SPOR MEDYASI

Fatih Altaylı Erol Bulut'u öve öve bitiremedi

Fenerbahçe'nin ligin açılış haftasında oynadığı futbolu değerlendiren Habertürk Gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Erol Bulut'u Aykut Kocaman'a benzeterek övgü dolu sözler söyledi.

Fatih Altaylı Erol Bulut'u öve öve bitiremedi

Fatih Altaylı, Bloomberg HT'de Emin Çağlar'ın moderatörlüğünü yaptığı Spor Saati programında değerlendirmeler yaptı.

Fenerbahçe'nin Süper Lig'in açılış maçında oynadığı futbolu yorumlayan Fatih Altaylı şu açıklamaları yaptı:

FENERBAHÇE, ÇAYKUR RİZESPOR'U 2-1 MAĞLUP ETTİ

"İlk 45 dakika dedim ki 'Aykut Kocaman geri mi geldi?' dedim. Maç başladı dedim ki 'Bu mudur... Limitleri aşan transferler, şunlar bunlar bu mudur?' dedim... Dizilişe bakınca dedim ki 'Bu ne ya? Bu takımı birisi Erol Bulut'u bağladılar falan başka bir takım yazdı' sahaya çıktığında da takım Allah muhafazaydı. Niye böyle bir şey yaptığını anlamak mümkün değil. O maç gidebilirdi, kimse skora aldanmasın. Fenerbahçe kazandı ama nasıl kazandı Allah bilir."

"Fenerbahçe'yi değiştiren adam Sosa oldu. Sosa varken niye onunla oynamazsın? 90 dakikayı kaldırmasın, 60'ta çıkar. Fenerbahçe'nin maçı geri kazanacağı noktaya gelinceye kadar Rizespor 2-3 pozisyonu değerlendirse ne olacaktı? Fenerbahçe kalecisi imkansız 2-3 top çıkardı. O maç 3-0'a gelebilirdi, o zamandan sonra Sosa'yı değil Messi'yi alsan fayda olmaz. Bu nasıl teknik direktörlük anlayışıdır anlamakta zorlanıyorum. O zaman kadroya da almazsın hazır değilse. Kadrodaysa onunla başla. Maçı koparabiliyorsan kopar sonrasına bak. Rizespor değil de başka bir Anadolu takımı olsa maçı bir sertleştirse savunmaya 11 kişiyi dizse ve hakem de o penaltıyı vermese ne olacak? İkinci penaltı verilmeyebilir. O pozisyon Liverpool - Leeds maçında olsa verilir miydi? Türkiye'de bunlar verilmiyordu, geçen sene benzeri Galatasaray'a verilince verilmeye başlandı. Penaltı da olabilir ama onca itiraza rağmen VAR'a bakmaması iyi not değildir. En azından VAR'dan bakması lazımdı. Aynı hareketi Serdar Aziz yapsaydı aynı Arda kardeşler VAR'a gitmeden penaltı çalabilir miydi? Bu maç sırasında Serdar Aziz'in bir veya iki faulünde sarı kart çıktı mı? Skoda'nın golünde Serdar Aziz büyük ihtimal rüya görüyordu."

"Fenerbahçe'nin Ozan ve Sosa oyundayken oyunla yokken oynadıkları oyun arasında ciddi farklar vardı. Bir teknik direktörün 'Hazır değil' savunması yapması geçerli değil çünkü oyuncular oynasa çıkana kadar maç kopmuş olabilirdi. Böyle risklere girmemek lazım. Bunu Rizespor denese anlarım. Fenerbahçe böyle bir şey yapmaz."

BANKALAR BİRLİĞİ İLE YAPILAN ANLAŞMALAR...

"Kulüpler Birliği'ndeki kulüpler orada... Trabzonspor ve Galatasaray dışında bu vade uzatımı ve faiz düşürümü konusunda görüşme yapılmasından yanaydı. Galatasaray ve Trabzonspor 'Biz anlaşmamızı yaptık, siz de yapın bize ne' noktasındaydı. Hafta içinde bir Galatasaray'dan genç bir yönetici aradı 'Bizim başkan da bu konuları konuşmak için Cumhurbaşkanı'yla görüştü' dedi. Tamam da bu olay Kulüpler Birliği tarafından götürüldü Cumhurbaşkanı'na. O randevuyu almasan olmayacak mıydı bu iş? Senin yapmadığını herkes biliyor. Bu iki takımın böyle bir hakkı yok. 'Biz yaptık, diğerleri de yapsın' diyerek göbek atıyordu. Buna girin, vadeyi uzatın faizi düşürün diyordum. Benim aleyhime yaptıkları açıklamalarda buna niye değinmediler? Çünkü yalancılık ruhlarının parçası olmuş. Siz yapmadınız bu işi."

MEHMET SEPİL'İN KULÜPLER BİRLİĞİ'NDEN İSTİFASI

"Mehmet Sepil geçen seneden beri istemiyor. Nedeni de Sepil'in ailesinin Türkiye'de yaşamaması ve onlarla görüşmek istemesi. Kulüpler Birliği'ni geçici süre kabul etmişti. Galatasaray Başkanına defalarca Kulüpler Birliği başkanlığı teklif edildi, Cengiz kabul etmedi. Bunun üzerine Kulüpler Birliği'nin yayıncı kuruluştan daha fazla para alabilmek ve yayıncı kuruluş ile TFF arasındaki teslimiyet kokan anlaşmanın denetlenmesi için görülmek istenmesine Galatasaray'ın mani olması akıl alır gibi değil. Kim olursa olsun akıl almaz. Bu kokuşmuş ilişkinin ne olduğunu öğrenmeye çalışmaya engel olmak gariptir. Galatasaray'da ne olup bittiğini yönetim kurulu üyeleri bile bilmiyor. Galatasaray'ı iki kişi yönetiyor: Mustafa Cengiz ve Yusuf Günay. Bu ikisi kapalı kapılar ardından tıs tıs ne yapıyor bilmiyoruz ama çok pis kokular geliyor. Hangi amaçla hangi maksatla ne için kullandığı ya da kullandırttığı konusu son derece karmaşık. Abdurrahim Albayrak bile orada devre dışı! Bu ikili, Yusuf Günay'ı Galatasaray'a sokan da eski başkan Dursun Özbek'tir. Çok acayip şeyler oluyor Galatasaray'da. Galatasaray birilerini üye yapmaya çalışıyorlar. Bundan dört beş sene önce Aziz Yıldırım'ın prensi diye gösterilen, Fenerbahçe formasıyla medyaya, sosyal medyaya pozlar vermiş birini Galatasaray'a üye yapmak istiyorlar. Bu kadarını söyleyeyim. Bir takım çapulcular da bana 'Sen Galatasaraylı değilsin' diyor. Siz kim Galatasaray kim! Ben Galatasaray düşmanı değilim, spor dostuyum. Galatasaray her şeyden önce ilkeler takımıdır. Ahlaksızların Galatasaray'da yeri yoktur."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER