DİĞER HABERLER

Fatih Avan'dan bir başarı daha!

Milli atletimiz Fatih Avan, Diamond League yarışmalarında cirit atmada 2. sırayı aldı.

Fatih Avan'dan bir başarı daha!
Atletizmde yılın en önemli spor organizasyonları arasında yer alan Diamond (Elmas) League'nin 5. ayağı Norveç'in başkenti Oslo'da gerçekleştirildi.

Oslo'da piste çıkan milli atletimiz Fatih Avan, cirit atmada 83.82'lik derecesiyle 2. sırayı alarak önemli bir başarı elde etti. Fatih Avan, yaklaşan Avrupa Atletizm Şampiyonası ve 2012 Londra Olimpiyat Oyunları öncesinde madalya kazanma yolunda ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

İlk hakkında 80.48 atan Fatih Avan, ikinci hakkında 79.53'lük derece elde ettikten sonra 3. ve 4. haklarında faul yaptı. Fatih Avan, 6. sırada girdiği 5. atışında ciriti 83.82 cm'ye atmayı başardı. Fatih Avan, bu atışıyla son haklar öncesinde 2. sıraya yükseldi. Fatih Avan, son hakkında da 83.67 cm'lik bir atış gerçekleştirdi.

Cirit atmada ilk sırayı 3. hakkında 88.11'lik dereceyle Çek Vitezslav Vesely aldı. Çek atlet, bu dereceyle yılın en iyi derecesine de imza atmış oldu. Norveç'in dünyaca ünlü ciritcisi Andreas Thordkildsen ise kendi seyircisinin desteğine rağmen Fatih Avan'ın gerisinde kaldı ve 82.30 ile 3. sırayı aldı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER