon Euro
Serdar Kesimal: 1.2 milyon Euro
Lazar Markovic: 1.8 milyon Euro
Fabiano: 1.25 milyon Euro
Mehmet Topuz: 1 milyon Euro

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER