FENERBAHÇE

Fenerbahçe Torku Konyaspor maçının sonucu ve özeti

Spor Toto Süper Lig 11. hafta maçında Fenerbahçe, Konyaspor'u Fernandao'nun 77'de attığı golle 1-0 mağlup etti.

Fenerbahçe Torku Konyaspor maçının sonucu ve özeti

Spor Toto Süper Lig 11. hafta maçında Fenerbahçe, Aykut Kocaman'ın yönetimindeki Torku Konyaspor'u ağırladı. Sarı-lacivertliler, Fernandao'nun 77. dakikada attığı golle 1-0 yendi. Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 24'e yükselterek, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Torku Konyaspor ise 16 puanda kaldı..   

UEFA Avrupa Ligi'nde Ajax'la golsüz berabere kalan Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de konuk ettiği Torku Konyaspor'u Fernandao'nun 77. dakikada attığı golle 1-0 yendi.

Fenerbahçe - Torku Konyaspor maçının fotoğraflarıSpor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Torku Konyaspor takımları Şükrü Saraçoğlu Fenerbahçe Ülker Spor Kompleksi'nde karşılaştı.

MAÇ DÜŞÜK TEMPODA GEÇTİ
Genel olarak düşük tempoda geçen karşılaşmanın ilk 45 dakikasında her iki takım da öne geçmek için ataklar geliştirse de gol sesi çıkmadı.

VAN PERSİE ÇIKTI, NANİ GİRDİ
İkinci yarıya biraz daha hareketli başlayan sarı-lacivertliler, ilk 10 dakika baskı kursa da bir türlü aradığı golü bulamadı.

Maça yedek kulübesinde başlayan Luis Nani, ikinci yarıda oyunda pek bir varlık gösteremeyen Hollandalı golcü Van Persie'nin yerine girdi.

FERNANDAO SAHNEYE ÇIKTI
77. dakikada gelişen atakta sol kanattan ceza sahasına giren Hasan Ali şutunu çekti. Kaleciden dönen topu Fernandao tamamladı ve Fenerbahçe 1-0 öne geçti.

Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 24'e yükseltirken, Torku Konyaspor 16 puanda kaldı.

Fenerbahçe: 1 - Torku Konyaspor: 0

Stat: Ülker

Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Fevzi Demirhan

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef (Dk. 46 Volkan Şen), Diego, Van Persie (Dk. 46 Nani), Alper Potuk (Dk. 66 Ozan Tufan), Fernandao

Torku Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Ömer Ali Şahiner, Ali Turan, Vukovic, Mehmet Uslu, Ali Çamdalı, Uğur İnceman (Dk. 73 Bajic), Traore, Holmen, Meha, Ömer Şişmanoğlu (Dk. 73 Sissoko)

Gol: Dk. 77 Fernandao  

FERNANDAO

MAÇTAN NOTLAR
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Torku Konyaspor'la oynadıkları maçta, Ajax maçına göre ilk 11'de tek değişiklik yaptı.

Portekizli teknik adam, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Ajax karşılaşmasında ilk 11'de forma giyen Luis Nani'nin yerine Ülker Stadı'nda oynanan Torku Konyaspor maçında Jose Fernandao'ya şans verdi.

Sarı-lacivertlilerde kalede Volkan Demirel oynarken, savunmada Gökhan Gönül, Simon Kjaer, Bruno Alves ve Hasan Ali Kaldırım görev aldı. Savunmanın önünde Josef de Souza-Mehmet Topal ikilisini bozmayan Pereira, sol kanatta Alper Potuk'u görevlendirdi. Robin van Persie sağ kanada yakın oynarken, Diego Ribas forvet arkasında Jose Fernandao ise ileri uçta forma giydi.

NANİ KULÜBEDE
Vitor Pereira, vatandaşı Luis Nani'yi bu sezon ilk kez yedek kulübesinde oturttu. Portekizli teknik adam, geçen hafta Osmanlıspor ile deplasmanda oynanan maçta kadroya almadığı Nani'ye Torku Konyaspor karşısında ise ilk 11'de şans vermedi. Hafta içi Ajax karşısında sahaya ilk 11'de çıkan Nani, bu sezon ilk kez kulübede forma şansı bekledi. Portekizli futbolcu, bu sezon Fenerbahçe'nin oynadığı 18 maçın 17'sinde ilk 11'de forma giymiş, bir karşılaşmada ise 18 kişilik kadroya girememişti.

4 MAÇ SONRA ÇİFT FORVET
Pereira, 4 maç aradan sonra tekrar çift forvetle sahaya çıktı. Tecrübeli teknik adam, Van Persie-Fernandao ikilisini en son ligin 8. haftasındaki Kayserispor deplasmanında ilk 11'de sahaya sürmüştü. Pereria, Avrupa Ligi'ndeki iki Ajax maçı ile Galatasaray ve Osmanlıspor karşılaşmalarında tek forvetli sistemi tercih etti. Öte yandan sarı-lacivertlilerin Brezilyalı forveti Fernandao da 4 maç aradan sonra ilk 11'deki formasına kavuştu.

FENERBAHÇE'DE 4 EKSİK
Fenerbahçe'de Torku Konyaspor maçına 4 sakat futbolcusundan yoksun çıktı. Geçirdiği operasyondan sonra rehabilitasyon çalışmalarını sürdüren Caner Erkin ile sakatlıkları devam eden Fabiano Ribeiro, Abdoulaye Ba ve Lazar Markovic, Torku Konyaspor maçının kadrosunda yer almadı. Öte yandan Pereira, 18 kişilik maç kadrosuna Mehmet Topuz ile genç futbolcu Uygar Mert Zeybek'i dahil etmedi.

AYKUT KOCAMAN 910 GÜN SONRA KADIKÖY'DE
Sarı-lacivertli takımı 2010-2013 yıllarında çalıştıran Torku Konyaspor'un teknik direktörü Aykut Kocaman, 910 gün sonra Kadıköy'de maça çıktı. Fenerbahçe'yle hem futbolculuk hem de teknik direktörlük döneminde önemli başarılar kazanan Kocaman, Kadıköy'e bu sefer rakip olarak geldi. Kocaman, sarı-lacivertli takımın başında Kadıköy'de çıktığı son maçta 12 Mayıs 2013'te Galatasaray'a karşı 2-1'lik galibiyet elde etmişti. Bu tarihten sonra Kadıköy'de ilk kez maça çıkan Kocaman, eski takımına karşı Torku Konyaspor'un başında yer aldı. Maç başlamadan önce başta Gökhan Gönül ve Mehmet Topal olmak üzere bazı Fenerbahçeli futbolcular, eski teknik direktörleri Aykut Kocaman'ın yanına gidip, sarılarak başarılar diledi.

TORKU KONYA'DA TEK DEĞİŞİKLİK
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Kocaman, takımında geçen haftaki Gençlerbirliği maçına göre ilk 11'de tek değişiklik yaptı. Kocaman, Dimitar Rangelov'un yerine Uğur İnceman'a şans tanıdı. Yeşil-beyazlılar sahaya Serkan Kırıntılı, Ömer Ali Şahiner, Ali Turan, Vukovic, Mehmet Uslu, Ali Çamdalı, Uğur İnceman, Traore, Holmen, Meha ve Ömer Şişmanoğlu 11'iyle çıktı. Torku Konyasporlu futbolcular seremonide "Vodafone 37. İstanbul Maratonu, İstanbul Aşkına Koş, Kadına Şiddete Dur De" pankartıyla yer aldı. Öte yandan sarı-lacivertlilerden sezon başında kiralık olarak Torku Konyaspor'a giden Samuel Holmen de eski takımına karşı forma giydi.

TRİBÜNLER DOLMADI
Fenerbahçeli taraftarlar, Torku Konyaspor maçında Ülker Stadı'nın tribünlerini dolduramadı. Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, sarı-lacivertlilerin Galatasaray'la oynadığı derbide çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Migros, Okul Açık ve Fenerium tribünlerine giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarını Torku Konyaspor maçı için bloke etme kararı almıştı. Torku Konyaspor maçında bu tribünlerdeki boşluklar dikkati çekti. Karşılaşmayı yaklaşık 30 bine yakın sarı-lacivertli taraftar takip etti. Maçı 50'ye yakın Torku Konyaspor taraftarı da kendisine ayrılan yerden izledi. 

Fenerbahçe Torku Konyaspor

FENERBAHÇE: 1 - 0 :KONYASPOR

Fenerbahçe, Konyaspor'u zor da olsa mağlup etmeyi başardı. Fernandao'nun 77. dakikada attığı golle Fenerbahçe rakibini mağlup etti. Bu sonuçla Fenerbahçe 24 puana yükselirken Konyaspor 16 puanda kaldı. 

.. Ve maçın son düdüğü geldi. 

90+3. dakika: Volkan sağdan bu sefer içeriye ortayı denedi. Savunmadan döndü. Devam eden atakta top kornere çıktı. 

90+2. dakika: Volkan sağdan Gökhan'la atağa çıktı. İkilinin paslaşmaları etkili olmadı. Volkan da topu savunmasına gönderdi. 

90+1. dakika: Maçın sonuna +3 dakika ilave edildi. 

90. dakika: Maçta artık son dakikalara girdik. Konyaspor hücumda etkili olmaya çalışıyor. 

89. dakika: Diego kendi sahasından topla çıkmaya çalışırken yerde kaldı. Faul, Fenerbahçe'nin. 

88. dakika: Fenerbahçe taraftarının bu dakikalarda yoğun bir desteği var. 

87. dakika: Fenerbahçe'de Fernandao, yaptığı faul sonrası yaptığı sert itirazı nedeniyle sarı kart gördü. 

86. dakika: Volkan savunmadan topu uzaklaştırmak isterken Gökhan'la anlaşamadı ve top taca çıktı. Konyaspor'un baskısı sürüyor. 

84. dakika: Konyaspor'da Abdou Razack Traore oyundan çıkıyor. Halil İbrahim Sönmez oyunda.

83. dakika: Gökhan sağdan ceza alanına ortaladı. Fernandao'dan önce savunma araya girdi ve kafayla topu uzaklaştırdı. 

81. dakika: Volkan sol çaprazdan ceza alanına girdi. Rakibini geçmeye çalışırken yerde kaldı. Penaltı beklentileri oluştu ancak hakem oyunu devam ettirdi. 

80. dakika: Serkan kalesinde devleşti! Volkan ceza alanı içi ön çizgisinde vurdu Serkan kurtardı. Seken topta Ferdandao altı pas içinde tamamladı Serkan bir kez daha şutu kurtardı! 

78. dakika: Serkan'ın ceza sahası dışında uzaklaştırmaya çalıştığı top bir anda Ozan'ın önünde kaldı. Ozan'ın vuruşunu son anda yetişen Serkan kurtardı. Devamında ise savunma uzaklaştırdı 

76. dakika: GOL! Fernandao attı. Fenerbahçe aradığı golü Brezilyalısı ile buldu. Soldan ceza alanına şık çalımlarla giren Hasan Ali kaleye vurdu. Serkan'dan seken top Fernandao'nun önüne açıldı. O da boş kaleye topu göndermekte zorlanmadı.

74. dakika: Diego'nun sol kanattan kullandığı kornere Mehmet Topal yükseldi ancak Mehmet'in kaleci Serkan'a faul yaptığı düdüğünü çaldı hakem Ali Palabıyık. 

73. dakika: Konyaspor'da Uğur İnceman ve Ömer Şişmanoğlu çıkıyor, Riad Bajic ve Ibrahim Sissoko oyunda. 

Fenerbahçe - Torku Konyaspor maçının fotoğraflarıSpor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Torku Konyaspor takımları Şükrü Saraçoğlu Fenerbahçe Ülker Spor Kompleksi'nde karşılaştı.

72. dakika: Fenerbahçe'de Bruno Alves rakibine yaptığı faul sonrası sarı kart gördü 

70. dakika: Nani'nin ilk vuruşu barajdan döndü. Dönen topu tamamlamak istedi ancak vuruşu farklı şekilde auta çıktı. 

68. dakika: Fenerbahçe rakip yarı sahada tüm hatları ile pozisyon arıyor. Konyaspor maçın başından bu yana olduğu gibi savunmada açık vermiyor. 

67. dakika: Alper Potuk oyundan çıkıyor. Ozan Tufan oyunda. 

66. dakika: Nani sağdan ortasını yaptı. Mehmet'e çarpan top kornere çıktı. Penaltı itirazları vardı ancak Ali Palabıyık devam dedi. 

65. dakika: Hasan Ali ceza alanına doğru, çizgiden uzak bir mesafeden ortaladı. Top Serkan'da kaldı. 

64. dakika: Fenerbahçe rakip yarı alana yığıldı. Boşluk arıyor ancak Konyaspor savunması iyi yerleşmiş durumda. 

62. dakika: Nani sağda etkiliydi. Rakiplerini ekarte eden Portekizli kaleyi düşündü ancak şutu yandan auta çıktı. 

61. dakika: Serbest vuruşu paslaşarak kullandı Konyaspor. Traore ceza sahası dışında topla buluştu. Şutunu çekti ancak top defanstan döndü. Devam eden pozisyondan konuk takım yararlanamadı. 

60. dakika: Konyaspor'da Ömer Ali ceza alanı dışı sağ bölümünde yerde kaldı. Fenerbahçe bu sırada atak geliştiriyordu ancak Volkan topu taça bıraktı. 

58. dakika: Nani sağdan ortaladı savunma kale ağzında kafayla uzaklaştırdı. Dönen topu Diego tamamladı ancak Serkan köşeden müthiş çıkardı. 

57. dakika: Konyaspor'da atılan uzun topa Ömer Şişmanoğlu hareketlendi ancak Ömer yükselirken Alves'e faul yaptı. 

56. dakika: Diego ceza alanı dışından sert bir şut denedi ancak top Serkan'da kaldı. Bu Fenerbahçe'nin maç boyunca kaleye gönderdiği ilk isabetli şut oldu. 

54. dakika: Diego ceza alanı dışından sert bir şut denedi ancak top Serkan'da kaldı. Bu Fenerbahçe'nin maç boyunca kaleye gönderdiği ilk isabetli şut oldu. 

52. dakika: Fenerbahçe organize bir atak geliştirmekte zorlanıyor. Genellikle oyuncuların bireysel yetenekleri ile ofansta etkili olmaya çalışsa da henüz kaleyi bulan başarılı bir şutları yok. 

51. dakika: Volkan soldan ceza alanına girmek istedi ancak savunma izin vermedi. 

50. dakika: Gökhan sağdan ceza alanına doğru ortasını yaptı. Ceza alanı sağ çaprazında defans araya girdi ve topu uzaklaştırdı. 

48. dakika: Fenerbahçe rakip yarı alanda baskılı bir oyunla başladı ikinci yarıya. Bu baskı da bu dakikada sonuç verdi ve topun sahibi oldular. 

47. dakika: Fenerbahçe'de Volkan Şen ve Nani oyuna girerken, Josef ve Van Persie oyundan çıkan isimler oldu.  

Fenerbahçe Torku Konyaspor

46. dakika: Karşılaşmada ikinci yarı başladı. 

İlk yarının son düdüğü geldi. Taraftarın protesto ıslıkları arasında iki takım da soyunma odasına 0-0 beraberlik ile giriyor. 

45. dakika: Konyaspor'da Mehmet Us, ceza alanı dışı sağ çaprazında yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. 

44. dakika: Diego'nun ara pasına Van Persie hareketlendi. Ancak Serkan kalesini terk etti ve ceza alanı içinde topun sahibi oldu. 

43. dakika: Fernandao geriye kadar gelip top almaya çalıştı. Sola doğru pasını da verdi ancak rakip oyuncu araya girdi. 

42. dakika: Fenerbahçe'de Diego ve Ali Turan, Konyaspor ceza alanı ön çizgisinde çarpıştılar. Hakem Diego'nun faul yaptığına karar verirken iki oyuncu da kısa süreli bir sakatlık yaşadı. Ancak maça devam edebilecek durumdalar. 

41. dakika: Traore soldan kaçan Mehmet'i düşündü ancak Mehmet çizgi üzerinde topu kontrol edemedi. Konyaspor'da atakları yönlendiren oyuncu olarak Traore göze çarpıyor. 

40. dakika: Ev sahibi ekipte yedekler arasında yer alan Nani ısınmaya başladı. 

39. dakika: Fenerbahçe taraftarı istekli futbolu ile dikkat çeken Gökhan Gönül'e büyük destek veriyor şu dakikalarda... 

37. dakika: Ömer Ali sağdan ceza alanına yaklaştı. Savunmanın arkasına sarkan Traore'yi düşündü. Ancak Hasan Ali ayak koydu ve topu sektirdi. Volkan da çıkıp topun sahibi oldu. 

35. dakika: Traore'nin pasıyla Holmen soldan hareketlenmek istedi ancak topun kontrolünü sağlayamadı ve oyun alanı içinde tutamadı. 

34. dakika: Fenerbahçe taraftarı top Bruno Alves'in ayağına gelince ıslıkla protesto etmeye başladı. 

33. dakika: Konyaspor maç başından bu yana atak yönü olarak kendi sağ, Fenerbahçe sol kanadını kullanıyor. Burada Alper-Hasan Ali ikilisi var Fenerbahçe'de... 

32. dakika: Ali Turan'ın kendi sahasından gönderdiği topu Traore kafayla aşırdı. Holmen'e gelen top öncesinde ofsayt bayrağı kalktı. 

30. dakika: Fenerbahça sol kanattan korner kullandı. Diego pas olarak topu Hasan'a çıkardı. Hasan da ceza alanı dışı orta bölümündeki Alper'e. Alper şutunu çekti ancak top savunmadan döndü. 

28. dakika: Traore topu rakip yarı alana taşıdı. Pasını sağdan kaçan Holmen'e çıkarmak istedi ancak Hasan Ali araya girdi. 

27. dakika: Fenerbahçe baskılı bir oyun oynasa da kaleye şut çekme konusunda bu dakikaya kadar başarılı olamadı. Henüz isabetli bir şutu yok. 

25. dakika: Alper Potuk soldan çizgiye hareketlendi. Hasan Ali'nin pasında topu bekletmeden içeri doldurdu ancak Ali Turan ayak koyan isim oldu. 

23. dakika: Ali Turan'ın savunmanın arkasına attığı uzun pasa Ömer Ali hareketlendi ancak ofsayt kararı çıktı. 

21. dakika: Gökhan sağdan ceza alanına girdi. Pasını van Persie'ye çıkardı. Hollandalı oyuncu havadan gelen topu kafayla Diego'ya indirmek istedi ancak topu indirdiği yerde Traore vardı. 

19. dakika: Fenerbahçe bu dakikalarda baskısını artırdı. Konyaspor kalabalık bir savunma ile rakibin gol atmasını engellemek istiyor. 

18. dakika: Hasan Ali sağdan korneri kullandı. Kafalardan sekti. Van Persie içeri çevirmek istedi ancak top defanstan döndü. 

16. dakika: İnanılmaz bir karambol! Fenerbahçe'de Fernandao ceza alanı dışından topu savunmanın arkasına sektirdi. Van Persie oraya hareketlendi ancak savunma ayak koydu 

15. dakika: Konyaspor, Fenerbahçe'nin baskılı oyununu kırdı. Topa daha fazla sahip olan taraf konuk takım. 

13. dakika: Ömer Şişmanoğlu savunmanın arkasına çok iyi sarktı. Kjaer'i geçti ancak sağ çaprazdan şutunu çekmek üzereydi ki Hasan Ali araya girdi. 

12. dakika: Fenerbahçe, Konyaspor'un sahasından rahat pas yaparak çıkmasına engel oluyor bu dakikalarda. Fernandao, Alper ve Van Persie baskı uygulayan isimler. 

10. dakika: Hasan Ali soldan ceza alanına ortasını yaptı. Josef ceza alanı içinde kafayla indirdi. Fernandao'dan önce savunma uzaklaştırdı 

8. dakika: Hasan Ali soldan, Alper'den aldığı pasla ceza alanına girmek istedi ancak savunma izin vermedi 

6. dakika: Ömer Ali sağ çizgiden ceza alanına doğru ortaladı. Top kaleci Volkan'da kaldı. 

5. dakika: F.Bahçe sol kanattan bir korner kullandı. Ön direkte Gökhan çevirdi ancak savunma uzaklaştırdı. 

4. dakika: Kjaer sağdan ceza alanına doldurdu. Kaleci Serkan çıktı ve topu aldı. 

2. dakika: Karşılaşmanın ilk dakikası Fenerbahçe'nin rakip yarı alanda baskısı ile geçti. 

1. dakika: ... Ve maç başladı. 

Maç öncesi: Maç öncesi Fenerbahçe'li oyuncular eski hocaları Aykut Kocaman'ın yanına gitti ve sıcak görüntüler sergilediler 

Maç öncesi: İstiklal Marşı'mız okunuyor. Ardından kale ve top seçimi yapılacak ve maç başlayacak. 

Maç öncesi: İki takım oyuncuları Şükrü Saracoğlu'nun çimlerine çıkmaya başladı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER