SÜPER LİG

Fenerbahçe - Sivasspor maçının sonucu ve özeti

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe, Sivasspor'u 2-1 mağlup etti.

Fenerbahçe - Sivasspor maçının sonucu ve özeti

Süper Lig'de ilk yarının son maçında Medicana Sivasspor'u konuk eden Fenerbahçe, 3 puana uzandı.. Özellikle ilk yarıda çok etkili bir performans sergileyen Kanarya, zora soktuğu mücadeleyi kazandı, tatile lider Beşiktaş'ın 1 puan gerisinde çıktı...  

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe, Sivasspor'la karşılaştı. Kadıköy'deki mücadeleye baskılı başlayan Sarı-Lacivertliler, 24'te Diego'nun şutunda kaleci Setkus'tan dönen topu tamamlayan Robin van Persie'nin golüyle öne geçti.

Golden sonra da baskılı oyununu sürdüren Fenerbahçe, 43'te Sivasspor kontra atağında eski oyuncusu Beykan'ı durduramadı ve durum 1-1 oldu.

İlk yarının bu skorla geçildiği mücadelenin ikinci 45 dakikasında da oyunun hakimiyeti Fenerbahçe'deydi. Birçok net fırsatı harcayan Sarı-Lacivertliler, 77. dakikada Kjaer'in kafasıyla maçta yeniden öne geçti: 2-1.

İlerleyen dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe mücadeleden galip ayrıldı. Sarı-Lacivertliler, puanını 40 yaparak, 41 puanlı lider Beşiktaş'ı takibini sürdürdü.

Fenerbahçe Sivasspor maçı fotoğrafları

Fenerbahçe: 2 - Medicana Sivasspor: 1

Stat: Ülker

Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Arkın Akgöl

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Markovich, Diego (Dk. 29 Ozan Tufan), Volkan Şen, Van Persie

Medicana Sivasspor: Setkus, Cicinho, Boye, İbrahim Öztürk, Erkan Kaş, Yiğit İncedemir, Kone, Burhan Eşer, Beykan Şimşek, Chahechouhe, Eneramo

Goller: Dk. 24 Van Persie, Dk. 77 Kjaer (Fenerbahçe), Dk. 43 Beykan Şimşek (Medicana Sivasspor)

Fenerbahçe - Sivasspor

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının son haftasında Medicana Sivasspor karşısında takımını iki değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Ülker Stadı'nda oynanan maçta Pereira, son Gençlerbirliği karşılaşmasına göre iki zorunlu değişikliğe gitti. Sarı-lacivertlilerde Gençlerbirliği maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Luis Nani ile Jose Fernandao'nun yerine Volkan Şen ve Robin van Persie ilk 11'de başladı. Sarı-lacivertlilerin kalesini Volkan Demirel korurken, savunma dörtlüsü Gökhan Gönül, Bruno Alves, Simon Kjaer ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu. Savunmanın önünde Mehmet Topal-Josef de Souza ikilisinden vazgeçmeyen Portekizli teknik adam, kanatlarda Volkan Şen ile Lazar Markovic'e şans verdi. Fenerbahçe'de forvet arkasında Diego Ribas oynarken, ileri uçta Robin van Persie görev aldı.

VOLKAN ŞEN İLK KEZ 11'DE

Fenerbahçe'nin sezon başında Bursaspor'dan kadrosuna kattığı Volkan Şen, ligde ilk kez 11'de forma giyme şansı buldu. Nani ve Alper Potuk'un yokluğunda Pereria, Volkan'a ilk 11'de forma verdi. Fenerbahçe formasıyla bu sezon ligde 8 maçta sonradan oyuna giren Volkan Şen, Medicana Sivasspor karşısında maça ilk 11'de başladı.

FENERBAHÇE'DE 5 EKSİK

Fenerbahçe, Medicana Sivasspor karşısına 5 futbolcusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertlilerde cezalı Nani ve Fernandao'nun yanı sıra sakatlıkları bulunan Raul Meireles, Alper Potuk ve kaleci Ertuğrul Taşkıran, Sivas temsilcisi karşısında kadroda yer almadı. Fenerbahçe'de bu isimlerin dışında Pereira, Michal Kadlec ile genç oyuncuları Uygar Mert Zeybek ve Hakan Çinemre'yi kadroya dahil etmedi.

KULÜBEDE FORVET YOK

Sarı-lacivertlilerde yedek kulübesinde mevkisi forvet olan hiçbir oyuncu yer almadı. Fernandao'nun cezalı olmasıyla sadece elinde forvet oyuncusu olarak Van Persie kalan Pereira, yedek kulübesinde Fabiano Ribeiro, Ozan Tufan, Şener Özbayraklı, Ramazan Civelek, Mehmet Topuz, Abdoulaye Ba ve Caner Erkin'i oturttu.
Sarı-lacivertlilerin tecrübeli ismi Mehmet Topuz ise 6 maç sonra 18 kişilik kadroya dahil edildi. Bu sezon üçüncü kez kadroya giren Mehmet, sadece 2 dakika süre alabildi.

TARAFTARLAR İLGİ GÖSTERDİ

Fenerbahçeli taraftarlar, Medicana Sivasspor karşılaşmasına ilgi gösterdi. Kale arkası tribünlerinin tamamına yakını dolarken, maraton ve Fenerium tribünlerinde az da olsa boşluklar oluştu. Karşılaşmayı 20 kadar Sivassporlu taraftar da kendileri için ayrılan tribünden takip etti. Öte yandan 2011-2012'nin tamamında ve 2012-2013 sezonunun ikinci yarısında Fenerbahçe forması giyen İsviçreli futbolcu Reto Ziegler de karşılaşmayı tribünden izledi.

KADIKÖY'DE ÖZEL KONUK

Doğuştan bedensel ve konuşma engelli olan ve sadece iki parmağını kullanarak çalabildiği piyanoda taraftarı olduğu Fenerbahçe'nin 100. yıl marşını başarıyla çalan 20 yaşındaki Erdinç Yılmaz, Kadıköy'deki maçı tribünden seyretti. Anadolu Ajansı'nın yaptığı haberlerle dikkati çeken Erdinç Yılmaz'ı, Fenerbahçe Kulübünün eski yöneticilerinden Saadettin Saran, Medicana Sivasspor'la oynanan maça davet etti. Saran'ın daveti üzerine Ordu'dan babası ve kardeşiyle İstanbul'a gelen Yılmaz, karşılaşmayı stattan takip etti.

MEDICANA SİVASSPOR'DA TEK DEĞİŞİKLİK

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, geçen hafta oynadıkları Kayserispor maçının ilk 11'inden tek değişiklik yaptı. Gençlerbirliği maçında sarı kart cezası nedeniyle oynayamayan Aatif Chahechouhe, Yekta Kurtuluş'un yerine ilk 11'de forma giydi. Buruk takımını Setkus, Cicinho, Boye, İbrahim Öztürk, Erkan Kaş, Kone, Yiğit İncedemir, Burhan Eşer, Chahechouhe, Beykan Şimşek ve Eneramo ilk 11'iyle sahaya sürdü.

FENERBAHÇE: 2 - 1 :SİVASSPOR

Hakem Fırat Aydınus maçı bitiren son düdüğü çalıyor. Fenerbahçe, Medicana Sivasspor'u 2-1 mağlup ediyor ve puanını 40'a yükseltiyor. Medicana Sivasspor ise bu yenilgiyle 14 puanda kalıyor. 

90. dakika: Maçın sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor. 

87. dakika: Fenerbahçe mutlak bir golden yararlanamıyor. Ozan Tufan'ın pasıyla topla buluşan Robin Van Persie ceza alanı içine girdiği anda kaleci Ernestas Setkus'un üzerinden aşırtıyor ancak top Setkus'tan geri dönüyor. Dönen topu iyi takip eden Lazar Markovic altıpas içinde uygun durumda vuruşunu yapıyor ancak kalesine zamanında dönen Ernestas Setkus gole bir kez daha izin vermiyor. 

85. dakika: Cicinho'nun sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda İbrahim Öztürk iyi yükselerek kafa vuruşunu yapıyor ancak top üstten auta gidiyor. 

83. dakika: Ozan Tufan'ın pasıyla topla buluşan Mehmet Topuz hafif sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak savunmaya çarpan top kornere çıkıyor. 

80. dakika: Aatif Chahechouhe'nun uzak mesafeden şutunda savunmadan seken top kaleci Volkan Demirel'de kalıyor. 

77. dakika: Medicana Sivasspor'da üçüncü ve son değişiklik gerçekleşiyor. İbrahim Akın, Erkan Kaş'ın yerine oyuna dahil oluyor. 

75. dakika: Medicana Sivasspor'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yiğit İncedemir oyundan çıkarken Mehdi Taouil oyuna dahil oluyor. 

73. dakika: GOOOLLL!! Fenerbahçe, Simon Kjaer'in golüyle maçta tekrar öne geçiyor. Caner Erkin'in sol kanattan yaptığı ortaya Simon Kjaer, kaleci Ernestas Setkus'dan önce kafa vuruşunu yapıyor ve topu filelerle buluşturuyor.

Fenerbahçe - Sivasspor

71. dakika: Caner Erkin'in kaptırdığı top sonrasında ceza alanı içinde topla buluşan Aatif Chahechouhe sağ çaprazdan sol ayağıyla yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan Demirel sağına giden topu yatarak kurtarmayı başarıyor. 

70. dakika: Bruno Alves, Ziya Erdal'a yaptığı sert faul sonrasında sarı kart görüyor ve bir sonraki hafta olan Eskişehirspor maçında cezalı duruma düşüyor. 

69. dakika: Serbest vuruşun çabuk kullanılmasını engelleyen Yiğit İncedemir sarı kart görüyor. 

68. dakika: Fenerbahçe'de ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Hasan Ali Kaldırım'ın yerine Caner Erkin oyuna giriyor. 

66. dakika: Medicana Sivasspor'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Michael Eneramo'nun yerine Ziya Erdal oyuna dahil oluyor. 

65. dakika: Aatif Chahechouhe'nun kafayla pasında Michael Eneramo ceza alanı hemen dışında topla buluşuyor. Michael Eneramo'nun vuruşunda top Volkan Demirel'de kalıyor. Öncesinde de Michael Eneramo için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor. 

62. dakika: Sağ kanattan Hasan Ali Kaldırım'ın kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde yaşanan karambol sonrasında Josef De Souza altıpas gerisinden dönerek vuruşunu yapıyor ancak top yan direğe çarpıp oyun alanının dışına gidiyor. 

60. dakika: Volkan Şen'in sağ çaprazdan etkili ortasına Mehmet Topal altıpas içinde kafa vuruşunu yapıyor ancak top üstten auta gidiyor. 

58. dakika: Ceza alanı sağ çaprazından Aatif Chahechouhe sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak top farklı şekilde üstten auta gidiyor. 

57. dakika: Ceza alanı içinde şık hareketlerle rakiplerinden sıyrılan Robin Van Persie sol ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri dönüyor. 

55. dakika: Beykan Şimşek, Josef De Souza'ya yaptığı sert faul sonrasında sarı kart görüyor. 

52. dakika: Josef De Souza'nın sağ kanattan ortasında Simon Kjaer ceza alanı hemen içinden kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ernestas Setkus'un kontrolünde top yandan auta çıkıyor. 

50. dakika: Cicinho'nun sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Burhan Eşer penaltı noktası civarından kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan Demirel rahat biçimde topa sahip oluyor. 

48. dakika: Mehmet Topal'ın pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Lazar Markovic kale sahasına doğru sert bir top gönderiyor ancak kimseye değmeyen top auta gidiyor. 

47. dakika: Gökhan Gönül'ün kafayla ceza alanı içine dolduruğu topu Robin Van Persie göğüsüyle kontrol ettikten sonra vuruşunu yapıyor ancak John Boye son anda araya giriyor. 

46. dakika: Medicana Sivassporlu oyuncuların vuruşuyla ikinci yarı başlıyor.

Fenerbahçe - Sivasspor

Hakem Fırat Aydınus'un düdüğüyle ilk yarı karşılıklı gollerle 1-1 sona eriyor. 

45. dakika: İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave ediliyor. 

44. dakika: Beykan Şimşek'in şutunda önce korner kararı veren Fırat Aydınus'un kararını değiştirmesi sonucu aşırı itirazlarda bulunan İbrahim Öztürk ve Cicinho sarı kart görüyorlar. 

43. dakika: Sol çaprazdan topla birlikte hareketlenen Beykan Şimşek ceza alanı içine girdikten sonra vuruşunu yapıyor ancak top auta gidiyor. 

41. dakika: GOOOLLL!! Medicana Sivasspor, Beykan Şimşek'in golüyle maçta dengeyi sağlıyor. Cicinho'nun pasıyla savunmanın arkasına sarkan Burhan Eşer ceza alanı sağ çaprazında topu arka direğe havalandırıyor. O bölümde Beykan Şimşek sağ ayağıyla gelişine vuruşunu yapıyor ve topu ağlara gönderiyor.

38. dakika: Hızlı hücumu Aatif Chahechouhe'ya yaptığı faulle durduran Hasan Ali Kaldırım sarı kart görüyor. 

36. dakika: Sağ kanatta topla buluşan Ozan Tufan son çizgide topu ceza alanı içine havalandırıyor. Volkan Şen, topu kontrol ettikten sonra pasını Lazar Markovic'e çıkarıyor. Lazar Markovic, penaltı noktasının gerisinden sol ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak savunmadan seken top kornere çıkıyor. 

34. dakika: Sağ çaprazdan kullanılan serbest vuruşta ceza alanı içine gelen topu Robin Van Persie çıkmadan topu penaltı noktası önüne çıkarıyor. Josef De Souza, uygun durumda sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak topu üstten auta gönderiyor. 

32. dakika: Sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Bruno Alves geçiyor. Bruno Alves'in sağ ayağıyla sert şutunda kaleci Ernestas Setkus direk dibinde topu güçlükle kornere çeliyor. 

30. dakika: Hasan Ali Kaldırım'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Medicana Sivasspor savunması ön direkte topu uzaklaştırıyor. 

28. dakika: Lazar Markovic'in çevirdiği topa Robin Van Persie ceza alanı içinde kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ernestas Setkus direk dibinde topu kornere çeliyor. 

26. dakika: Adelesinden yaşadığı sakatlık sonrasında oyuna devam edemeyen Diego yerini Ozan Tufan'a bırakıyor. 

Fenerbahçe-Sivasspor

23. dakika: GOOOLLL!! Fenerbahçe, Robin Van Persie'nin golüyle öne geçiyor. Diego'nun ceza alanı dışından şutunda kaleciden dönen topa Robin Van Persie altıpasın gerisinden sol ayağıyla vuruşunu yapıyor ve topu ağlara gönderiyor.

22. dakika: Gökhan Gönül'ün sağ kanattan yerden ortasında savunmada İbrahim Öztürk topu taca gönderiyor. 

20. dakika: Cicinho'nun pasıyla Burhan Eşer sol kanatta topla buluşuyor ancak yan hakemin bayrağı havaya kalkıyor. 

18. dakika: Hava topu mücadelesinde Michael Eneramo, Simon Kjaer'e dirseğiyle yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor. 

16. dakika: Sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda Volkan Şen ceza alanı içine ortasını yapıyor. Savunmada John Boye kafayla topu bir kez daha kornere gönderiyor. 

14. dakika: Diego'nun pasıyla sağ kanattan iyi bindiren Gökhan Gönül ceza alanı içine girdikten sonra arka direğe ortasını yapıyor ancak savunmada Cicinho topu kornere gönderiyor. 

12. dakika: Volkan Şen'in uzun pasında savunmanın arkasına iyi sarkan Lazar Markovic, kalecinin önde olduğunu görüp ceza yayı hemen dışından aşırtma bir vuruş yapıyor ancak top yandan auta gidiyor. 

10. dakika: Medicana Sivasspor savunmasının uzaklaştırdığı topa Mehmet Topal uzak mesafeden bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri dönüyor. 

8. dakika: Sol kanattan ceza alanı içine giren Erkan Kaş yerden içeri çeviriyor ancak savunmada Simon Kjaer topu uzaklaştırıyor. 

6. dakika: Gökhan Gönül'ün sağ kanattan ortasında Josef De Souza ceza alanı hemen içinden kafayla topu penaltı noktasının sol tarafında bulunan Robin Van Persie'ye indiriyor ancak ofsayt bayrağı havaya kalkıyor. 

4. dakika: Aatif Chahechouhe'nun pasında orta yuvarlağın hemen önünde Michael Eneramo topla buluşuyor ancak ofsayt bayrağı havaya kalkıyor. 

2. dakika: Kaleye sırtık dönük pozisyonda topla buluşan Volkan Şen rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza alanı dışından şutunu çekiyor ancak top yandan auta gidiyor. 

1. dakika: Hakem Fırat Aydınus'un düdüğüyle karşılaşma Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

Maç öncesi: İki takım oyuncuları sahaya çıkıyor ve seremoniden sonra karşılaşma başlayacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER