FENERBAHÇE

Fenerbahçe Avrupa üçüncüsü oldu

Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final ikinci maçında Fenerbahçe Grundig, Rusya'nın Dinamo Kazan ekibini 3-1 yenerek, üçüncü oldu.

Fenerbahçe Avrupa üçüncüsü oldu

İtalya’nın Montichiari kentinde düzenlenen 2016 CEV DenizBank Bayanlar Voleybol Şampiyonlar Ligi üçüncülük karşılaşmasında Rusya’nın Dinamo Kazan’ı 3-1 mağlup eden Fenerbahçe Grundıg Avrupa üçüncüsü oldu.

İLK SETİ FENERBAHÇE BASİT HATALARLA KAYBETTİ!

Bir gün önce yapılan Yarı Final karşılaşmasında Vakıfbank’a 3-0 mağlup olan Fenerbahçe Grundıg ile ev sahibi  Pomi Casalmagiore’ye aynı skorla 3-0 mağlup olan Dinamo Kazan arasında oynanan üçüncülük karşılaşması karşılıklı alınan sayı ve beraberliklerle başladı. İlk teknik molayı Fenerbahçe 7-8 önde geçti. Sonraki sürelerde de beraberlikler sürse de ikinci teknik molayı Dinamo Kazan 16-13 önde kapadı. Sonraki sürelerde de 3 sayılık farkı koruyan Dinamo Kazan seti de 25- 20 aldı.

FENERBAHÇE RAKİBİNE NEFES ALDIRMADI!

İlk seti basit hatalarla kaybeden Fenerbahçe ikinci sete hızlı başladı. Teknik molaları da 6-8 ve 8-16 önde geçti. Sonraki sürelerde de Eda, Polen ve Dicle Nur’un takımlarına kazandırdıkları sayılarla rakibini adeta sahadan sildiler. Bloktan 6, servisten 2, ataktan 12 ve rakip takımın hatasından da kazandıkları 5 sayı ile seti 10-25 alırken adeta rakibine nefes aldırmadı.

SARI LACİVERTLİLER ÜÇÜNCÜ SETTE DE HIZ KESMEDİLER!

İkinci seti alıp beraberliği yakalayan Fener’in melekleri aynı hızlı üçüncü sete de başladılar. Bu setin de teknik molalarını 5-8 ve 12-16 önde geçtiler. Sonraki sürelerde de Yine Eda, Bosetti, Polen ve Y. Kim setin alınmasında büyük etken oldular. Bunlara libero Merve, pasör Skorupa Başarlı oyunlarıyla seti de 18-25 aldılar. Set sorunu da 2-1 yaptılar. 

FENERBAHÇE RAKİBİNİ BLOK VE SERVİSLE ETKİSİZ HALE GETİRDİLER!

İki set almanın büyük morali ile sahaya çıkan Fener’in melekleri maçı kazanacaklarına inanmışlardı. Bu sete de iyi başlangıç yaptılar. Setin teknik molalarını da 5-8 ve 10-16 önde tamamladılar. Servis ve bloklarıyla rakibini sahadan silen Melekler bu seti de 17-15 alıp sahadan 3-1 galip ayrıldılar. Fenerbahçe maçı ataktan 52, bloktan 13, servisten 10 ve rakip takım hatasından da aldıkları 20 sayı ile kazandılar.  

Bir şampiyonluğu bulunuyor

Üç yıl aradan sonra Dörtlü Final organizasyonunda yer alan Fenerbahçe'nin CEV Şampiyonlar Ligi'nde bir şampiyonluğu bulunuyor.

Sarı-lacivertli takım, Fransa'da 2012 yılında düzenlenen CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde kupayı kazanmıştı.

Dördüncü kez Dörtlü Final'de mücadele eden Fenerbahçe, bu ligde 2010 yılında ikinci, 2011 yılında ise üçüncülük kürsüsüne çıkmıştı.

CEV Kupası'nda da 2014 yılında mutlu sona ulaşan Fenerbahçe Grundig, bu organizasyonda 2013 yılında ikinci, 2009 yılında ise üçüncü sırada yer almıştı.

Sarı-lacivertli takım, ayrıca 2010 yılında FIVB Dünya Kulüpler şampiyonluğuna ulaşma başarısı göstermişti.

Tek yenilgisi VakıfBank'a karşı

Fenerbahçe Grundig, DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nde sezonu tek yenilgiyle kapattı.

Grup aşamasında Almanya'dan Dresdner, Polonya'dan Impel ve Azerbaycan'dan Telekom Bakü'nün yer aldığı E Grubu'nda oynadığı 6 maçı da kazanan sarı-lacivertli ekip, 12'li play-off etabında ise Polonya'nın Chemik ekibini iki maçta da 3-0 mağlup ederek 6'lı play-off turuna yükseldi. 

Fenerbahçe Grundig, bu turda ise Rusya'nın Dinamo Moskova ekibini 3-1 ve 3-2 yenerek adını son 4 takım arasına yazdırdı.

Dörtlü Final'deki ilk maçında VakıfBank'a 3-0 yenilerek bu sezon ilk ve tek mağlubiyetini yaşayan sarı-lacivertli takım, organizasyondaki üçüncülük maçında ise Dinamo Kazan'ı 3-1'lik skorla geçti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER