FENERBAHÇE

Fenerbahçe - Bursaspor maçı golleri ve geniş özeti

Ülker Stadı'nda sezon Fenerbahçe - Bursaspor maçıyla açıldı. Fenerbahçe yeni başkanı, teknik heyeti ve 40 bin kombineyi kısa sürede bitiren taraftarıyla Kadıköy'de ilk maçına çıktı. Fenerbahçe 1-0 geriye düştüğü mücadelede 2-1 kazanmasını bildi ve yeni sezona 3 puanla başladı.

Fenerbahçe - Bursaspor maçı golleri ve geniş özeti

Spor Toto Süper Lig’de Lefter Küçükandonyadis Sezonu’nun açılış haftasında Fenerbahçe, Bursaspor’u konuk etti. Geçen sezonu ikinci sırada bitiren ve köklü bir değişim yaşayan sarı-lacivertliler, Ali Koç başkanlığında ve Phillip Cocu yönetiminde Kadıköy’deki ilk resmi maçında rakibi Bursaspor’u 2-1’lik skorla mağlup etti ve lige üç puanla başladı.

Bursaspor, 16’da William Ekong’la 1-0 öne geçerken tempoyu artıran sarı-lacivertliler 22’de penaltıdan Giuliano ile eşitliği yakaladı. 30’da Josef de Souza’nın golüyle öne geçmeyi başardı. Fenerbahçe’de Andre Ayew etkili oyununu golle süsleyemezken genç yıldız Barış Alıcı da performansıyla alkış aldı.

Maça tempolu oyun kadar hakem Halil Umut Meler ve VAR kararları da damga vurdu. 59’da hakem Halil Umut Meler Bursaspor lehine verdiği penaltı kararını VAR uyarısı ile iptal etti. Gelen uyarının ardından pozisyonun öncesinde Fenerbahçe lehine ofsayt tespit edildi. Meler, Fenerbahçe’nin ilk golünde de penaltı kararında VAR’a başvurmuştu. Meler’in Fenerbahçe lehine verdiği penaltı kararı sosyal medyada tartışma yarattı.

7 YIL SONRA İLK! : Fenerbahçe, Bursaspor'u 2-1 yendi ve uzun bir süre sonra ligde 9 maçlık galibiyet serisi yakaladı. Ligde son olarak 2010-2011 sezonun son 7, 2011-2012'de ise ilk 2 maçı kazanarak 9'da 9 yapan Fenerbahçe, 7 yıl sonra bu galibiyet serisini tekrarladı. 

Fenerbahçe - Bursaspor maçı fotoğraflarıFenerbahçe - Bursaspor maçı fotoğraflarıFenerbahçe - Bursaspor maçı fotoğraflarıFenerbahçe - Bursaspor maçı fotoğraflarıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

FENERBAHÇE: 2 - 1 :BURSASPOR

Maç Sonu: Ve maçın hakemi karşılaşmanın sona erdiğini bildiren düdüğü çalıyor. Maç sona erdi.

90+6. dakika: Yaptığı sert hareketten dolayı Aziz Behich sarı kart gören oyuncular arasına katılıyor

90+3. dakika: Oyuncu Değişikliği André Ayew Pelé Mehmet Ekici

90+2. dakika: Fenerbahçe sağ taç çizgisi önünde üst üste kazandığı serbest vuruşlarla Bursaspor kalesine yaklaşıyor.

89. dakika: Karşılaşmanın sonuna en az 5 dakika ilave edildi. 

88. dakika: Orta alanda Josef'in yaptığı top kaybıyla Bursaspor bir anda kontra atağa çıktı. Sağ kanattan içeri sokulan Tunay'ın ceza alanı ön çizgisinden yaptığı sert vuruşta top savunmadan döndü.

87. dakika: Bursaspor'da Furkan Soyalp yerini Jani Atanasov'a bıraktı. Son bölüme üstün giren Fenerbahçe önde baskı yapmaya devam ediyor.

85. dakika: Maçta son dakikalara girilirken Fenerbahçe taraftarları skordan ve oyundan oldukça memnun görünüyor. Tribünlerde yoğun bir destek var. 

84. dakika: Oyuncu Değişikliği Allano Brendon de Souza Lima Emre Taşdemir Fenerbahçe'nin genç yıldızı Barış Alıcı'yı oyundan alınırken başta Başkan Ali Koç olmak üzere tüm taraftarlar ayakta alkışladı.

83. dakika: Bursaspor'da Badji, Barış Alıcı'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. Oyuncu Değişikliği Barış Alıcı Eljif Elmas

81. dakika: Fenerbahçe'de birazdan bir değişiklik daha gerçekleşecek. Eljif Elmas oyuna girmek için saha kenarına geldi. Fenerbahçe'nin sağ kanadında büyük boşluklar dikkat çekiyor. Bursaspor da maçın başından beri bu boşlukları değerlendirmeye çalışıyor.

79. dakika: Konuk ekip yine sol kanattan geldi. Aziz'in ortasında Lima kafayı vurdu, Volkan Demirel üzerine gelen topu zorlanmadan kontrol etti.

78. dakika: Sol kanattan hızla ileri çıkan Aziz Behich, ceza alanına girer girmez kale içine doğru sert bir orta kesti. Savunmada Hasan Ali Kaldırım, Lima'dan önce çok kritik bir hamleyle topu uzaklaştırdı.

77. dakika: Fenerbahçeli oyuncular yaklaşık iki dakikadır ayağa paslar yapıyor. Top bir süredir Bursasporlu oyuncuların ayağına değmedi.

76. dakika: Fenerbahçe bu anlarda yine çok adamla Bursaspor kalesine yükleniyor.

75. dakika: Barış Alıcı'nın pasıyla Bursaspor ceza alanında topu alan Giuliano vuruş açısı bulamadı, araya giren savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

73. dakika: Tempo bu bölümde yeniden yükselmeye başladı. Her iki ekip de hücum ağırlıklı bir oyun sergilerken karşılıklı atakların sayısı artmaya başladı. Bursaspor kontrası gelişirken orta alanda Barış'ı düşüren Dirar, hakemin avantaja bıraktığı pozisyon sona erdikten sonra sarı kart gördü.

72. dakika: Fenerbahçe sol kanattan nefis paslarla atağa çıktı. Barış'tan topu alan Giuliano, Ayew'le müthiş bir verkaç yaptı ancak son çizgiden içeri çevirdiği topu savunma kornere yolladı.

69. dakika: Karşılaşmada son 20 dakikaya Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğüyle giriliyor.

68. dakika: Ceza alanı ön çizgisinde topu alan Dirar sol ayağıyla şutunu çekti, top savunmadan geri geldi.

66. dakika: Fenerbahçe'de Roberto Soldado yerini Nabil Dirar'a bıraktı. Tempo bu anlarda bir nebze düşmeye başladı. 

65. dakika: Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Sol kanattan içeri sokulan Barış'ın pasında ters tarafta topu alan Ayew, karşı karşıya pozisyonda köşeye yerden vurdu. Top direğin dibinden auta çıktı.

62. dakika: Fenerbahçe yedek kulübesinde bir hareketlilik var. Birazdan Nabil Dirar oyuna dahil olacak.

60. dakika: VAR kararına itiraz eden Bursasporlu Lima sarı kart gördü. Bursaspor ceza alanında gelişen karambolde dışarı taşan topa Josef yerden vurdu, top yandan auta çıktı.

57.dakika: Yaklaşık iki dakikalık incelemenin ardından VAR hakemleri ilk pozisyonda Yusuf Erdoğan'ın ofsaytta olduğunu tespit etti ve Halil Umut Meler penaltı kararını, ofsayt olarak değiştirdi.

56. dakika: VAR hakemleri bir kez daha pozisyonu inceliyor. Halil Umut Meler henüz penaltının kullanılmasına izin vermedi.

55. dakika:  Bursaspor hızlı atağında Yusuf Yazıcı soldan içeri kat etti ve pasını çıkardı. Ceza alanında Lima, Neustadter'in müdahalesiyle yerde kaldı. Halil Umut Meler bir kez daha penaltı noktasını gösterdi.

53. dakika:  Bursaspor ceza alanının dışında topu alan Barış Alıcı, karşısındaki iki oyuncuya rağmen nefis hareketlerle önünü açtı ve Ayew'e müthiş bir ara pası bıraktı. Ayew'in ceza alanında gelişine şutunda top üstten auta gitti.

52. dakika: Rakip yarı alanın ortalarında topu alan Yusuf Yazıcı içeri kat etti ve sol çaprazdan sert vurdu. Volkan üzerine doğru gelen topu rahatlıkla kontrol etti.

51. dakika: Savunmadan gönderilen pasla Barış Alıcı sol kanattan ileri hareketlendi ancak ofsayt bayrağı onun için havadaydı.

50. dakika: Bursaspor çok adamla hücumdayken topu kapan Fenerbahçe, Barış Alıcı'yla kontra atağa çıktı. Genç oyuncunun pasında Giuliano topu alamayınca tehlike büyümeden sonlandı.

48. dakika: Fenerbahçe ikinci yarıya daha kontrollü bir oyunla çıktı, Bursaspor daha atak görünüyor.

47. dakika: İkinci yarı, ilk yarıya oranla daha düşük bir tempoda başladı.

46. dakika: Kadıköy'de ikinci yarı başladı! Bursaspor'da Necid yerini Tunay Torun'a bıraktı.

Devre Arası: İlk yarı sona erdi! Fenerbahçe geriye düştüğü maçta soyunma odasına 2-1'lik üstünlükle gidiyor.

45. dakika: İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave edildi.

42. dakika: Bursaspor gole çok yaklaştı. Yusuf Erdoğan'ın ceza alanına taşıdığı topta Lima önünü boşalttı ancak Fenerbahçe savunması ona vuruş imkanı tanımadı. Topu önünde bulan Necid'in vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

40. dakika: Savunma arkasına gönderilen topa Soldado hareketlendi, bu sırada kalesini terk eden Harun topa dokunamadı. Soldado'nun geriye çıkardığı topu Ayew kontrol edemedi. 

38. dakika: Bursaspor'da defanstan gönderilen uzun topla Necid savunma arkasına sarktı, Çek oyuncu için ofsayt bayrağı kalktı.

36. dakika: Fenerbahçe üstünlüğü ele geçirdikten sonra daha güvenli bir şekilde yüklenmeye başladı.

35. dakika: Fenerbahçe'de André Ayew Pelé, orta alanda Barış'a yaptığı kontrolsüz hareket sonrası sarı kart gördü.

33. dakika: Karşılaşmanın üçte birlik kısmı Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle geçilirken , tempo bir an olsun düşmüyor.

31. dakika: Bursaspor yeniden eşitliği sağlamak için, Fenerbahçe kalesine yüklenmeye başladı.

30. dakika: GOL Köşe vuruşu sonrası sol kanattan Juliano'nun ortasında Soldado'nun kafayla indirdiği topu, kale önünde Josef de Souza Dias tamamladı: 2-1

28. dakika: Hasan Ali'nin pasıyla sol kanattan son çizgiye inen Barış Alıcı topu rakibine çarptırarak takımına köşe vuruşu kazandırdı.

26. dakika: Savunma arkasına gönderilen topa, Necid gelişine bir vuruş yaptı. Ancak çerçeveyi tutturamadı. Bursaspor özellikle Yusuf Erdoğan'ın bulunduğu sol kanattan, Fenerbahçe kalesinde etkili ataklar geliştiriyor.

24. dakika: Hava topu mücadelesinde dirseğini kullanan Martin Škrtel , karşılaşmanın ilk sarı kartını gören isim oldu.

22. dakika: Bursaspor'un üstünlüğü yalnızca 6 dakika sürdü, Fenerbahçe taraftarının da büyük desteğiyle kısa sürede dengeyi sağladı.

21. dakika: GOL Giuliano kalecinin sağına, direk dibine doğru yerden bir vuruş yaptı. Harun köşeyi tahmin etmesine rağmen topu çıkaramadı: 1-1

20. dakika: Bursasporlu oyuncular itirazlarda bulunuyor, Halil Umut Meler ise kulağını işaret ederek VAR'ın pozisyonu incelediğini söylüyor.  VAR'ın incelemesinin ardından penaltı kararı kesinleşti, Fenerbahçe için beraberlik şansı. 

19. dakika: Bursaspor yine çok hızlı çıktı. Ceza yayı üzerinde topu alan Yusuf Erdoğan sağ ayağıyla nefis bir plase yolladı, top az farkla üstten auta gitti. Fenerbahçe atağında ceza alanı sağ çaprazında topu alan Mehmet Topal, rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi.

17. dakika: Santra sonrası ceza alanına doğru kat eden Ayew'in sert şutunda top üstten auta gitti.

16. dakika: GOL Yusuf'un kullandığı köşe vuruşunda ön direkteki Soldado'nun kafasından seken topa arka direkte Ekong uçarak kafayı vurdu ve topu ağlara yolladı: 0-1

15. dakika: Bursaspor sağ kanattan köşe vuruşu kazandı. Yeşil-beyazlılar çok oyuncuyla rakip ceza alanına geldi.

14. dakika: Bursaspor tüm hatlarıyla savunmaya çekildi. Oyunun kontrolü tamamen Fenerbahçe'de ancak sarı-lacivertli ekip de hücumda organize olmakta zorlanıyor.

12. dakika: Fenerbahçe yavaş yavaş kontrolü eline almaya başladı. 

11. dakika: Fenerbahçe taraftarları bir an olsun susmadı. Kadıköy'deki müthiş atmosfer maç öncesinde olduğu gibi yine aynı şekilde devam ediyor.

10. dakika: Karşılaşmada ilk 10 dakikalık bölüm golsüz eşitlikle geçildi. Tempo bir an olsun düşmüyor.

9. dakika: Maç oldukça tempolu başladı. Bursaspor hızlı ataklarla Fenerbahçe kalesini yoklamaya başladı.

8. dakika: Bursaspor sol kanattan bomboş bir alan buldu. Yusuf Erdoğan'ın ortasında top Necid'e gelmeden savunma karşıladı.

6. dakika: Fenerbahçe daha çok kanat akınlarıyla Bursaspor kalesinde etkili olmaya çalışıyor. 

5. dakika: İlk dakikalar itibariyle iki ekip de birbirini tartıyor, henüz net bir pozisyon yaşanmadı.

3. dakika: Isla sağ kanattan topla birlikte zorladı, karşısındaki Aziz Behich ona orta imkanı vermedi ve top auta çıktı.

2. dakika: Bursaspor köşe vuruşundan istediği gibi faydalanamadı, devamında Fenerbahçe hızlı atağa çıkmak istedi ancak Barış'la Hasan Ali anlaşamayınca Bursaspor savunması araya girdi.

1. dakika: İlk düdük çaldı ve Kadıköy'de maç başladı! İlk atak girişimi Bursaspor'dan geldi. Sol kanattan Yusuf'un ortasında savunmaya çarpan top kornere çıktı.

FENERBAHÇE: Volkan, Isla, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Josef, Mehmet Topal, Barış, Ayew, Giuliano, Soldado
TEKNİK DİREKTÖR: Phillip Cocu 

BURSASPOR: Harun; Aziz Behich, Ertuğrul, Ekong, Barış Yardımcı; Badji, Aytaç, Yusuf, Allano Lima, Furkan Soyalp, Tomas Necid
TEKNİK DİREKTÖR: Samet Aybaba

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER