FENERBAHÇE

Fenerbahçe Adanaspor'a gol yağdırdı 3. bitirdi

Süper Lig'in son haftasında Adanaspor'a konuk olan Fenerbahçe, rakibini 3-1 mağlup ederek ligi 3. sırada bitirdi ve UEFA Avrupa Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılma hakkı kazandı.

Fenerbahçe Adanaspor'a gol yağdırdı 3. bitirdi

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftasında deplasmanda Adanaspor'u 3-1 yendi.

Bu yıl hiç de istediği gibi bir sezon geçirmeyen Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde daha az ön eleme turu oynamak için Galatasaray'la beraber üçüncülük yarışı veriyordu.

Sarı Lacivertliler, son hafta maçında küme düşmesi kesinleşen Adanspor'a konuk oldu ve rakibini 3-1 mağlup ederek Spor Toto Süper Lig'i 3. sırada tamamladı.

Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri 9. dakikada Josef, 22. dakikada Aatif ve 90+1'inci dakikada Emenike kaydetti. 

Adanaspor Fenerbahçe maçı fotoğrafları

Bu galibiyetle sarı-lacivertli takım, aynı puana sahip ezeli rakibi Galatasaray'ın önünde sezonu 64 puanla 3. sırada tamamlamayı başardı.

Fenerbahçe sezonu 3. sırada tamamlayarak gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 2 ön eleme oynayacak ve ilk resmi maçını 27 Temmuz'da yapacak.

ADANASPOR: 1 - 3 :FENERBAHÇE

Fenerbahçe deplasmanda 3-1 kazanarak lige galibiyetle veda ediyor ve sezonu 3. tamamlamayı başarıyor. 

90+2. dakika: GOL! Emenike ceza sahası çizgisi üzerinden sert vurdu, top 90'a gitti. 

90+1. dakika: Adana'da maçın sonuna en az 2 dakika ilave edildi. 

90. dakika: Fenerbahçe'de Mehmet Topal kalecisi Volkan'a döndü, Volkan Kjaer'e verdi pasını, Kaer'den Topal'a, Topal'dan Ozan'a gitti. Sarı lacivertliler yaklaşık bir dakikadan fazla süredir top çeviriyor. Adanasporlu futbolcular da baskı yapmayarak rakibin paslaşmasını izliyor. 

89. dakika: Emenike'ye gönderilen topu savunmada araya giren Viera kalecisine gönderdi. 

88. dakika: Alper şık bir şekilde rakibini çalımlayıp ilerlerken Ramos tarafından düşürüldü. Hakem Ramos'un bu hareketine sarı kart gösterdi. 

87. dakika: Volkan Şen sağ kanattan aldığı topla ilerleyip ileri uçtaki Emenike'ye gönderdiği topu kaleci İrfan kontrol etti. 

86. dakika: Maçın bitmesine 5 dakika kala iki takım da maçın bitmesini bekleyen bir görüntü sergiliyor. Özellikle Fenerbahçeli futbolcular topa sahip olduğunda çok yavaş hareketler sergiliyorlar. 

85. dakika: Ozan'dan aldığı pası alan Emenike uzak mesafeden dönerek vurdu, zayıf vuruşunda top kaleci İrfan'da kaldı. 

84. dakika: Vinicius'un yerine Yusuf Fırat Kaplan oyuna dahil oldu. 

83. dakika: Orta sahada Aatif kaptığı topu Emenike'ye göndermek istedi fakat Aatif'in müdahalesine hakem faul kararı verdi. 

82. dakika: Adanaspor hücumunda Reynaldo'nun sol kanada gönderdiği topta yaşanılan anlaşmazlık sonrasında Fenerbahçe taç atışı kazandı. 

fenerbahçe

81. dakika: Alper'in uzaktan sert şutunda kaleci İrfan bir kez daha başarılı. 

80. dakika: Sol kanattan ceza sahası içine giren Aatif'in şutunu yakın mesafeden kaleci İrfan kornere gönderdi. 

79. dakika: Fenerbahçe sol kanattan hücum geliştiriyor. Sarı lacivertliler Volkan Şen ile Aatif yer değiştirdi. Aatif yeniden sol kanada geldi. 

78. dakika: İki teknik adam da kötü giden oyuna müdahale etti. Kalan dakikalarda sonuç verecek mi hep birlikte göreceğiz. Fenerbahçe ileri ucunda Emenike'nin hareketli olması bekleniyor. Adanaspor'da da Reynaldo gol arayacak bir diğer isim. 

77. dakika: Moussa Sow'un yerine de Emenike kalan bölümde mücadele edecek. 

76. dakika: Adanaspor'da Reynaldo ile Cem Özdemir yer değiştirdi. 

74. dakika: İkinci yarıda oyun çok durağanlaştı. İlk yarıdaki etkili ve tempolu oyundan eser yok. 

73. dakika: Sol kanattan İsmail'in yaptığı ortaya kafa vuran Foguinho topu uzaklaştırdı. 

72. dakika: Fenerbahçe hücumunda sağ kanatta Hasan Ali - Aatif paslaşması sonrasında tekrar topu alan Hasan Ali, rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı, hakem oyunu devam ettirdi. 

71. dakika: Cem Özdemir'in kullandığı serbest vuruşta top üstten auta gitti. 

70. dakika: Fenerbahçe'de Hasan Ali pozisyona itiraz etti. Hasan kolunun sabit olduğunu söylese de hakemin kararı değişmedi. 

69. dakika: Adanaspor hücumunda Vinicius'un getirdiği topta rakibine kayarak müdahale etmek isteyen Hasan Ali'nin eline çarpan top sebebiyle hakem serbest vuruş kararı verdi. 

68. dakika: Adanasporlu oyuncular kendi yarı sahasından çıkmak için paslaşıyorlar. Oyunun bu dakikalarında mücadele biraz yavaşladı. İlk yarıdaki tempolu oyundan uzak bir görüntü sergileniyor. 

fenerbahçe

67. dakika: Fenerbahçe sol kanattan kazandığı taç atışını İsmail ile kullandı. Hatalı kullanılan taç atışı sebebiyle top Adanaspor'a geçti. 

66. dakika: Fenerbahçe'de Lens'in yerine Ozan Tufan oyuna giriyor. 

65. dakika: Fenerbahçe'de sol kanattan sağdaki Lens düşünülerek gönderilen topu Samican kornere gönderdi. 

64. dakika: Lens'in kaptırdığı top sonrasında Adanaspor hızlı hücuma çıktı. Ahmet Dereli'nin sol çaprazdan yerden çektiği şut yandan auta gitti. 

63. dakika: Fenerbahçe hücumunda 3'e 3 yakalanan pozisyonda Lens pas vermek yerine çalım atmayı düşününce savunma topa sahip oldu. 

62. dakika: Koman'ın ceza sahası içindeki Ahmet Dereli'yi düşünerek gönderdiği topu Kjaer kornere gönderdi. 

61. dakika: Adanaspor sağ kanattan üst üste kazandığı taç atışlarıyla ilerlemeye çalışıyor. 

60. dakika: Lens'in kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde çekilen şutu kaleci İrfan son anda kornere tokatladı. 

58. dakika: Lens'in sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Ramos topu taca gönderdi. 

56. dakika: Fenerbahçe baskısı karşısında Adanasporlu oyuncular kendi yarı sahasında top çeviriyor, sağ kanattan sola taşınan topta Emre kafasıyla kaleci İrfan'ı gördü. 

54. dakika: Adanaspor sol kanadındaki Cem Özdemir, oyunu sağa taşımak isterken gönderdiği yüksek topu kontrol eden kimse olmadı, Fenerbahçe taç atışı kazandı. 

52. dakika: Sağ kanattan ileri çıkan Hasan Ali ceza sahasına girip topa bastı ve arkadaşlarının gelmesini bekledi, Sow'un geldiğini gören Hasan pasını Sow'a verdi. Senegalli oyuncunun vuruşunda top kaleci İrfan'da kaldı. 

50. dakika: Adanaspor hücumunda sağ kanattan arka direğe gönderilen topu Simon Kjaer kornere gönderdi. 

48. dakika: Lens sağ kanattan çizgiye indi, Samican'ı çalımlayarak içeri giren Lens'in pasında savunma topu uzaklaştırdı. 

47. dakika: Sol kanattan Aatif getirdiği topu Sow'a verdi, araya giren savunmanın müdahalesi sonrası top Volkan Şen'de kaldı. Volkan'ın uzaktan sert şutu farklı bir şekilde auta gitti. 

Adanaspor Fenerbahçe

46. dakika: Adanaspor-Fenerbahçe maçının ikinci devresi başladı. 

Hakem Yaşar Kemal Uğurlu ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı. 

45+2. dakika: Adanaspor ceza sahasına yakın mesafeden çekilen sert şutta kaleci İrfan bir kez daha başarılı olarak kalesini gole kapattı. 

45+1. dakika: Fenerbahçe'nin kaptırdığı top sonrası Adanasporlu futbolcular kendi yarı sahasında paslaşarak riskli bir şekilde kaleci İrfan'a kadar döndü. İrfan'ın baskı karşısında gelişigüzel vuruşunda top Fenerbahçeli oyuncularda kaldı. 

45. dakika: Adana'da maçın ilk yarısının sonuna en az 3 dakika ilave edildi. 

44. dakika: Adanaspor hücumunda ceza sahasının sağ çaprazından Ahmet'in içeri göndermek istediği top kaleci Volkan'da kaldı. 

43. dakika: Fenerbahçe sol kanatta kurduğu Aatif, Alper - İsmail üçgeniyle ilerlemeye çalışırken Adanaspor savunması araya girerek topu kaptı 

41. dakika: Adanaspor'da Samican'ın ceza sahasına yakın noktadan kaleyi karşıdan gören pozisyondaki şık vuruşunda kaleci Volkan topu kurtardı. 

40. dakika: Fenerbahçe hücumunda ceza sahası içine giren Lens'in rakibine yaptığı müdahale sonrası hakem faul kararı verdi. 

39. dakika: Adanaspor hücumunda Samican'ın Kjaer'e yaptığı müdahalenin tehlikeli olduğunu tespit eden hakem Yaşar Kemal Uğurlu faul kararı verdi. 

37. dakika: Adanaspor sağ kanattan Cem ile gelmeye çalışıyor. Cem, Tevfik'i gördü, Tevfik'in pası hakeme çarparak yine Adansporlu oyunculara geldi. Ev sahibi ekibin hızlı hücumu sete döndü 

35. dakika: Fenerbahçe kendi yarı alanından paslaşarak hücuma çıkmaya çalışıyor. Sarı lacivertliler karşısında Adanasporlu oyuncular baskı yapıyor. 

33. dakika: Fenerbahçe hücumunda Sow'u düşünerek gönderilen topta kaleci İrfan Can tehlikeye izin vermedi. 

32. dakika: Fenerbahçe hücumunda sağ kanattan ceza sahasına girmeye çalışan Aatif rakibini çalımlayıp içeri girdi. Aatif'in aşırtma vuruşunda top auta gitti. 

30. dakika: Adanaspor'un sol kanattan ceza sahası içine gönderdiği topta savunma müdahale etti seken topu alan Ahmet yakın mesafeden şut çekmek isterken savunmada Mehmet Topal yatarak müdahale etti. 

29. dakika: Maç çok hareketli bir hal aldı. İki takım da karşılıklı pozisyonlar buluyorlar. Orta sahayı kolay geçmeleri iki takım için de temponun yükselmesini sağladı. 

28. dakika: Adanaspor savunmasının arkasına atılan topta Volkan Şen ile Ramos topu kapmak için mücadele ederken Ramos bir anda kaleye dönüp dönmemekte kararsız kaldı. KAlesinden çıkan İrfan topu kontrol etti. 

Adanaspor Fenerbahçe

27. dakika: Maçta 1-0 geriye düşen Fenerbahçe kısa sürede bulduğu 2 golle skorda öne geçince rahatladı. Sarı lacivertliler rahat bir şekilde rakip kaleye doğru hücum ederek tehlikeli pozisyonlar buluyorlar. 

26. dakika: Fenerbahçe önemli bir pozisyonu Lens ile harcadı, sarı lacivertlilerin farkı 2'ye çıkarabileceği bir pozisyondu. 

25. dakika: Fenerbahçe'nin Volkan'la geliştirdiği hücumda ceza sahası içinde topu Lens'le buluşturdu. Lens sol çaprazdan kaleye yönelerek kaleci İrfan'ı çok rahat şekilde çalımladı, ardından Viera'yı da çalımladı, boş kaleye vurmak yerine kaleye geçen son savunmacıyı da çalımlamak isterken açısı daraldı. Lens'in şutu çizgiye yakın noktadaki Sow'a çarpıp direkten döndü fakat Sow bu pozisyonda ofsaytta olduğu için sarı lacivertliler önemli bir fırsattan yararlanamadı. 

24. dakika: Adanaspor kendi yarı sahasında paslaşarak rakip kaleye yönelmek istiyor ama Fenerbahçeli futbolcuların baskısı var. 

23. dakika: İsmail'in sol kanattan kaleye gönderdiği topu kaleci İrfan Can son anda kontrol etti. 

22. dakika: GOL! Aatif'ın ceza sahası dışından çektiği şut savunmadaki Viera'ya çarparak ağlarla buluştu

21. dakika: Vinicius'un sol kanattaki boşluğu görerek Emre'ye gönderdiği topu Emre ceza sahasına çevirdi, uzaktan çekilen şutu kaleci Volkan kurtardı. 

20. dakika: Fenerbahçe'nin hızlı geliştirdiği hücumda sağ kanattan penaltı noktasına doğru gönderilen topa yükselerek vuran Souza'nın şutu auta gitti. 

19. dakika: Fenerbahçe'de Volkan'ın oyuna girmesiyle birlikte taktiksel olarak da değişiklik yaşandı. Volkan Şen kanada geçerken, Aatif 10 numara pozisyonunda oynayacak. Mehmet Topal da stopere geldi. 

18. dakika: Fenerbahçe'de sakatlanan Yiğithan'ın yerine Volkan Şen oyuna dahil oldu. 

17. dakika: Fenerbahçe sağlık ekipleri Yiğithan'ın tedavisini yaptı. Genç oyuncu sarı lacivertli formayla çıktığı ilk lig maçında büyük ihtimalle oyuna devam edemeyecek. 

16. dakika: Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Yiğithan sakatlandı, saha içerisine giren sağlık ekipleri müdahale ediyor. 

15. dakika: Aatif'tan aldığı topla ceza sahasına yönelen Mehmet'in Sow'u düşünerek gönderdiği topta araya savunma girerek tehlikeyi önlüyor. 

Adanaspor Fenerbahçe

14. dakika: İsmail sol kanattan hücuma çıkarak yaptığı baskıyla topu kazandı. İsmail ilerlemeye çalışırken savunmanın müdahalesiyle top İsmail'e çarparak dışarı çıktı.. 

13. dakika: Maçın 12 dakikalık bölümü geride kalırken, iki takımın da orta sahasında boşluklar dikkat çekiyor. İki ekip de hızlı hücumlar geliştirerek orta sahayı çok çabuk geçiyor. 

12. dakika: GOL! Aatif'in getirdiği topla başlayan Fenerbahçe hücumunda ceza sahası içine kaçan Souza'nın gelişine tek vuruşuyla sarı lacivertliler skora dengeyi getirdi. 

10. dakika: Sağ kanattan Lens'in yaptığı ortada Sow'un vuruşu direkten döndü fakat yardımcı hakem bayrağını kaldırarak pozisyonda Sow'un ofsaytta olduğunu söyledi. 

9. dakika: Lens'in sağ kanattan getirdiği topu içeri göndermek isterken savunmanın müdahalesiyle top taca çıktı. 

8. dakika: GOL! Penaltıyı kullanan Vladimir Koman topu ağlara gönderdi. Adanaspor maçın 6. dakikasında 1-0 öne geçti.

7. dakika: Fenerbahçe hücumunda sol kanattan ilerleyen Alper'in ceza sahasına yaptığı orta auta gitti. 

6. dakika: Adanaspor hücumunda Ahmet Dereli'ye gönderilen topta savunma, Adanasporlu Ahmet'i iyi şekilde marke ederek topa yönelmesine fırsat vermedi. Kaleci Volkan topa sahip oldu. 

5. dakika: Sağ kanattan geliştirilen Fenerbahçe atağında Lens'in içeri yaptığı ortada kaleci İrfan çıkarak topu kontrol etti. 

4. dakika: Adanaspor baskılı oynuyor, Fenerbahçe savunmasında Kjaer riske girmeyerek topu taca attı. 

3. dakika: Adanasporlu Ahmet Dereli'nin sağ kanattan içeri doğru yaptığı ortaya kimse dokunamadı. 

2. dakika: Karşılaşmanın ilk hücumunda Fenerbahçe'de Sow topu kaptırdı, savunma topu kaleci İrfan'a gönderdi ve tehlike sona erdi. 

1. dakika: Hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun düdüğüyle Adanasporlu futbolcular maça başladı. 

Maç öncesi: Adana'da büyük bir coşkuyla İstiklal Marşımız okunuyor.

Maç öncesi: Hafta içinde yitirdiğimiz Şehitlerimiz için saygı duruşu yapılıyor.

Maç öncesi: İki takım ve hakemler yeşil zemine geldi. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER