FENERBAHÇE

Fenerbahçe Galatasaray derbi maçının sonucu ve özeti

Süper Lig'in 9. haftasındaki dev derbide Fenerbahçe ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı.

Fenerbahçe Galatasaray derbi maçının sonucu ve özeti

Süper Lig'de dev derbi Kadıköy'de sahne aldı, kazanan olmadı.. Zaman zaman heyecanın tavan yaptığı mücadelede Fenerbahçe'nin Diego ile bulduğu gole Galatasaray Olcan ile cevap verdi, ezeli rakipler 1'er puanla yetindi... 

Dev derbide kazanan çıkmadı...

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşma 1-1 sona erdi. Goller Diego ve Olcan'dan geldi.

Adboulaye Ba ile Burak Yılmaz arasında tartışmaFenerbahçe - Galatasaray derbisinde Abdoulaye Ba'yla ikili mücadeleye giren Burak arasında tartışma yaşandı.

DİEGO, KANARYA'YI ÖNE GEÇİRDİ
Maça daha iyi başlayan taraf ev sahibi ekipti.

37. dakikada gelişen atakta Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Diego Ribas ceza sahası dışından yaptığı düzgün vuruşla ev sahibi ekibi 1-0 öne geçirdi.

OLCAN SKORU BELİRLEDİ
İkinci yarıda daha etkili olan taraf Galatasaray'dı. Üst üste gelişen ataklar sonrası Sneijder ceza sahası içine sert kesti. Hava topuna iyi yükselen Olcan Adın meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca dev derbi 1-1 berabere sonuçlandı. 

Fenerbahçe: 1 - Galatasaray: 1

Stat: Ülker

Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Arkın Akgöl

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Ba, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza, Nani, Markovic, Diego, Van Persie

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Carole (Dk. 41 Olcan Adın), Bilal Kısa, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Sneijder, Podolski, Umut Bulut

Goller: Dk. 37 Diego (Fenerbahçe), Dk. 83 Olcan (Galatasaray)

MAÇTAN NOTLAR

Galatasaray'da sakatlık şoku!Galatasaray'ın Fransız sol beki Lionel Carole, Fenerbahçe derbisinde sakatlandı.

GÖKHAN LİGDE DE FORMAYI KAPTI
Sezon başında geçirdiği sakatlık nedeniyle yaklaşık 1,5 ay sahalardan uzak kalan ve daha sonra formasını Şener Özbayraklı'ya kaptıran Gökhan Gönül, bu sezon ilk kez bir lig maçında forma giydi. Toplam 14 maç aradan sonra hafta içi UEFA Avrupa Ligi'nde Ajax karşısında 90 dakika sahada kalan Gökhan Gönül, ligde de formayı kaptırmadı. Ajax maçında gösterdiği performansla UEFA Avrupa Ligi'nin 3. maçlarında haftanın oyuncusu seçilen Gökhan, derbide ilk 11'de sahaya çıkarak 8 maç aradan sonra ligde formasına kavuştu.

Kayserili minik Fenerbahçeli Kadıköy'deFenerbahçe'nin, Kayserispor'la oynadığı maçta Kayseri taraftarından tepki gören 5 yaşındaki Ahmet Berkay Çoban derbi seromonisinde yer aldı.

İKİ EKSİK
Fenerbahçe derbi maçına iki futbolcusundan yoksun çıktı. Milli takımlarında sakatlanan Volkan Şen ve son iki antrenmanda yer almasına rağmen hazır olmayan Bruno Alves, 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi. Bu oyuncuların dışında sarı-lacivertli takımın Portekizli teknik direktörü, Mehmet Topuz ile genç oyuncu Uygar Mert Zeybek'i de maç kadrosuna almadı.

6 İSMİN İLK GALATASARAY DERBİSİ

GS TV, Olcan'ın golüne böyle sevindi!Galatasaray Olcan Adın'ın golü ile beraberliği yakalarken GS TV spikerleri gole böyle sevindi.

Sarı-lacivertlilerde ilk 11'de sahaya çıkan 6 futbolcu, kariyerlerinde ilk kez Fenerbahçe-Galatasaray derbisi oynadı. Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı Kjaer, Ba, De Souza, Nani, Van Persie ve Markovic, ilk kez Galatasaray'a karşı derbi heyecanı yaşadı. Yedek kulübesinde bekleyen Fernandao, Fabiano, Şener Özbayraklı ve Ozan Tufan ise bu heyecanı ilk defa yaşamak için teknik direktör Pereria'dan şans bekledi. 

MAÇ ÖNCESİ KÜFÜRLÜ TEZAHÜRAT
Derbi maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan Galatasaray takımı, küfürlü tezahüratlarla karşılandı. Sarı-kırmızılı takım, ıslıklar eşliğinde sahaya çıkarken, ısınma bölümü süresince tüm tribünlerin toplu halde küfürlü tezahüratlarına maruz kaldı.

DERBİ SONUCU: FENERBAHÇE: 1 - 1 :GALATASARAY

DERBİ 1-1 SONA ERDİ.. 

90+2. dakika: Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Nani'nin ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırmayı başardı. 

90+1. dakika: Fenerbahçe yarı alanı ortalarında topla buluşan Fernandao, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

90. dakika: Maçın sonuna en az 4 dakika uzatma gösterildi.. 

85. dakika: Sol kanattan Sneijder'in ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta karambol oluştu, savunma topu uzaklaştırdı.. 

Burak'tan F.Bahçelilere 4. yıldız göndermesiGalatasaraylı Burak Yılmaz, Fenerbahçeli taraftarların olumsuz tezahüratlarına eliyle 4 yaparak cevap verdi.

83. dakika: GOLL! Olcan Adın. Galatasaray beraberliği sağladı.. Sol köşeden paslaşılarak kullanılan korner sonrası Sneijder ortayı yaptı.. Arka direkte iyi yükselen Olcan topu ağlara yolladı..

78. dakika: Sol kanattan Bilal'in yaptığı ortada Burak'tan önce Kjaer topa müdahale etti.. 

76. dakika: Ceza sahası sağ yan tarafından kazanılan serbest vuruşta Caner, doğrudan kaleyi düşündü, Muslera topu kontrol etti.. 

75. dakika: Sağdan Sabri'nin ortaladığı topa savunma kafayı vurdu.. Ceza sahası dışındaki Sneijder'in topun gelişine yaptığı vuruş Volkan'ın üzerine gitti.. 

Diego attı, FB TV böyle sevindi!FB TV yorumcuları, Diego Ribas'ın attığı golün ardından büyük sevinç yaşadı.

74. dakika: Sol köşeden Sneijder'in kullandığı kornerde sonrası hızlı gelişen Fenerbahçe atağında savunma arkasına gönderilen topa Markovic hareketlendi, Muslera çıkarak topu uzaklaştırdı.. 

72. dakika: Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Fernandao, Hakan'dan kurtulamadı.. 

71. dakika: Sol kanattan Mehmet Topal'ın yaptığı yerden ortada Hakan topun Nani'ye geçmesine izin vermedi.. 

70. dakika: Yasin'in pasında ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Sneijder'in şutu savunmadan sekip kornere gitti. 

68. dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Caner'in ceza alanına ortasında topu yumruklamak isteyen Muslera'ya faul yapıldı. 

Dev derbide 2 büyük koreografiSpor Toto Süper Lig'in 9. haftasında oynanan Fenerbahçe - Galatasaray derbisi öncesinde sarı-lacivertli taraftarlar dev bir koreografi yaptı.

66. dakika: Fenerbahçe 2. gole çok yaklaştı. Ceza alanı içinde topla buluşan Nani'nin hafif sol çaprazdaki Markovic'e pasında Markovic'in plase vuruşunu Muslera son anda kornere çeldi. 

65. dakika: Orta alanda topla buluşan Bilal, sol kanattaki Olcan'a uzun bir top atmak istedi ama top auta gitti. Bilal, takım arkadaşlarından özür diledi. 

63. dakika: Fenerbahçe'de Robin van Persie oyundan çıkarken Jose Fernandao oyunda. 

62. dakika: Hızlı kullanılan serbest vuruşta ceza alanına uzun gönderilen topa Yasin aşırtma denedi ama yükseklik kazanan top kaleci Volkan'da kaldı. 

Sneijder sedyeyle oyundan çıktı ama...Fenerbahçe derbisinde ilk yarının son anlarında sakatlanan ve sahayı sedyeyle terk eden Wesley Sneijder, ikinci yarıda sahaya döndü...

60. dakika: Sarı kırmızılılar sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Bilal'in ceza alanına ortasında Caner topu taca gönderdi. 

59. dakika: Fenerbahçe sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Caner'in ortasında Kjaer topu kafa vuruşuyla ağlara gönderdi ama ofsayt bayrağı kalktı. 

58. dakika: Galatasaray'da Umut Bulut'un yerine Burak Yılmaz oyunda. 

57. dakika: Fenerbahçe yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede rakibine faul yapan Sneijder, sarı kart gördü. 

56. dakika: Fenerbahçe atağında Diego'nun ceza alanı dışından kaleye şutunda top yandan dışarıya gitti. 

Fenerbahçe'nin golünde ofsayt tartışmasıSüper Lig'in 9. haftasında oynanan derbide Fenerbahçe, 37. dakikada Diego Ribas'ın ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti fakat pozisyonda ofsayt olduğu tartışmaları çıktı.

54. dakika: Caner, sol kanattan Sabri'den topu kaptığı gibi ceza alanına girdi ve pasını Diego'ya verdi. Diego'nun şutu savunmadan sekti. Ardından Josef şutunu çekti ama o şut da savunmadan döndü. 

52. dakika: Galatasaray yarı alanında topla buluşan Sneijder, Josef'in darbesiyle yerde kaldı. Hakem, Josef de Souza'ya sarı kart gösterdi. 

51. dakika: İkinci yarı, ilk yarıya oranla daha düşük bir tempoda oynanıyor... 

50. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Diego'nun ceza alanına ortasında kafalardan seken topu Van Persie aldı ve hemen pasını attı. Gökhan'ın ortasında Ba, ceza alanı içinde topa eliyle müdahale etti. 

49. dakika: Galatasaray yarı alanında Nani, Selçuk'tan topu çaldı ve ardından Selçuk'un faulüne maruz kaldı. Karar serbest vuruş. 

48. dakika: Galatasaray karşı atağında Umut'un pasında topla buluşan Bilal'in kaleye şutunda top yandan farklı şekilde dışarıya gitti. 

47. dakika: Fenerbahçe atağında Caner'in ceza alanına ortasında savunmada Chedjou topu kontrol etti.

46. dakika: Derbide ikinci yarı Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başladı. 

Fenerbahçe - Galatasaray maçının fotoğraflarıSpor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe Galatasaray ile Şükrü Saracoğlu Stadı’nda karşı karşıya geldi.

İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi. 

45+1. dakika: Galatasaray'da Sneijder'in sakatlığı var ve oyun durmuş durumda.. 

45. dakika: Diego, kendi yarı alanının ortalarında Bilal'den topu çalıp rakip savunma arkasına koşu yapan Van Persie'ye ara pasını gönderdi ama savunma topu kontrol etti. 

44. dakika: Hakemin avantaja oynattığı bölümde Sneijder'e sert bir faul yapan Mehmet Topal, sarı kart gördü. Sarı kırmızılı ekipte sakatlık geçiren Lionel Carole'ün yerine Olcan Adın oyunda. 

43. dakika: Galatasaray atağında Yasin, sol kanatta boş bir alan buldu ve ceza alanı yakınlarına kadar topu sürüp kaleye şutunu çekti ama top Volkan'da kaldı. 

42. dakika: Galatasaray'da sol bek Lionel Carole bir sakatlık geçirdi ve oyuna büyük ihtimalle devam edemeyecek. 

41. dakika: Fenerbahçe'de Diego, gol sevinci sırasında köşe gönderini tekmelediği için sarı kart gördü. Galatasaray'da ise Hakan Balta sarı kart gördü. 

40. dakika: GOLLL. Diego Ribas. Fenerbahçe öne geçti.. Sağ kanattan Gökhan'ın yaptığı ortada Muslera'nın çıkarak elle müdahale ettiği top ceza yayına düştü.. Diego'nun bekletmeden yaptığı vuruş ağlara gitti.. 

39. dakika: Galatasaray atağında Sabri'nin ceza alanına ortasında kaleci Volkan yerden seken topu kontrol etti.

38. dakika: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sneijder'in ceza alanına ortasında kafalardan seken topu Fenerbahçe savunması uzaklaştırdı. 

36. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Sneijder'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Ardından Galatasaray bir atak daha geliştirdi ama araya giren Kjaer topu kornere gönderdi. 

35. dakika: İki takım bu bölümde karşılıklı top kayıpları yapıyor. Tempo biraz olsun düşmüş durumda... 

34. dakika: Orta alanda yaşanan karambolde Bilal, Caner'in darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

33. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Nani, topu doğrudan kaleye gönderdi ama Muslera topu tek eliyle kornere tokatladı. 

32. dakika: Chedjou, ceza yayı gerisinde Nani'ye yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.. Fenerbahçe frikik kullanacak.. 

30. dakika: Galatasaray atağında Yasin'in pasında topla buluşan Sneijder, ceza alanına koşu yapan Carole'e pasını atmak istedi ama top çok hızlıydı ve auta gitti. 

28. dakika: Sarı lacivertli ekibin geliştirdiği atakta Galatasaray ceza alanı ön bölümünde tam bir karambol oluştu ama Podolski araya girip topu uzaklaştıran isim oldu. 

26. dakika: Orta alanda Selçuk'un indirdiği topu kontrol eden Bilal, savunma arkasına sarkan Podolski'ye pasını attı ama ofsayt bayrağı kalktı. 

25. dakika: Fenerbahçe karşı atağında sol kanatta topla buluşan Nani, ceza alanına yaklaşıp ceza alanı dışından şutunu çekti ama top Muslera'nın kontrolünde yandan dışarıya gitti. 

24. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Diego'nun ceza alanına ortasında Mehmet Topal'ın kafa vuruşunda top üstten dışarıya gitti. 

23. dakika: Sol kanattan Diego'nun ceza sahasına ortalağı serbest vuruşta Mehmet Topal'ın kafa vuruşu isabetli olmadı.. 

22. dakika: Fenerbahçe çok etkili geldi. Sağ kanattan gelişen atakta Gökhan'ın ceza alanına ortasında Nani ve Sabri birlikte kafa topuna çıktılar. Seken top sol kanada açıldı. Topu alan Diego ortasını yaptı. Nani'nin yakın mesafeden dokunduğu top yan ağlarda kaldı. 

21. dakika: Galatasaray karşı atağında sağ kanatta topla buluşan Sabri'nin ceza alanına ortasında Sneijder topu kontrol etmek isterken topa elleriyle müdahale etti. 

20. dakika: Fenerbahçe atağında Diego, ceza alanına yaklaşıp orta yapmak istedi ama yaptığı orta zayıf kaldı ve Muslera'da kaldı. 

19. dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu bir kez daha kornere gönderdi. Aynı yerden kullanılan ikinci köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada yine savunma topu karşıladı. Ardından ceza alanına bir orta daha yapıldı ama Muslera topu kontrol ederken faule maruz kaldı. 

18. dakika: Caner'in uzun pasında sağ kanatta topla buluşan Gökhan, Nani yaklaşınca pasını ona verdi. Nani, ceza alanına doğru koşu yaptı ama araya giren Hakan topu kornere gönderdi. 

17. dakika: Van Persie'nin kafayla savunma arkasına indirdiği topa Markovic hareketlendi.. Muslera ceza sahası çizgisine kadar çıkarak Markovic'ten önce ayağıyla topu uzaklaştırdı.. 

16. dakika: Sarı kırmızılı ekibin sol kanattan gelişen atağında Sneijder pasını Yasin'e verdi. Yasin, Gökhan ve Kjaer'in arasından sıyrılamadı.

15. dakika: Sneijder'in pasıyla sol kanattan hareketlenen Yasin, iki rakibinin arasından çıkamadı.. 

14. dakika: Galatasaray savunmasında topla buluşan Sabri'nin rakip yarı alana yüksek gönderdiği topu Kjaer kafasıyla Volkan'a kazandırdı.

12. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Sneijder'in ceza alanına ortasında herkesi aşan topu Volkan iki hamlede kontrol etti. 

10. dakika: Galatasaray atağında Bilal, topla buluşur buluşmaz Diego'dan sıyrılmak istedi ama aldığı darbeyle yerde kalınca hakem serbest vuruşu verdi. 

9. dakika: Etkili gelişen bir başka Fenerbahçe atağında Diego'nun topuk pasında ceza alanı içi sol çaprazında topu alan Nani de topuğuyla topu kale sahasına gönderdi ama Van Persie'den önce savunma topu karşıladı. 

7. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Nani, orta yapmak yerine pasını Diego'ya verdi. Diego'nun sağ kanattan ortasında Muslera son anda topu tokatladı. Ardından savunma topu uzaklaştırdı. 

6. dakika: Fenerbahçe maça baskılı başladı. Rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Caner, Bilal'in darbesiyle yerde kalınca hakem serbest vuruşu verdi. 

5. dakika: Fenerbahçe atağında Gökhan, Yasin'den sıyrılmak isterken aldığı darbeyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

4. dakika: Fenerbahçe atağında topla birlikte rakip yarı alanın ortalarına kadar giden Nani'nin ceza alanına gönderdiği top savunmanın kontrolünde Muslera'da kaldı. 

2. dakika: Orta alanda topla buluşan Selçuk, Diego'nun darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

1. dakika: İlk düdük çaldı ve karşılaşma Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başladı. 

Maç öncesi: Şükrü Saracoğlu Stadı'nda İstiklal Marşı'mız... 

Maç öncesi: İki takım oyuncuları mücadelenin hakemi Fırat Aydınus ve yardımcıları eşliğinde sahaya çıkıyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER