FENERBAHÇE

Fenerbahçe Ajax maçının özeti ve golü

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki kritik maçta Fenerbahçe, Ajax'ı 1-0 yendi. Galibiyet golünü 89. dakikada Fernandao kaydetti.

Fenerbahçe Ajax maçının özeti ve golü

Fenerbahçe, kötü başladığı Avrupa'da Celtic beraberliğinin ardından ilk galibiyetini de aldı, gruptan çıkma yolunda avantaj yakaladı... 

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda temsilcimiz Fenerbahçe evinde konuk ettiği Ajax'ı 1-0 yendi. Galibiyet golünü 89. dakikada oyuna sonradan giren Fernandao kaydetti.  

Kritik maç sonrası Fenerbahçe, 4 puana yükselirken Ajax 2 puanda kaldı. Grupta oyanan diğer maçta ise Norveç ekibi Molde, Celtic'i 3-1 yenerek 7 puana yükseldi ve liderliğini sürdürdü. İskoç ekibi Celtic'in ise 2 puanı bulunuyor. Öte yandan Fenerbahçe, Ajax'ı yenen ilk Türk takımı oldu.  

Fenerbahçe Ajax maçı fotoğraflarıUEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile Hollanda'nın Ajax takımı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşılaştı.

F.BAHÇE BASKILI BAŞLADI
Şükrü Saracoğlu'nda müthiş bir taraftar desteğiyle maça başlayan Fenerbahçe ilk dakikalarda rakip kalede çok yoğun bir baskı kurdu. 

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI
Özellikle kanatlardan gelmeye çalışan sarı lacivertliler gol yollarında ise etkisiz bir görüntü verdi. Ajax ise 30 dakikanın ardından oyunu dengelemeyi başardı ve ilk yarı 0-0'lık skorla sona erdi.

FERNANDAO'DAN ALTIN KAFA
İkinci yarının büyük bir bölümünde de oyunun hakimi Fenerbahçe olurken son dakikalardaki yoğun baskı golü getirdi. 89. dakikada sahne alan Fernandao attığı golle takımına 3 puanı getiren isim oldu.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 4'e yükseltirken, Ajax 2 puanda kaldı.

Fenerbahçe: 1 - Ajax: 0 

Stat: Ülker 

Hakemler: David Fernandez Borbalan, Pau Cebrian Devis, Diego Barbero Sevilla (İspanya) 

Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan Gönül, Kjaer, Ba, Caner Erkin, De Souza, Mehmet Topal, Diego, Markovic, Nani, Van Persie

Ajax: Cillessen, Van Rhijn, Veltman, Riedewald, Dijks, Bazoer, Klaassen, Gudelj, Schöne, El Ghazi, Fischer

Gol: Dk. 89 Fernandao

Aziz Yıldırım dediğini yaptı!Fenerbahçe'ye zarar veren haberler yaptıkları gerekçesiyle beş gazeteci Fenerbahçe-Ajax maçı için Şükrü Saracoğlu Stadı'na alınmadı.

MAÇTAN NOTLAR
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Hollanda temsilcisi Ajax karşısına takımını 4 değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmada Pereira, Spor Toto Süper Lig'de 1-0 kazandıkları Kayserispor maçına göre ilk 11'de 4 değişiklik yaptı.

Portekizli teknik adam, Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Hasan Ali Kaldırım ve Jose Fernandao'nun yerine ilk 11'de Fabiano Ribeiro, Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Diego Ribas'a şans tanıdı.

Gruptaki diğer maçlarda olduğu gibi kalede Fabiano'ya şans veren Pereira, savunmanın sağında bu sezon ilk kez Şener'in yerine Gökhan Gönül'ü oynattı. Sarı-lacivertlilerde stoperde Kjaer ve Abdoulaye Ba, sol bekte ise Caner Erkin şans buldu. Savunmanın önünde Mehmet Topal ile Josef de Souza oynarken, Pereira kanatlarda formayı Lazar Markovic ve Luis Nani'ye verdi. Forvet arkasında Diego Ribas, ileri uçta ise tek forvet olarak Robin van Persie görev aldı.

Lokomotiv Moskova Beşiktaş maçının özeti ve golleriUEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda temsilcimiz Beşiktaş, lider Lokomotiv Moskova ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

GÖKHAN GÖNÜL 14 MAÇ SONRA
Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Gökhan Gönül, bu sezon ilk kez forma şansı buldu.

Sezon başı geçirdiği sakatlık nedeniyle yaklaşık 1,5 ay sahalardan uzak kalan Gökhan, bu sezon takımının Avrupa'da ve ligde oynadığı 14 maçta da forma giyemedi.

Sakatlığından sonra ligde Bursaspor, Akhisar Belediyespor, Kayserispor, Avrupa'da ise Molde maçlarında kadroya girmesine rağmen süre alamayan milli futbolcu, Ajax karşısında formasına kavuştu. Gökhan, en son geçen sezonun son haftasında Kasımpaşa karşılaşmasında oynamıştı.

Sarı-lacivertlilerin tecrübeli futbolcusu Avrupa kupalarında ise 50. maçına çıktı. Fenerbahçe'ye transfer olduğu 2007-2008 sezonunda ilk Avrupa kupası maçına UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında Rusya'nın CSKA Moskova karşısında çıkan Gökhan, Ajax'a karşı 50. maçının heyecanını yaşadı.

Şener Özbayraklı ise bu sezon ilk kez yedek kaldı. Sadece UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki Shakhtar Donetsk'le oynanan ilk maçta cezası nedeniyle forma giyemeyen Şener, sarı-lacivertlilerin daha sonra oynadığı 13 karşılaşmada da ilk 11'de sahaya çıkmıştı.

Öte yandan Volkan Demirel'in yokluğunda sahaya kaptan çıkan Gökhan'a taraftarlar sevgi gösterilerinde bulundu.

Fenerbahçe'ye koreografi ile destekUEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Ajax'ı konuk eden Fenerbahçe'de sarı lacivertli taraftarlar güzel bir koreografiye imza attı...

NANİ SÜRPRİZİ
Sarı-lacivertlilerde Kayserispor maçında sakatlanarak oyundan çıkan Luis Nani, iyileşerek Ajax maçına yetişti.

Bu sezon bütün maçlara ilk 11'de başlayan Nani, hafta içinde antrenmanlarda takımdan ayrı kalmıştı. Sadece dünkü antrenmanın başında bir süre takımla çalışan Nani, sürpriz bir şekilde Ajax maçının 11'inde yer aldı.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Bruno Alves, Raul Meireles ve Volkan Şen, Ajax maçının kadrosuna dahil edilmedi.

Öte yandan UEFA'dan aldığı 4 maçlık cezayı dolduran Lazar Markovic, sarı-lacivertli forma altında ilk Avrupa kupası maçını oynadı.

Sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinde ise Volkan Demirel, Michal Kadlec, Şener Özbayraklı, Hasan Ali Kaldırım, Ozan Tufan, Alper Potuk ve Fernandao yer aldı.

47 YIL SONRA RAKİP OLDULAR
Fenerbahçe ile Ajax 47 yıl sonra Avrupa arenasında birbirlerine rakip oldu.

Sarı-lacivertliler, Hollanda ekibiyle 1968-1969 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda karşılaşmış ve iki maçı da 2-0 kaybederek elenmişti. İki takım bir Avrupa kupası maçında 47 yıl sonra mücadele etti.

Öte yandan Ajax, 22 yıl sonra bir Türk takımıyla oynadı. Bugüne dek Türk takımlarıyla oynadığı 8 maçı da kazanan Ajax, en son 1993 yılında Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda Beşiktaş'la karşılaşmıştı. Ajax, iki maçı da (2-1 ve 4-0) kazanarak tur atlamıştı.

BAZI GAZETECİLER STADA ALINMADI
Fenerbahçe-Ajax maçına akreditasyonları olmasına rağmen bazı gazeteciler alınmadı.

Karşılaşmaya Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD) başvurarak akreditasyon yaptıran bazı spor muhabirlerinin, Fenerbahçe Kulübü giriş kartı basmadığı için stada girmesine izin verilmedi. TSYD yetkilileri stada alınmayan gazetecilerin akreditasyonlarının olduğunu ancak kulüp tarafından kart basılmadığı için içeri alınmadığını belirtti.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, dün basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bundan sonra hem Avrupa hem Türkiye'deki bütün akreditasyonları ben yapacağım. Aleyhte yazan hiç kimseyi sokmayacağım" ifadelerini kullanmıştı.

TARAFTARLARDAN KOREOGRAFİ ŞOV
Fenerbahçeli taraftarlar maçın başlamasına kısa bir süre okul açık tribününde açtıkları kartonlarla koreografi şov yaptı.

Sarı-lacivertli taraftarlar üst tribünde açtıkları kartonlarda "Listen (Dinle)", aşağıda açtıkları pankarta da "Call for Glory (Zafer Çağrısı)" yazdı. Koreografi beğeni toplarken, taraftarlar maçın başında takımlarını büyük destek verdi.

Tribünlerde çok az boşluk kalırken, 40 binin üzerinde sarı-lacivertli taraftar maçı izledi. Hollanda temsilcisinin yaklaşık 2 bin taraftarı ise kendilerine ayrılan bölümden maçı takip etti.  

Fenerbahçe Ajax maçından bir kare

AJAX İKİ DEĞİŞİKLİKLE SAHADA
Ajax Teknik Direktörü Frand de Boer, Fenerbahçe karşısında takımını Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivisie) son oynadıkları Heracles maçına göre iki değişiklik yaparak sahaya sürdü.

De Boer, kalede Diederik Boer'in yerine Jasper Cillesen, savunmada ise Kenny Tete'nin yerine Ricardo van Rhijn'i ilk 11'de oynattı.

Hollanda temsilcisinde kalede Cillesen savunmada Rhijn, Veltman, Riedawald, Dijks dörtlüsü oynadı. Savunmanın önündeki Gudelj ve Bazoer oynarken, kanatlarda ise Schöne ve Fischer görev aldı. Kaptan Klaassen forvet arkası oynarken ileri uçta El Ghazi şans buldu.

KARŞILAŞMA "4K" TEKNOLOJİSİYLE YAYINLANDI
Fenerbahçe ile Ajax arasında oynanan karşılaşmayı TRT, 4K teknolojisiyle yayınladı.

Yayıncı kuruluş TRT, Türksat, Samsung ve Mediapro'yla yaptığı iş birliğiyle futbolseverlere maçı HD'den 8 kat daha fazla kaliteli olan 4K teknolojisiyle aktardı. Ultra High Definition (UHD) olarak adlandırılan ve "4K" da denilen görüntü teknolojisiyle karşılaşma Avrupa Yayıncılar Birliği (EBU) vasıtasıyla tüm dünyaya servis edildi.

FENERBAHÇE : 1-0 : AJAX

Sarı lacivertli temsilcimiz Fenerbahçe, Hollanda ekibi Ajax'ı 89. dakikada Fernandao'nun attığı golle 1-0 mağlup etti. 

90. dakika: Mücadelenin sonuna 3 dakika ilave edildi. 

89. dakika: GOOOOOOOOOOOOOOL! Jose Fernandao. Aynı kanattan köşe vuruşunda Caner'in ceza alanına ortasında kale sahası ön çizgisi üzerinde topa yükselen Fernandao'nun kafa vuruşunda top ağlara gitti. 

88. dakika: Orta alanda topla buluşan Tete, Ozan'dan sıyrılmak isterken aldığı darbeyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

87. dakika: Sağ kanattan gelişen atağımızda Gökhan'ın ceza alanına ortasında herkesi aşan topu savunma uzaklaştırdı. 

86. dakika: Sol kanattan köşe vuruşu kullandık. Caner'in ceza alanına ortasında Fernandao'nun içeriye çevirdiği topu savunma uzaklaştırdı. 

85. dakika: Ozan'ın ceza yayına pasında gerilerden gelen Josef'in sert şutu savunmadan döndü. 

84. dakika: Gelişen atağımızda Ozan'ın kaleye şutundan sonuç çıkmadı. Bu şut seyircilerin tepkisine neden oldu.

83. dakika: Topla oynama oranlarında geride kalan bölümed Fenerbahçe'nin %52'ye %48 üstünlüğü bulunuyor. 

82. dakika: Ajax'ta Anwar El Ghazi'nin yerine Daley Sinkgraven oyunda. 

80. dakika: Gelişen Ajax atağında El Ghazi, çalımlarla ceza alanına girmek istedi ama başarılı olamadı. 

78. dakika: Gelişen atağımızda ceza alanı ön bölümünde topla buluşan Ozan'ın kaleye şutunda top üstten dışarıya gitti. 

76. dakika: Temsilcimiz Fenerbahçe'de Diego Ribas ve Robin van Persie oyundan çıkarken Ozan Tufan ve Jose Fernandao oyunda. 

75. dakika: Orta alanda Ba'ya faul yapan Mitchell Dijks sarı kart gördü. 

74. dakika: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Schöne'nin ceza alanına ortasında savunmamızın karşıladığı top diğer kanattan taca gitti. 

72. dakika: Ajax, sağ kanattan ceza alanına yakın bir noktadan serbest vuruş kullandı. Schöne'nin ceza alanına ortasında Klaassen topu aşırttı ama son anda Fabiano topu çeldi. Ardından Ba topu kornere gönderdi. 

70. dakika: Gole yaklaştığımız dakika. Diego'nun pasında ceza alanı sağ yan çizgisinde topu alan Markovic'in kale sahasına çevirdiği topu son anda savunma uzaklaştırdı. 

68. dakika: Rakip ceza alanına yakın bir noktadan sol kanattan serbest vuruş kullandık. Diego'nun ortasında herkesi aşan top kalecinin kontrolünde auta gitti. 

66. dakika: Sol kanattan gelişen atağımızda Diego, ceza alanına gireceği anda Tete, topa eliyle müdahale etmesine rağmen hakem oyunu sürdürdü. İtiraz eden Caner sarı kart gördü. 

65. dakika: Sol kanattan köşe vuruşu kullandık. Nani'nin ceza alanına ortasında Josef'in kafa vuruşunu Ajax savunması çizgi üstünden çevirdi. Ardından yaşanan karambolde savunma topu uzaklaştırdı. 

64. dakika: Ajax'ta Viktor Fischer ve Ricardo Van Rhijn oyundan çıkarken Amin Younes ve Kenny Tete oyuna girdi. 

62. dakika: Kaleci Cillessen, kalesini terk edip taç atışı kenarından topu uzaklaştırmak istedi. Kısa düşen topu Josef kaleye göndermek istedi ama Cillessen hemen ceza alanına dönüp topun kontrolünü sağladı. 

60. dakika: Etkili gelişen atağımızda Caner'in pasında sol kanattan ceza alanına giren Markovic, topu içeriye çevirdi ama savunma topa ayak koydu. 

57. dakika: Yine sol kanattan gelişen bir başka atağımızda Caner'in ceza alanına ortasında Van Persie, kafa topuna çıkarken kaleci Cillessen'e faul yaptı. 

55. dakika: Molde, Celtic'in golüne hemen cevap verdi. Molde, Celtic karşısında farkı yeniden 2'ye çıkardı. Skor 3-1. 

54. dakika: Grubun diğer maçında Celtic, Molde deplasmanında farkı 1'e indirdi. Molde, 2-1 önde. 

52. dakika: Sol kanattan gelişen atağımızda Caner'in ceza alanına uzun gönderdiği topa hareketlenen Josef'in kafa vuruşunda top yandan dışarıya gitti. 

50. dakika: İkinci yarıya ilk yarıda olduğu gibi temsilcimiz Fenerbahçe daha etkili başlayan taraf. 

48. dakika: Rakip yarı alanın ilk metrelerinde topla buluşan Kjaer, sol kanattaki Caner'e uzun bir pas gönderdi ama Caner topu oyun alanı içinde tutamadı.

47. dakika: Sağ kanattan gelişen atağımızda Gökhan, son çizgiye inip ortasını yaptı ama kaleci iki hamlede topun sahibi oldu. 

46. dakika: İkinci yarı Ajaxlı oyuncuların vuruşuyla başladı. 

45. dakika: Fenerbahçe - Ajax mücadelesinin ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle sona erdi. 

44. dakika: Ajax savunmacısı yine topla birlikte yarı alanımıza kadar geldi ve yarı alanımızın ortalarında Caner'in müdahalesiyle yerde kalınca hakem serbest vuruşu verdi.

43. dakika: Sol kanattan gelişen atağımızda Caner'in ceza alanına koşu yapan Van Persie'ye uzun mesafeli pasında ofsayt bayrağı kalktı. 

42. dakika: Ajax atağında Gudelj'in ceza alanı dışından uzak mesafeden sert şutunda top üstten az farkla üstten dışarıya gitti. 

41. dakika: Hollanda ekibinde savunma oyuncusu Veltman, orta alana kadar gelip sol kanattaki Fischer'e uzun bir top gönderdi ama Fischer'den önce savunmamız topa müdahale etti. 

40. dakika: Ajax atağında ceza alanına yapılan ortada savunmamızdan sekip yükseklik kazanan topa Klaassen sert vurdu ama çok kötü bir vuruştu. 

38. dakika: Grubun diğer maçında Molde'nin Celtic karşısındaki 2-0'lık üstünlüğü devam ediyor. 

36. dakika: Gelişen kontra atağımızda ceza alanı yakınlarında topa buluşan Van Persie, topu soluna çekip kaleye şutunu gönderdi ama Cillssen topun sahibi oldu. 

34. dakika: Ajax atağında Gudelj'in orta alana yakın bir noktadan ceza alanına uzun gönderdiği top herkesi aştı ve kaleci Fabiano'da kaldı. 

32. dakika: Bu kez sol kanattan geldik. Caner, ceza alanı yakınlarına kadar gelip ortasını yaptı ama Ajax savunması yine dikkatliydi. 

30. dakika: Sağ kanattan gelişen atağımızda Diego'nun pasında topla buluşan Gökhan'ın ceza alanına ortasında Van Persie'den önce savunma topu karşıladı. 

28. dakika: Son bölümde tempo düşmeye başladı. Ajaxlı oyuncular temponun artmasını istemiyor... 

26. dakika: Sol kanattan hızlı gelişen atağımızda Caner'in ceza alanına yerden ortasında savunmada Veltman topu karşıladı. 

24. dakika: Yarı alanımızda topla buluşan Luis Nani, Van Rhijn'in arkadan darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

22. dakika: Gelişen Ajax atağında sağ kanatta topla buluşan El Ghazi, topu ceza alanı ön bölümüne kadar sürüp şutunu çekti ama top Fabiano'nun kontrolünde auta gitti. 

21. dakika: Grubun diğer maçında Molde, Celtic karşısında skoru 2-0'a getirdi.

20. dakika: Ataklarımız devam ediyor. Sol kanattan ceza alanına bindiren Nani, rakibini geçip kaleye şutunu çekti. Savunmadan dönen topu yine Nani aldı ama ceza alanı içindeki Markovic'e pasında ofsayt bayrağı kalktı. 

18. dakika: Sağ kanattan topu taşıyan Nani, ceza alanı yakınlarına kadar gidip topu içeriye çevirdi ama Ajax savunması topu karşıladı. 

17. dakika: Bir başka atağımızda rakip ceza alanı ön bölümünde topla buluşan Van Persie, ceza alanı içi sol çaprazına koşu yapıp topu içeriye çevirdi ama kaleci Cillessen topun sahibi oldu. 

15. dakika: Fenerbahçe'nin atakları sıklaşmaya başladı. Sağ kanattan gelişen atağımızda Gökhan, ceza alanına girmek üzereyken yerde kaldı ve hakem serbest vuruşu verdi. 

14. dakika: Sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından kaleyi tam karşıdan gören bir noktada topla buluşan Diego'nun sert şutunu kaleci zorlukla çeldi. Ardından Nani, soldan ortaladı. Van Persie'nin yakın mesafeden vuruşunda kaleci inanılmaz çıkardı. Dönen topu bu kez Caner aldı. Ortasını yaptı ama herkesi aşan top auta gitti. 

12. dakika: Markovic'in ceza alanı dışından şutunda top savunmadan sekti. Markovic bir kez daha vurdu. Savunmaya çarpan top bu kez kornere gitti. 

10. dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Klaassen'in ceza alanımıza ortasında savunmamız topu karşıladı. 

8. dakika: Aynı kanattan gelişen bir başka atağımızda Gökhan'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Ardından gelişen Ajax atağında Schöne, sağ kanattan köşe gönderi yakınlarına kadar gidip ortasını yaptı. Mehmet'e çarpan top kornere gitti.

7. dakika: Sağ kanattan ceza alanına koşu yapan Gökhan'a atılan pasta Gökhan topa yetişmeye çalıştı ama savunma araya girip topu taca gönderdi. 

5. dakika: Tehlikeli gelişen Ajax atağında savunmamızın arkasına sarkan Schöne'ye atılan pasta ofsayt bayrağı kalktı. 

3. dakika: Sağ kanattan gelişen Ajax atağında Gudelj'in ceza alanına ortasında Caner'e çarpan top taca çıktı. 

2. dakika: Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Markovic, Fischer'e faul yaptı. 

1. dakika: İlk düdük çaldı ve karşılaşma Fenerbahçeli oyuncularımızın vuruşuyla başladı... Başarılar Fenerbahçe... 

Maç öncesi: Şükrü Saracoğlu Stadı'nda UEFA Avrupa Ligi Marşı... 

Maç öncesi: İki takım oyuncuları mücadelenin İspanyol hakemi eşliğinde sahaya çıkıyor.  

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER