FUTBOL

Federer'in rakibi adeta çıldırdı

Avustralya açık’ı 2004, 2006 ve 2007’de kazanan isviçreli raketin rakibi ise bu sabah oynanacak rafael nadal-fernando verdasco maçının galibi olacak. federer bu finali kazandığı takdirde ise abd’li sampras’ın en çok grand slam kazanan tenisçi ünvanını da egale edecek.

Federer'in rakibi adeta çıldırdı - Sayfa 1

Avustralya Açık’ı 2004, 2006 ve 2007’de kazanan İsviçreli raketin rakibi ise bu sabah oynanacak Rafael Nadal-Fernando Verdasco maçının galibi olacak. Federer bu finali kazandığı takdirde ise ABD’li Sampras’ın en çok Grand Slam kazanan tenisçi ünvanını da egale edecek.

Federer'in rakibi adeta çıldırdı - Sayfa 2

TARİHİ DEĞİŞTİRİYOR Federer ise bu kolay galibiyetin ardından dün de ABD’li Andy Roddick’i yarı final müsabakasında 6-2, 7-5 ve 7-5’le geçerek 18. Grand Slam finaline yükselerek Pete Sampras’ın rekoruna ulaşmış oldu.

Federer'in rakibi adeta çıldırdı - Sayfa 3

20 yaşındaki genç tenisçi, maçtan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada kendisine ezici üstünlük kuran Federer için, “Bazen içimden o o.... çocuğunu öldürmek geliyor. İnsan her puanı da kazanmaz ki. Bugün bana kortta ne oldu diye sormayın. Ben orada yoktum. Kendi kendine oynadı işte” diyerek Rod Laver Arena’daki çaresizliğini anlattı.

Federer'in rakibi adeta çıldırdı - Sayfa 4

Ancak Del Potro’nun hıncı sıcak hava koşulları ya da susmayan tarafarlara yönelik değildi. Arjantinli oyuncu, centilmenliği ile tanınan İsviçreli Roger Federer’e adeta nefretini kustu.