DÜNYADAN FUTBOL

Federasyon yabancı sınırlamasında kararını verdi

Katar Futbol Federasyonu, takımların 4 yerine 3 yabancı futbolcuya yer verebileceğini bildirdi.

Federasyon yabancı sınırlamasında kararını verdi

Katar Futbol Federasyonu, gelecek sezondan geçerli olmak üzere, takımların 4 yerine 3 yabancı futbolcuya yer verebileceğini bildirdi...
 
KFF'den yapılan açıklamaya göre, ülke evsahipliğinde düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nda, milli takımda oynayacak yerli oyuncuların geliştirmek amacıyla yabancı futbolcu sayısı gelecek sezon 3'e, 2015-2016 sezonunda ise 2'ye düşürülecek. 

KFF Başkanı Hamad bin Halife Ahmed el Sani, yabancı oyuncuların çoğunun Katar'a "para" için geldiğini savunarak, "Yabancı oyuncular çok yüksek maliyetlerle alınıyor ancak çoğu zaman iyi performans sergilemiyorlar. Bu da hiç sağlıklı bir durum değil. İsim vermek istemiyorum ancak yabancı oyuncuların çoğu beklentilerin altında performans sergiliyor" dedi. 

Beş yıl boyunca Katar liginde oynayan ve başka milli takımda kaydı bulunmayan oyuncuların, yeterlilikleri halinde Katar Milli Takımı'nda oynayabileceği bilgisinin de yer aldığı açıklamada, "Katar futboluna katkı sağlayabilecek tüm tekliflere açığız. Taraftar, oyuncu, kulüpler, hepimiz aynı gemideyiz. Katar'daki futbolu geliştirmek ortak amacımız" denildi. 

Yerel basın ise Katar Yıldızlar Ligi'ndeki 18 takımdan 15'inin, uygulamaya "yabancı uyruklu genç yeteneklerin ülkeye gelmesinin" önünü keseceği gerekçesiyle karşı olduğunu bildirdi.

KFF'nin yeni yol haritasına göre, federasyon genç oyuncuları geliştirmeye, daha fazla Katarlı hakem ve teknik direktör yetiştirmeye ve toplumla iletişimini arttırıp taraftar toplamaya çalışacak. 

Katar, diğer Körfez ülkeleri Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi dünyaca ünlü yıldızların futbola veda etmeden önce top koşturduğu ülkelerden biri olarak dikkati çekiyor. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER