BEŞİKTAŞ

Fenerbahçe Beşiktaş maçı sonucu ve özeti

Fenerbahçe 2019 yılının son derbisinde Beşiktaş'ı 3-1 yenmeyi başardı ve uzun senelerdir süren serisini devam ettirdi. 2005 yılından beri Beşiktaş'a sahasında kaybetmeyen sarı-lacivertli takım böylece puanını 28 yaptı. Beşiktaş ise bu yenilgi ile 27 puanda kaldı.

Fenerbahçe Beşiktaş maçı sonucu ve özeti

Fenerbahçe Süper Lig'in 16.haftasında oynanan derbide ezeli rakibi Beşiktaş'ı 3-1 yenmeyi başardı.

Max Kruse (pen), Ozan Tufan ve Vedat Muriç'in golleri ile sahadan 3-1 galip ayrılan sarı-lacivertli takım puan durumunda rakibini geçmiş oldu. Fenerbahçe ayrıca 2005 yılından beri evinde kaybetmediği rakibine karşı serisini de sürdürmüş oldu. 

İŞTE İLK 11'LER

Fenerbahçe: Altay, Isla, Serdar, Jailson, Dirar, Gustavo, Ozan, Tolga, Deniz, Kruse, Vedat

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Roco, Rebocho, Atiba, Elneny, Diaby, Lens, Caner Erkin, Burak

MAÇTAN DAKİKALAR

2. dakikada Isla’nın sağ kanattan pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Tolga’nın plase vuruşunda kaleci Karius meşin yuvarlağı kornere çeldi.
19. dakikada Gustavo’nun sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde Rebocho’nun eline çarpan top sonrasında hakem Cüneyt Çakır VAR’a gitti. Pozisyonu izleyen Çakır daha sonra penaltı kararı verdi.
23. dakikada penaltıda topun başına geçen Max Kruse kaleci Karius’un solundan meşin yuvarlağı ağlarla buluştu. 1-0
32. dakikada orta sahada Diaby’den topu kapan Tolga Ciğerci’nin pasında topla ilerleyen Ozan’ın ceza yayının gerisinden uzaktan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-0
45+5. dakikada Caner'in orta sahasın sol tarafından kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde boşta kalan Atiba'nın sağ ayağı ile vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

Ljajic yedeğe Roco ilk 11'e

Siyah-beyazlılarda zorlu Fenerbahçe derbisi öncesi teknik direktör Abdullah Avcı önemli hamleler yaptı. 

İlk olarak Adem Ljajic yedek kulübesine alındı. Fenerbahçe'yi kanatlarla yıpratmak isteyen Avcı, Sırp yıldızla da özel olarak görüşüp durumu anlattı ve kendisini hamle oyuncusu olarak değerlendireceğini belirtti.

Öte yandan savunmada da düzenlemeler yapıldı. Vedat Muriç'in hava toplarındaki etkinliği nedeniyle Victor Ruiz yerine Enzo Roco tercih edildi. 

Kanatlarda da etkin olabilmek adına Caner ve Lens kanatları alırken Diaby de forvet arkasına geçti. 

Ozan Tufan rüzgarı

Kadıköy'de Ozan Tufan rüzgarı esti. Derbide kaptanlığı alan yıldız orta saha, Beşiktaş'a uzaktan attığı golle tarihe geçti

Kadıköy'de Beşiktaş maçına kaptan olarak çıkan ve kariyerinde ilk kez bir derbide kaptanlık yapan Ozan Tufan, tarihi anlar yaşadı.

Emre Belözoğlu ve Hasan Ali Kaldırım'ın yokluğunda kaptanlığı devralan Ozan, 33. dakikada uzaktan attığı enfes goller de ayakta alkışlandı.

Kadıköy'ü adeta ayağa kaldıran ve büyük coşku yaratan Ozan Tufan, gol sevincini yedek kulübesiyle yaşadı. 

Hemen Ersun Yanal'ın yanına koşan 24 yaşındaki futbolcu uzun süre gole sevindi. Tüm takım da Ozan'a sarılarak destek oldu.

Muriç'ten özel tebrik

Geçtiğimiz hafta Sivasspor deplasmanında gördüğü kırmızı kart sonrası Ozan Tufan'a ilk tepkiyi gösteren isim olan Vedat Muriç, bu sefer tebrik etti.Ozan'ın attığı harika gol sonrası hemen arkadaşına giden Muriç, sıkı sıkı sarıldı. 

VAR beklentisi

Beşiktaş'ta Ozan Tufan'ın golünden sonra VAR beklentisi oluştu. Orta sahada Diaby'ye faul yapıldığını ifade eden futbolcular Cüneyt Çakır'a tepki gösterdi. Caner Erkin de sert tepkileri nedeniyle sarı kart gördü. 

 Emre'siz orta saha Jailson'lu stoper

Sarı-lacivertli takımda teknik direktör Ersun Yanal, ilk 11'de önemli hamleler yaptı. Kaptan Emre Belözoğlu sağ kasığındaki sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı. Ancak Emre kadroya alınsaydı da yedekler arasında olacaktı. Eksik ve cezalıları fazla olan Ersun Yanal, sol bekte Nabil Dirar'la devam etti.

Kanatlarda da Tolga Ciğerci ve Deniz Türüç ilk 11'e girdi. Stoper hattında da Serdar Aziz'in yanında Jailson'un görevlendirilmesi dikkatlerden kaçmadı. Zanka'yı kullanmayan teknik heyet, Brezilyalı futbolcuyu tercih etti. 

Dikkat çeken müzikler

Ülker Stadı'nda karşılaşma öncesi çalınan müzikler dikkat çekti. Fenerbahçe taraftarlarının her Beşiktaş maçında yaptığı tezahüratların müziklerinin çalınması tribünlerden beğeni topladı.

Bayrak ve atkı şov

Ülker Stadı'nda her derbi yapılan koreografiler bu sefer olmadı. Sarı-lacivertliler bunun yerine Maraton Üst tribünde dev bir 'Sarı Kanaryalar' yazan bayrak açtı. Bütün tribünler ise maça dakikalar kala atkılarını açarak görsel bir şölen hazırladı. Öte yandan Kadıköy'de bütün tribünler tamamen doldu. Sezonun en kalabalık maçını oynayan Fenerbahçe'de kapalı gişe oldu. 

Kruse milli marşa katıldı

Fenerbahçe'nin Alman yıldızı Max Kruse bir kez daha Milli marşımızı okudu. Daha önce Galatasaray derbisinde de benzer görüntüsüyle dikkat çeken Kruse, Beşiktaş maçı öncesi de alkışları kaptı.

Artık Türkçe öğrenmeye başlayan ve Milli Marşımıza ilgi duyan tecrübeli futbolcu duyarlılığı ile biliniyor. 

TREND HABERLER
Yorumlar 2 yorum
TREND HABERLER