ROPÖRTAJ

Felipe Melo isyan bayrağını çekti

Sarı-kırmızılı kulübün "Pitbull" lakaplı futbolcusu Melo bomba açıklamalar yaptı..

Felipe Melo isyan bayrağını çekti

Sarı-kırmızılı kulübün "Pitbull" lakaplı futbolcusu Brezilyalı Felipe Melo, Habertürk'ten Erhan Telli'ye konuştu. Melo, kimsenin kendisiyla kalması için görüşmediğini belirterek, futbol yaşamına Galatasaray'da devam etmek istediğini söyledi.

"KAL" DİYEN OLMADI

Juventus ile süren 2 yıllık daha kontratım var. İki kulüp arasındaki opsiyon tamamlandı. Ve opsiyon bitene kadar da kimse bana gelip herhangi bir şekilde, 'Felipe biz seninle devam etmek istiyoruz' tarzı bir şey söylemedi. O yüzden ben de şimdi gelebilecek tüm tekliflere açığım. Her zaman söyledim ben Galatasaray'da kalmak istediğimi. Benim de bir ailem, sorumluluğunu hissettiğim insanlar var. Transfer konusunda kesin konuşmak için de erken. Tamam şampiyon olabiliriz ama önümüzde de 2 çok önemli derbi var. Her maça olduğu gibi derbiye de büyük önem veriyoruz. Özellikle de F.Bahçe maçına. O yüzden bu 2 maç bittikten sonra tekrardan menajerimle oturulur ve konuşulur. Ne olacağına, karar verilir. Şu an transfere odaklanmaktan çok, tamamen 2 maça odaklanmayı düşünüyorum.

Bu şampiyonluk senin için ne ifade ediyor?

Çok önemli bir şampiyonluk kupası bu benim için. Çünkü buraya geldiğim zaman sizler de iyi biliyorsunuz ki, Galatasaray, tarihinin belki de en kötü sezonunu geçirmişti ve ligi 8. bitirmişti. Ama ben buradaki o projeye ve planlara inandım, onun için geldim. 2 yıldır da ne kadar haklı olduğumu gördük. Sadece Türkiye'de de değil. Zaten Galatasaray'ın imajının Türkiye'de de hangi noktalara geldiğini gördük. 2 şampiyonluk var. Avrupa'da da nereye geldiğimiz ortada. Bu benim şahsi başarım değil. Hocamızın, takımın bir başarısı. O yüzden hem kendimle hem de takımımla büyük gurur duyuyorum. Benim için çok önemli bir şampiyonluk.

GALATASARAY'DA ARTIK KARAR VERİLMELİ

2 sezondur kiralık oynuyorsun. Sezon başında pazarlıklar nedeniyle geç gelmiştin. Herkesin merak ettiği soru şu; Melo gidecek mi, kalacak mı?

Bu sorunuza dürüst bir şekilde cevap vereceğim... Geçen sene biliyorsunuz bu işler biraz uzadı. Bunun için de takıma geç katıldım ve bu da otomatikman kişisel performansımı biraz aşağıya düşürdü. 3 haftalık geç katılma sürecinde, kendi başıma idman yaptım ve kiloma dikkat ettim. Fakat toparlanmam ve eski performansımı yeniden bulmam, 3-4 ayımı buldu. O yüzden bu sene asla böyle bir şey yaşanmayacak. Galatasaray'da kalmak istediğimi birçok kez ifade ettim. Ama bu sadece benim karar verebileceğim bir şey değil. Hocamızın, başkanımızın, onların takdiriyle olabilecek şeyler. O yüzden, ben kalmak istiyorum ama biliyorsunuz ki bir transfer opsiyonu vardı ve o süre geçti, tamamlandı. Tıpkı geçen seneki gibi. Geçen yıl biraz fazla beklendi, Juventus ile görüşmeler uzadı. Bu da performans olarak bana yansıdı. Bu kez aynısının olmasını istemiyorum. O yüzden bir an önce karar verilmeli. Galatasaray devam etmek istemezse diye, menajerim de başka olanakları araştırıyor.

GALATASARAY HEP KALBİMDE

Peki bu durum sende bir kırgınlık yarattı mı ? Çok da iyi oynuyorsun son maçlarda...

İster istemez kırılıyorsunuz. Çünkü Galatasaray ilk olarak bana geldiğinde ve o teklifi sunduğunda, ben plana ve projeye inanıp, hiçbir şekilde 2 kere bile düşünmeden kabul ettim. İki yıldır verilen mücadeleler, kazanılan kupalar ve önemli başarılar var. Ondan sonra konuşulmaması ve bir şey söylenmemesi, karşısında ister istemez kırılıyor insan... Ama Galatasaray taraftarı şunu bilsin. Her zaman söylediğim gibi, onlar benim her zaman kalbimdeler. Kalsam da gitsem de, onlar ve Galatasaray Kulübü her zaman kalbimin en güzel yerinde. Çünkü futbolun bir parçası bu. Burada da kalabilirsiniz, başka yere de gidebilirsiniz. Futbolda böyle şeyler oluyor. Ama insan ister istemez kırılıyor.

KAL-MAK İS-Tİ-YO-RUM[page_end]

Galatasaray seni istemezse ve Türkiye'den de başka bir teklif gelirse, gider misin?

Benim hedefim Şampiyonlar Ligi kupasını almak. O yüzden Devler Ligi kupasını almayı hedefleyen veya almaya çalışan bir takımda futbol oynamak istiyorum. Türkiye'de bu Galatasaray tabii ki.. Ve Cimbom'un doğru yolda olduğuna inanıyorum. Bu hedef doğrultusunda benim de amaçlarımla örtüştüğünü düşünüyorum. Gelecek için kimse bir şey söyleyemez. Yarın için bile kimse ne olacağını bilemezken, bundan sonraki haftalarda ve zamanlarda ne olacağını, nereye gidileceğini kimse tahmin edemez. Ama hedefim Şampiyonlar Ligi kupası olduğu ve bu hedefle de Galatasaray örtüştüğü için, ben sevdiğim kulüp olan Galatasaray'da kalmak istiyorum.

FENERBAHÇE'YE SAYGI DUYUYORUZ AMA..

Fenerbahçe maçı için neler söyleyeceksin? Kadıköy'e şampiyon gidiyorsunuz. Onlar da şampiyonu yenmek isteyecek.

Şuna bir açıklık getirelim. Fenerbahçe ile oynayacağız, inanılmaz saygı duyduğumuz bir rakip, en önemli rakiplerimizden biri. Ama şampiyon Galatasaray. Orada sonuç ne olursa olsun, şampiyon Galatasaray'dır... Fenerbahçeli futbolculara, 'Galatasaray'a yenilip şampiyon olmak mı?' diye sorsanız, 'Evet Galatasaray'a yenilip şampiyon olmayı tercih ederiz' derler. En önemli şey şampiyonluktur. Biz oraya şampiyon gideceğiz... Ama diğer taraftan çok zor bir maç tabii ki. İyi hazırlandık. Kaliteli bir takımla oynayacağız. Türk futbolu için önemli bir derbi. Türkiye'deki tüm takım taraftarları bu saygıyı hak ediyor. Türk futbolu, taraftarlarıyla iyi yerlere gelmeyi hak ediyor. Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final, Fenerbahçe ise Avrupa Ligi'nde yarı final oynadı. Bu demektir ki Türk futbolu büyüyor, gelişiyor. Bu hafta da Türk futbolunun en önemli takımlarının mücadelesi olacak. Zor maç olacak ama kazanmak istiyoruz.

AİLEM TÜRKİYE'DE ÇOK MUTLU

Türkiye'de ailenle birlikte çok mutlu olduğunu görüyoruz. Buraya adaptasyonun hakkındaki düşüncelerin?

Oynadığım bütün yerlerde mutluydum aslında. Buna İtalya'yı da, İspanya'yı da sayabiliriz. Çünkü benim için önemli olan ailemin yanımda olması ve onların mutluluğu. Ailem de gerçekten Türkiye'de çok mutlu. Eşim, çocuklarım mutlu. Onların bu mutluluğu da doğal olarak bana yansıyor. Benim en zevk aldığım şey, evimde, ailemle, çocuklarımla vakit geçirmek. O yüzden bunu yapabildiğim her yerde mutlu olabilirim. Bu Türkiye'de olur, Afganistan'da olur. Ailem yanımda olduktan sonra nerede olursa olsun önemli değil.

MİLLİ TAKIMA GİRMEK İÇİN OYNAMALIYIM

Brezilya Milli Takımı'na dönebilecek misin?

Tabii Brezilya Milli Takımı ile ilgili konuşmaktan ziyade, top oynamak lazım. O yüzden yapmam gereken şey, top oynamaya devam etmek. Ondan sonra verilecek karar zaten milli takımındır.

GALATASARAY DENİNCE AKLIMA TARAFTAR GELİYOR

Bir gün torunlarına Galatasaray'ı anlatacak olsan, nasıl anlatırdın?

50 yıl sonra biri bana gelip 'Galatasaray ile ilgili ne hatırlıyorsun?' dese... Galatasaray'ın ne kadar büyük bir kulüp olduğunu, her zaman kalbimde olacağını söyleyeceğimi herkesin bilmesini istiyorum. Taraftar olarak normalde ben Flamengo taraftarıyım. Flamengo taraftarları da inanılmaz bir taraftar topluluğudur. Ama Galatasaray taraftarı da kesinlikle öyle ve inanılmaz. Onu hep hatırlayacağım. Ayrıca Türk kültürünü ve dostlukları hatırlayacağım. Ama ilk başta Galatasaray denince aklıma o büyüklük ve taraftar geliyor...

KADIKÖY'DE ALINAN KUPA HEPSİNDEN ÖNEMLİ[page_end]

Türkiye'de geçirdiğin iki yıl içinde en mutlu olduğun an neydi?

Kazandığımız şampiyonluklar inanılmaz önemliydi. Özellikle geçen sene Kadıköy'de kazandığımız bir şampiyonluk var, o çok önemli. Onun haricinde çok mutlu olduğumuz zamanlardan biri de Schalke'yi elediğimiz maç. Çünkü Galatasaray, Avrupa'da nam salmış bir kulüp. Biz de onun için elimizden gelenin en iyisini yapıp, tekrar eski günlerine getirmeye çalıştık. Bunu da Schalke'yi eleyerek, Arena'da Real Madrid'i yenerek başardığımızı düşünüyorum. Futbol dışında da oğlum Luke'un doğumu diyebiliriz...

DÜNYADA RONALDO VE MESSİ, TÜRKİYE'DE BURAK VE SELÇUK

Dünyada ve Türkiye'de en beğendiğin futbolcular kimler?

Dünyada Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi... Türkiye'de ise Türk olarak, Burak, Selçuk ve Semih..

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER