FENERBAHÇE

Fenerbahçe Çaykur Rizespor maçının sonucu ve özeti

Spor Toto Süper Lig'de 19. hafta karşılaşmalarında Fenerbahçe, sahasında Çaykur Rizespor'u ağırladı.

Fenerbahçe Çaykur Rizespor maçının sonucu ve özeti

Süper Lig'in 19. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Çaykur Rizespor'u penaltılardan bulduğu 2 golle 2-1 yendi ve Beşiktaş'ın maçının ertelendiği haftada zirvedeki puan farkını daha da açtı. 

19. haftada Çaykur Rizespor'u konuk eden Fenerbahçe rakibini 2-1 mağlup etti ve bu sezon ligde Şükrü Saracoğlu'nda oynadığı 10. maçında 8. galibiyetini aldı. Maça damgasını vuran durum ise 3 golün de penaltıdan atılması oldu.

İLK YARIYI FENERBAHÇE ÖNDE KAPADI

Fenerbahçe taraftarının yoğun desteğiyle maça baskılı başladı. Sarı Lacivertliler, ilk yarıda iki penaltı kazanan fenerbahçe bunları 29 ve 40. dakikalarda Fernandao'nun golleriyle gole çevirdi ve ilk yarı da 2-0'lık skorla sona erdi.

Ç.RİZE 2. YARININ BAŞINDA GOLÜ BULDU

İkinci yarının hemen başında penaltı kazanan taraf bu sefer Çaykur Rizespor oldu. 47. dakikada topun başına geçen Ludovic Sylvestre attığı golle durumu 2-1'e getirdi. Maçın kalan dakikalarında Fenerbahçe oyunun kontrolünü elinde bulunduran taraf olurken, Çaykur Rizespor'a da fazla şans tanımadı. Farkı artıracak gol fırsatlarından da yararlanamayan Fenerbahçe müsabakayı 2-1 kazanarak bu sezon evinde oynadığı 10. maçtan 8. galibiyeti çıkartmış oldu.

Fenerbahçe bu galibiyetin ardından puanını 46'ya yükseltirken, Çaykur Rizespor 24 puanda kaldı.

Fenerbahçe: 2 - Çaykur Rizespor: 1

Stat: Ülker

Hakemler: Deniz Ateş Bitnel, Kerem Ersoy, Erdem Bayık

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Ozan Tufan, Volkan Şen, Markovic, Fernandao 

Çaykur Rizespor: Itandje, Dhurgham İsmail, Ertuğrul Ersoy, Oboabona, Koray Altınay, Orhan Ovacıklı, Sercan Kaya, Robin Yalçın, Ahmet İlhan Özek, Mehmet Akyüz, Deniz Kadah

Goller: Dk. 29 ve 40 Fernandao - Dk. 47 Sylvestre (Penaltılardan) 

FENERBAHÇE - RİZESPOR
FENERBAHÇE - RİZESPOR

Fenerbahçe'de 4 değişiklik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında oynadıkları Çaykur Rizespor maçına takımını 4 değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Ülker Stadı'ndaki karşılaşmada Pereira, geçen hafta Eskişehirspor'u deplasmanda 3-0 yendikleri maçın ilk 11'ine göre 4 değişikliğe gitti. Eskişehir'de ilk 11'de oynayan Gökhan Gönül, Michal Kadlec, Caner Erkin ve Luis Nani'nin yerine Çaykur Rizespor karşısında Şener Özbayraklı, Bruno Alves, Hasan Ali Kaldırım ve Volkan Şen forma giydi.

Sarı-lacivertliler sahaya kalede Volkan Demirel ile çıkarken savunmada Şener Özbayraklı, Alves, Simon Kjaer, Hasan Ali Kaldırım dörtlüsü oynadı. Orta sahayı Mehmet Topal, Josef de Souza ve Ozan Tufan'dan kuran Portekizli teknik adam, kanatlarda Volkan Şen ile Lazar Markovic'e şans verdi. Sarı-lacivertlilerin ileri ucunda ise Jose Fernandao yer aldı. 

Çaykur Rizespor'da 3 değişiklik

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, geçen hafta Gençlerbirliği'ne 3-2 kaybettikleri maçın ilk 11'ine göre 3 değişiklik yaptı.

Tecrübeli teknik adam Ousmane Viera, cezalı Cedir Makiadi, sakat Leonard Kweuke'nin yerine Ertuğrul Ersoy, Koray Altınay ve Ahmet İlhan Özek'i ilk 11'de oynattı.

Nani kadroda yok

Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Luis Nani, geçirdiği gribal enfeksiyon nedeniyle 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi.

Sarı-lacivertlilerin son yaptığı antrenmana da çıkmayan Nani, Çaykur Rizespor karşısında takımını yalnız bırakmak zorunda kaldı. Fenerbahçe'de Nani'nin dışında sakatlıklarından dolayı tedavileri süren Gökhan Gönül, Ertuğrul Taşkıran, Raul Meireles, Abdoulaye Ba ve Diego Ribas, Çaykur Rizespor karşısında forma giyemedi.

Sarı-lacivertlilerde iyileşerek son iki antrenmana katılan Robin van Persie ise yedek kulübesine bekledi. Van Persie'nin dışında Fenerbahçe'de Fabiano Ribeiro, Alper Potuk, Mehmet Topuz, Caner Erkin, Uygar Mert Zeybek ve Kadlec, yedek kulübesinde oturan isimler oldu.

Şener 10 maç sonra ilk 11'de

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Şener Özbayraklı, Süper Lig'de 10 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

Şener, sezon başında Gökhan Gönül'ün sakatlığında formayı kapıp ligin ilk 8 maçında doksanar dakika sahada kalmıştı. Ligin 9. haftasında sakatlığını atlatan Gökhan'a formayı kaptıran Şener, daha sonraki 10 maçta yedek kulübesinde bekledi. Gökhan Gönül'ün sakatlığında tekrar forma şansı doğan 26 yaşındaki futbolcu, Çaykur Rizespor karşısında ilk 11'de oynadı.

Fenerbahçe Rizespor maçının fotoğrafları

 FENERBAHÇE ÇAYKUR RİZESPOR MAÇI ÖNEMLİ DAKİKALARI 

90+3': Maçta son düdük geliyor ve Fenerbahçe, Rizespor'u 2-1 yenmeyi başarıyor.

90+1': Rakip ceza alanı içinde topu eliyle oynayan Koray Altınay sarı kart görüyor. Aynı dakikada sağ taç çizgisi üzerinde Bruno Alves, Deniz Kadah'a yaptığı sert faul sonrasında sarı kart görüyor

90': Maçın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

90': Şener Özbayraklı, Ümit Korkmaz'a kayarak yaptığı sert faul sonrası sarı kart görüyor.

85': Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Simon Kjaer kafayla topu kale ağzına indiriyor. O bölümde Robin Van Persie'den önce kaleci Charles Itandje topa sahip oluyor.

80': Çaykur Rizespor'da son değişiklik gerçekleşiyor. Ümit Korkmaz, Robin Yalçın'ın yerine oyuna giriyor. Aynı dakikada Fenerbahçe'de de ikinci değişiklik gerçekleşiyor. Alper Potuk, Volkan Şen'in yerine oyuna dahil oluyor.

78': Ceza alanı sol çaprazından Volkan Şen'in ortasında Robin Van Persie arka direkte topun gelişine vuruşunu yapmak istiyor ancak ıska geçen top auta gidiyor.

73': Fenerbahçe'de ilk değişiklik gerçekleşiyor. Fernandao yerini Robin Van Persie'ye bırakıyor.

73': Mehmet Akyüz'ün ara pasında Deniz Kadah savunmanın arkasında topla buluşuyor ancak yan hakemin bayrağı havaya kalkıyor.

67': Çaykur Rizespor'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Eren Albayrak, Ahmet İlhan Özek'in yerine oyuna giriyor.

63': Volkan Şen'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Dhurgham Ismail ön direkte kafayla topu ceza alanı dışına uzaklaştırıyor.

60': Fernandao'nun ceza alanı içinden dönerek vuruşunda savunmaya çarpan top kaleci Itandje'da kalıyor.

58': Konuk Çaykur Rizespor beraberlik golüne çok yaklaşıyor! Ani gelişen atakta Ahmet İlhan kafayla önce Hasan Ali'den topu kurtarıyor. Ardından Markovic'ten sıyrılan Ahmet İlhan, ceza alanı içine girdikten sonra sol ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan sağına giden topu çok iyi uzanarak çelmeyi başarıyor.

Fenerbahçe Çaykur Rizespor maçının sonucu ve özeti

56': Ludovic Sylvestre'nin pasıyla sol kanatta topla buluşan Dhurgham Ismail için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor. 

55': Hasan Ali Kaldırım'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda kafalardan seken top kaleci Charles Itandje'da kalıyor.

51': Simon Kjaer, Koray Altınay'a yaptığı sert faulün ardından sarı kart görüyor ve gelecek hafta oynanacak olan Antalyaspor maçında cezalı duruma düşüyor.

47': GOOOOLL! Çaykur Rizespor, Ludovic Sylvestre'nin penaltıdan attığı golle farkı 1'e indiriyor. Ludovic Sylvestre, sağ ayağıyla yaptığı vuruşla kaleci Volkan'ı ve topu ayrı köşelere gönderiyor.

47': Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına Ludovic Sylvestre geçiyor.

46': Faul sonrasında Volkan Demirel sarı kart görüyor.

46': PENALTI! İkinci yarının hemen başında Çaykur Rizespor penaltı kazanıyor. Deniz Kadah, kaleci Volkan Demirel'in müdahalesiyle ceza alanı içinde yerde kalıyor ve hakem Deniz Ateş Bitnel penaltı noktasını gösteriyor.

46' Çaykur Rizespor, ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Ludovic Sylvestre, Sercan Kaya'nın yerine oyuna dahil oluyor.

46': İkinci yarı Rizesporlu futbolcuların vuruşuyla başlıyor.

Fenerbahçe Rizespor maçının fotoğrafları

45+1': Hakem Deniz Ateş Bitnel'in düdüğüyle ilk yarı Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğü ile sona eriyor.

45': İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave ediliyor.

40': GOOOOLL! Fenerbahçe, Fernandao'nun penaltıdan attığı golle farkı 2'ye çıkarıyor. İlk penaltıda olduğu gibi Fernandao yine sağ ayağıyla çok sert vurarak kaleci ve topu ayrı köşelere gönderiyor.

39': Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına yine Fernandao geçiyor.

39': PENALTI! Volkan Şen'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Sercan Kaya ceza alanı içinde topu eliyle oynuyor ve Deniz Ateş Bitnel bir kez daha penaltı noktasını gösteriyor.

36': Josef De Souza, önünü boşalttıktan sonra ceza yayı sol tarafından yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Charles Itandje rahatlıkla topa sahip oluyor.

30': Yaptığı faul sonrasında hakem itirazlarda bulunan Fernandao sarı kart görüyor.

30': Mehmet Akyüz penaltı pozisyonundan sonra yaptığı itirazdan dolayı sarı kart görüyor.

29': GOOOOLL! Fenerbahçe, Fernandao'nun penaltıdan attığı golle öne geçiyor. Fernandao, sağ ayağıyla yaptığı sert vuruşla topu ağlara gönderiyor.

29': Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına Fernandao geçiyor.

28': PENALTI! Sercan Kaya'nın Volkan Şen'e ceza alanı içinde yaptığı müdahale sonrasında hakem Deniz Ateş Bitnel penaltı noktasını gösteriyor.

25': Hasan Ali'in sol kanattan ortasında Lazar Markovic penaltı noktasının gerisinden kafa vuruşunu yapıyor ancak top kaleyi bulmuyor.

23': Ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Volkan Şen'in vuruşunda top savunmadan geri dönüyor. Topu iyi takip eden Josef De Souza rakibinden sıyrıldıktan sonra vuruşunu yapıyor ancak top direğin yanından auta gidiyor.

19': Fenerbahçe, bir kez daha sol kanattan köşe vuruşu kullanıyor. Volkan'ın pasıyla topla buluşan Hasan Ali, ceza alanı içine ortasını yapıyor. Altıpasın hemen önünde Josef De Souza kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Itandje güçlükle topu kornere çeliyor.

17': Mehmet Topal, rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza alanı içine ortasını yapıyor ancak Çaykur Rizespor savunması topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

15': Kaleci Volkan Demirel'in kısa düşen degajı sonrasında topla buluşan Mehmet Akyüz, Hasan Ali Kaldırım'dan sıyrıldıktan sonra ceza alanı içine giriyor. Mehmet, yerden kale ağzına doğru sert bir top gönderiyor ancak top kimseye değmiyor ve Çaykur Rizespor önemli bir fırsatı değerlendiremiyor.

12': Ahmet İlhan'ın uzaklaştırdığı topa Ozan Tufan ceza yayı gerisinden topun gelişine vuruşunu yapıyor ancak top farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

12': Fenerbahçe, Hasan Ali Kaldırım ile sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Hasan'ın ön direğe doğru ortasında Fernandao kafayla arka tarafa aşırtıyor ancak Ahmet İlhan topu ceza alanı dışına uzaklaştırıyor.

10': Tehlikeli bölgeden kazanılan serbest vuruş için topun başına Bruno Alves geçiyor. Alves'in sağ ayağıyla sert şutunda top az farkla yandan auta gidiyor.

8': Topla birlikte ceza sahasına doğru süratle ilerleyen Markovic, Robin Yalçın'ın arkadan müdahalesi sonrasında yerde kalıyor. Pozisyon sonrasında hakem Deniz Ateş Bitnel sarı kartını Robin Yalçın'a çıkarıyor.

6': Josef De Souza'nın uzak mesafeden şutunda top farklı şekilde üstten auta gidiyor.

1': Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu Hasan Ali Kaldırım kullanıyor. Hasan'ın ortasında Mehmet Topal iyi yükselerek ceza alanı içinde kafa vuruşunu yapıyor ancak top az farkla kale direğinin yanından auta gidiyor.

1': İlk düdük geliyor ve maça Fenerbahçe başlıyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER