SPOR MEDYASI

Fatih Altaylı'dan Galatasaray'ı şikayet edenlere sert uyarı

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Galatasaray'daki gündemi değerlendirdi. UEFA'nın men kararına ilişkin süreçle ilgili yorumda bulunan Altaylı, sarı-kırmızılı kulübü şikayet edenlerin sonunun iyi olmayacağını söyledi.

Fatih Altaylı'dan Galatasaray'ı şikayet edenlere sert uyarı

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, UEFA'nın Galatasaray hakkında verdiği kararı yeniden değerlendirmesini yorumladı. 

UEFA'NIN GALATASARAY HAKKINDAKİ KARARINI YENİDEN İNCELEMESİ...UEFA'nın Galatasaray hakkındaki kararını yeniden incelemesi üzerine konuşan Altaylı, Mustafa Cengiz'in "4,300 kişi bizi UEFA'ya şikayet etmiş" ifadelerini değerlendirerek "Münferit başvuru değil ancak UEFA bu başvuruları ihbar kabul edebilir ama zaten Galatasaraylıların dışında uğraşan başka kulüpler de var. İtalyan kulüplerinden bahsettik, böyle bir soruşturma açılabilir, buradan ceza da çıkabilir. Bu seneyi etkilemez ama bundan sonraki seneleri etkileyebilir. Galatasaray'la ilgili çıkan şeylere bak? Gomis'le röportaj yapılıyor, yönetimi suçlatıyorlar. Fatih Terim, Milli Takım'a dönebilir şeyleri hortlatıldı ve Galatasaray ceza geldi diyenler var. Bunları hepsi SPK'ya göre suç! Ceza gelme olasılığı var mı? Var, ama bence gelmeme ihtimali daha yüksek. Örnek vereyim rahip Brunson serbest bırakıldı. Kaç yılla yargılanıyordu? 35. Kaç yıl mahkumiyet aldı? 3. Ne oldu serbest bırakıldı. Yani Galatasaray için 3 yıl istenir, 1 sene verilir, uzlaşma olabilir, yani her şey olabilir. UEFA yönetimi de Galatasaray'ı kararından ötürü savunacaktır." dedi.

Fatih Altaylı'dan Ali Koç'a eleştiri

"GALATASARAY'I ŞİKAYET EDENLER BİLSİNLER Kİ KENDİLERİ DAHA VAHİM DURUMLARLA UEFA'DA OLACAKLAR"...Galatasaray'ı UEFA'ya Türkiye'den şikayet eden taraftarlar ve kulüpler var iddiasını değerlendiren Altaylı, "Durumun parlak olmadığı ortada. Ancak Türkiye'de Galatasaray'ın ceza alması için uğraşan taraftar veya kulüpler varsa şunu bilsinler: Yarın onlar da çok daha vahim bütçelerle, bilançolarla orada olacaklar! Eğer UEFA kriterleri tam olarak uygulanırsa Türkiye'den sadece iki takım Avrupa kupalarına gidebilir! Diyelim Kasımpaşa 17, Göztepe 18. oldu ve küme düştüler... UEFA tüm kriterleri uygulamaya kalkarsa Avrupa'ya ikisi gider. Bu iki kulüp dışında kriterleri karşılayan kulüp yok. Federasyon bu kuralları uygulamaya kalkarsa 16 kulüp, Süper Lig lisansı alamaz!" yorumunda bulundu.

Fatih Altaylı: Arda Turan gökdelenin tepesinden atladı

"OYLA, SEÇİMLE GELİNEN YERDE BİR SİLAH KULLANILIRSA O SİLAH DÖNER SİZİ VURUR"...Duygun Yarsuvat ile Mustafa Cengiz arasında UltrAslan ürünlerinin GS Store'larda satılması üzerine çıkan gerginlikle ilgili konuşan Altaylı, "Ezelden beridir tepkiliyim. UltrAslan'ın kendi adına ürettiği tüm ürünlere yaptırım uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü burada bir gelir var, formasıyla, logosuyla, renkleriyle Galatasaray'ın malı. Galatasaray'ın malının üzerinde para kazanılması korsanlığa girer. Bunu yıllardır mücadele ediyorum. UltrAslan'san Galatasaray'ın lisanslı mallarını alırsın. Store'larda satılması, işin cılkının çıkması. Yarın 20 bin kişilik bir başka taraftar grubu çıksa onların ürünleri de mi satılacak? Seçimle, oyla gelinen yerlerde bir silahı, birilerine karşı kullanmaya kalkarsanız o silah yarın sizi vurur! Başkan da bir Arda tavrı, gider hali sezinlemeye başladım. Başkan olarak ne Divan'a ne Genel Kurul'a öyle nidalar yapamazsın! Galatasaray Başkanı olarak o kürsüde 'Hiçbir başkanın gitmediği yere ben gittim' diyorsun, Hayrettin Kozak da 'Hepimiz oradaydık' diyor. Başkan da 'Sen başkan mısın?' diyor. Bu çok hatalı bir üslup. Senden yaşça bir büyük var! Diğer bir nokta sen başkan olarak oradasın, Hayrettin Kozak'a öyle bağıramazsın! Güç sarhoşluğu, bazen sorunlarla boğuşmanın getirdiği birikim bunları getiriyor ama Galatasaray Başkanı bu edayı takınamaz, takınmamalı." dedi.

Yorumlar
TREND HABERLER