FENERBAHÇE

Fenerbahçe limit sorununu nasıl aştı?

Transfer dönemine girilirken Fenerbahçe, TFF'den yapılan açıklama ile durumu nasıl toparlayacağını düşünüyordu. Ancak transfer döneminin sonuna yaklaşırken en avantajlı takım Fenerbahçe oldu. Peki Fenerbahçe limit sorununu nasıl aştı?

Fenerbahçe limit sorununu nasıl aştı? - Sayfa 1

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) transfer sezonunun başında limit olarak 177.573.089 TL (21,7M€) belirlemişti. Fenerbahçe de bu limiti nasıl aşacağını düşünüyordu. Ancak sarı lacivertli kulüp öyle transferler yaptı ki, limit diye bir şey kalmadı.

Fenerbahçe limit sorununu nasıl aştı? - Sayfa 2

Sarı lacivertli yönetim, hem borç ertelemesi hem oyuncu satışı hem de bonservissiz oyuncu transferleriyle TFF'nin limitini aştı. Bankalar Birliği ile istediği şartlarda yeniden yapılanma anlaşması imzalamak üzere olan Fenerbahçe, bu sürecin biraz daha uzun süreceğini tahmin ederek 2020/21 sezonunu etkileyecek banka borçlarını öteledi ve böylece 2020/21 sezonundaki limitini artırdı. Ayrıca, Vedat Muriqi ve Jailson'un satışıyla 22 milyon euro bedeli kasasına koydu. Fenerbahçe bu satışa rağmen 18 futbolcu için 8.9 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Sarı lacivertliler transfer dönemini 13.1 milyon euro satış karıyla (Yaklaşık 120 milyon TL) kapatmayı başardı.

Fenerbahçe limit sorununu nasıl aştı? - Sayfa 3

Fenerbahçe yüksek ücretli oyuncuları gönderdi. Hasan Ali, Tolgay, Mevlüt, Alper Potuk, Mauricio Isla, Miha Zajc, Michi Frey, Deniz Türüç'ün maaşları da limitten düştü. Böylece yeni oyunculara da zemin hazırlandı.

Fenerbahçe limit sorununu nasıl aştı? - Sayfa 4

Fenerbahçe yeni transferlerle de kadrosunu yeniden şekillendirdi. Peki sarı lacivertliler hangi oyuncuları kadrosuna kattı?