FENERBAHÇE

F.Bahçe için Rusya'dan kaygı verici açıklama

Rusya Premier Ligi Başkanı Sergey Pryadkin, Lokomotiv Moskova'nın UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile eşleşmesinin ardından kaygı verici açıklamalar yaptı.

F.Bahçe için Rusya'dan kaygı verici açıklama

Lokomotiv Moskova'nın UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile eşleşmesini değerlendiren Rusya Premier Ligi Başkanı Sergey Pryadkin, maçların oynanıp oynanmayacağı konusunda kaygı verici açıklamalar yaptı.

Türkiye'deki güvenliklerinden endişeli olduklarını ifade eden Pryadkin, "UEFA, Rus ve Türk takımlarını ayırmadıysa demek ki güvenlik konusunda sorumluluğu üstleniyor ve bu güvenliği sağlayacaktır" dedi. 

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rakipleri belli oldu

Son olarak Paris'teki 2016 Avrupa Şampiyonası Finalleri'nin kura çekiminde Rusya ile Türkiye temsilcilerinin bir araya geldiğini ve ülkeler arasında yaşanan siyasi gerginliğin iki tarafı da üzdüğünü dile getiren Pryadkin, "Heyetimiz Euro2016 kura çekimlerinde Türklerin reaksiyonunu gördü. Onlar bu olayın yaşanmasından ve Türk hükümetinin bu tür kararlar almasından dolayı üzüntü duyuyorlar" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe’ye Rusya şoku! Şimdi ne olacak?

FENERBAHÇE CEPHESİ: MAÇLARIMIZ BARIŞ GETİRSİN

Fenerbahçe cephesi ise Lokomotiv Moskova maçlarına ilişkin son derece ılımlı açıklamalar yaptı. Sarı lacivertli kulübün genel sekreteri Mahmut Uslu, 16 Şubat'ta İstanbul'da, 25 Şubat'ta Moskova'da oynanacak karşılaşmalar için şunları söyledi:

"Rusya'daki ortamı biliyorsunuz. Bu anlamda enteresan bir eşleşme oldu. Biz zirveye oynayan bir takımız ve rakibimiz kim olursa olsun ben yeneceğimize eminim. Umuyoruz ki yaşanan sürtüşmeler o zamana kadar biter. Hatta iki ülke arasındaki dostluk ve barışa biz katkı sağlamış oluruz. Biz, spor için gideceğiz. Seyirci açısından bize yer verirler mi bilmiyoruz. Daha önceden Rus takımlarıyla da oynadık ve yendik de. İnşallah yine eleyeceğiz. Ben takımımıza güveniyorum."

Asbaşkan Nihat Özbağı, sportif güç açısından iyi bir kura çektiklerini belirtirken, "Umuyorum ki ülkemizin, Rusya ile ilgili yaşadığı gerilim de bu vesileyle azalır" dedi.

Asbaşkanlardan Önder Fırat ise, "İlginç bir kura. Futbol; rekabet ile birlikte barış ve dostluk için yapılan bir aktivitedir. Diliyorum ki bu eşleşme Ülkemiz ile Rusya arasında barış ve dostluk köprüsü kurar" diye konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER