FENERBAHÇE

Fenerbahçe Denizlispor maçı sonucu ve özeti

Süper Lig'in 8. haftasında Fenerbahçe, Denizlispor'u 2-1 mağlup etti.

Fenerbahçe Denizlispor maçı sonucu ve özeti

Süper Lig'in 8. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Denizlispor'un konuğu oldu.  Denizli Atatürk Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Fenerbahçe 2-1 kazandı.

Fenerbahçe'nin gollerini 39. dakikada Tolga Ciğerci ve 62. dakikada Vedat Muriç attı. Denizlispor'un tek golünü 73. dakikada Oscar kaydetti.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 14'e yükseltti ve 3. sırada yer aldı. 8 puanı bulunan Denizlispor ise 14. sırada bulunuyor.

İLK 11'LER

Denizlispor: Adam, Lopes, Sapunaru, Mustafa, Bergdich, Sackey, Murawski, Aissati, Sacko, Barrow, Oscar

Fenerbahçe :Altay, Isla, Zanka, Serdar Aziz, Hasan Ali, Luiz Gustavo, Emre, Ozan, Tolga, Garry Rodrigues, Muriqi

Maçtan dakikalar

4. dakikada Yukatel Denizlispor savunması, Tolga Ciğerci’nin sağ kanattan yaptığı ortada topu uzaklaştırmak istedi. Ceza sahası dışında topla buluşan Emre Belözoğlu, bekletmeden şutunu çekti. Kaleci Stackhowiak, meşin yuvarlağın ağlarla buluşmasını engelledi.

26. dakikada sağ kanattan gelişen Yukatel Denizlispor atağında Sacko ortasını ön direğe doğru yaptı. Fakat savunmada Isla, arka direkteki Estupinan'a vuruş izni vermedi. 

29. dakikada sağ kanatta topla buluşan Sacko, ceza yayının hemen dışındaki Murawski'ye pas verdi. Murawski'nin sol ayağıyla attığı şutta meşin yuvarlak kalenin yanından auta gitti. 

39. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sağ kanatta Isla'nın ortasında Muric'in kafa vuruşunda top üst direkten döndü. Pozisyonu takip eden Tolga Ciğerci'nin şutunda, top kaleci Stackhowiak'ın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 0-1. 

Müsabakanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR

Mehmet Özdilek ilk maçında
Yukatel Denizlispor'da yeni teknik direktör Mehmet Özdilek, ilk resmi maçına Fenerbahçe'ye karşı çıktı. Tecrübeli teknik adam, milli takım arasında Yücel İldiz'in yerine gelmişti. İlk maçında iç sahada sarı-lacivertlilere karşı sahaya çıkan Özdilek, sürpriz bir tesadüfle de karşılaştı. Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'deki ikinci dönemindeki ilk resmi maçı geçen sezon o dönem BB Erzurumspor'u çalıştıran Mehmet Özdilek'e karşı olmuştu.

Max Kruse'den mesaj
Sarı-lacivertli takımda sakatlığından dolayı bu sezon ilk kez bir maçı kaçıran Max Kruse, takım arkadaşlarına mesaj gönderdi. Kadroda olamadığı için üzgün olduğunu kaydeden Alman futbolcu, Türkçe olarak "Takımıma destek olamadığım için çok üzgünüm. Bu sefer evden destekleyeceğim, haydi beyler!" mesajını paylaştı.

10 yıl sonra
Fenerbahçe, tam 10 yıl sonra Denizlispor deplasmanına çıktı. Sarı-lacivertliler en son 2009-10 sezonunda birinci haftada Denizli Atatürk Stadı'nda rakibine karşı oynamıştı ve 2-0 kazanmıştı. O sezon bir alt lige düşen Denizlispor, 2019-2020 sezonu itibarıyla Süper Lig'e geri döndü.

Taraftar ilgisi
Denizli Atatürk Stadı'nda kritik bir lig mücadelesine çıkan Fenerbahçe'ye taraftarlarından tam destek geldi. Kendilerine ayrılan bölümü tamamen dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, maçtan 2 saat önce yerlerini aldı. Öte yandan ev sahibi Denizlispor'a da taraftarlarından yoğun destek geldi. Stadın tamamına yakını doldu.

Eski dostlar buluştu
Karşılaşma öncesi saha içerisinde ve koridorlarda samimi görüntüler oluştu. Trabzonspor'da beraber çalışan Denizlispor'lu Olcay Şahan ve Fenerbahçe'nin teknik direktörü Ersun Yanal, birbirlerine başarı dileyerek sohbet etti.
Ayrıca Olcay Şahan, sarı-lacivertli teknik heyetle de bir araya gelerek hasret giderdi. Öte yandan, 1998-2001 yılları arasında Denizlispor'u çalıştıran Ersun Yanal da eski stadında tanıdıklarıyla bir araya geldi.

Stopere Serdar Aziz
Fenerbahçe'de haftalardır süren tartışma son buldu. Teknik direktör Ersun Yanal, bireysel hatalarıyla ön plana çıkan Jailson yerine savunmanın ortasında Serdar Aziz'i oynattı. Serdar Aziz bu sezon ilk kez bir resmi maçta ilk 11'de yer aldı. Öte yandan kaburgasında ağrıları olan Emre Belözoğlu da Max Kruse'nin yokluğunda orta sahada formasını giydi.. Sakatlığı geçen Garry Rodrigues de kadroya yazıldı.

 Gerçek sol bek
Sarı-lacivertliler bu sezon ilk kez bir resmi maçta gerçek bir sol bekle sahaya çıktı. Sakatlığını atlatan Hasan Ali Kaldırım, Denizlispor deplasmanında ilk 11'de formayı aldı. Bu sezon ilk kez resmi bir maçta ilk 11'de çıkan Hasan Ali, sadece 6. haftadaki Galatasaray derbisinde uzatmalarda oyuna dahil edilmişti.
AUDI Cup'ta sakatlanan ve uzun süreli bir tedavi döneminden geçen başarılı oyuncu, nihayet formasına tam olarak kavuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar 2 yorum
TREND HABERLER