FENERBAHÇE

Eskişehirspor Fenerbahçe maçının sonucu ve özeti

Fenerbahçe, bugüne kadar çok zorlandığı Eskişehirspor deplasmanından 3-0'lık sonuçla ayrıldı ve hem bu sezonki en farklı galibiyetini aldı, hem de maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Eskişehirspor Fenerbahçe maçının sonucu ve özeti

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, Eskişehirspor deplasmanında peş peşe 4. galibiyetine imza attı.. Rakibi karşısında forvetleri Fernandao (2) ve Robin Persie'nin golleriyle sonuca giden Kanarya, maç fazlasıyla zirveye çıktı...

Spor Toto Süper Lig 18. hafta maçında Fenerbahçe, Eskişehirspor'a konuk oldu. Kanarya, 45+2'de Fernandao'nun penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. 64'te Eskişehirsporlu Alpaslan Öztürk, takımını 10 kişi bıraktı. Brezilyalı golcü, 74'te bir kez daha sahneye çıkarak farkı 2'ye yükseltti. Oyuna 70'te giren Van Persie, 85'te son sözü söyledi: 3-0.

Fenerbahçe, puanını 43 yaparak, bir maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Eskişehirpor 10 puanla son sırada kaldı. 

Eskişehirspor Fenerbahçe maçının fotoğrafları

Eskişehirspor: 0 - Fenerbahçe: 3

Stat: Eskişehir Atatürk

Hakemler: Alper Ulusoy, Kemal Yılmaz, Volkan Narinç

Eskişehirspor: Boffin, Sezgin Coşkun, Emre Güngör, Toko, Kaan Kanak, Alparslan Öztürk, Causic, Anıl Karaer, Kamil Ahmet Çörekçi, Engin Bekdemir, Pinto 

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza, Ozan Tufan, Nani, Markovic, Fernandao

Gol: Dk. 45+1 (penaltıdan), Dk. 74 Fernandao, Dk. 85 Robin van Persie  (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 45+1 Kamil Ahmet Çörekçi, Dk. 45+1 Emre Güngör, Alparslan Öztürk (Devre arası) (Eskişehirspor)  

Eskişehirspor Fenerbahçe maçında tartışmalı an

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Eskişehirspor'a konuk olan Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, ilk yarının son haftasında oynadıkları Medicana Sivasspor maçının ilk 11'inden 5 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Portekizli teknik adam, gribal enfeksiyon geçiren Hasan Ali Kaldırım, cezalı Bruno Alves, sakatlığı bulunan Diego Ribas'ın yerlerine Eskişehirspor karşısında Caner Erkin, Michal Kadlec ve Ozan Tufan'a şans verdi. Medicana Sivasspor maçında ilk 11'de oynayan Robin van Persie ile Volkan Şen ise cezalarını tamamlayan Jose Fernandao ile Luis Nani'ye formayı kaptırdı.

FENERBAHÇE'DE 6 EKSİK

Fenerbahçe, Eskişehirspor karşısında 6 futbolcusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertli takımda sakatlığı bulunan Diego Ribas, Ertuğrul Taşkıran, Abdoulaye Ba, Raul Meireles ve gribal enfeksiyon geçiren Hasan Ali ile sarı kart cezalısı Bruno Alves, Eskişehirspor maçının kadrosunda yer almadı.

KADLEC 12 MAÇ SONRA OYNADI

Fenerbahçe'nin Çek oyuncusu Michal Kadlec, ligde 12 maç sonra forma şansı buldu. Alves'in cezalı, Ba'nın ise sakat olması nedeniyle Çek futbolcu, savunmanın ortasında Simon Kjaer'in partneri oldu. Bu sezon Fenerbahçe'yle 2'si ilk 11 olmak üzere sadece 3 maça çıkan Kadlec, en son ligin 5. haftasında Bursaspor karşısında forma giymişti.

ZEMİNE BRANDALI KORUMA

Karşılaşma öncesinde beklenen kar yağışı nedeniyle Eskişehir Atatürk Stadı saha zeminine branda serildi. Maçtan önce branda sahadan alınırken, futbolcular ve teknik heyet, saha zemininde inceleme yaptı.

ESKİŞEHİR'DE YENİLER KADRODA

Siyah-kırmızılı takımın yeni transferleri Axel Meye, Kıvanç Karakaş, Tornike Okriashvili ile Jordi Figueras, maç kadrosunda yer aldı. Maça yedek kulübesinde başlayan yeni transferler, teknik direktör Samet Aybaba'dan şans bekledi. Eskişehirspor'da kırmızı kart cezalısı Emre Güral dışında eksik bulunmuyor. Eskişehirspor taraftarları, geçen hafta hayatını kaybeden Genç Fenerbahçeliler taraftar grubu lideri lideri Sefa Kalya için "İşte hayat, işte cefa, mekanın cennet olsun Sefa" yazılı pankart açtı. Öte yandan karşılaşmayı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan yan yana izledi.

Fenerbahçe

 ESKİŞEHİRSPOR 0-3 FENERBAHÇE 

90+3': Son düdük geliyor ve Fenerbahçe 3 puanı 3 golle alıyor ve maç fazlasıyla liderliğe yükseliyor.

90': Müsabakanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.

85': GOOOOLL! Fenerbahçe, Robin van Persie'in golü ile farkı 3'e çıkarıyor.  Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Volkan Şen, hızla içeri kat ederek kaleci Boffin'i de geçiyor araya giren Toko da yerde kalıca, Volkan topu kontrole edip sol çaprazdan pasını kale ağzında müsait durumda bulunan takım arkadaşı Robin van Persie'ye bırakıyor. Van Persie'de meşin yuvarlağı boş kaleyle buluşturmakta zorlanmıyor.

84': Fenerbahçe'de üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Gökhan Gönül oyundan çıkarken, Şener Özbayraklı yerine giren isim oluyor.

79': Eskişehirspor takımında son oyuncu değişikliği: Goran Causic oyundan çıkarken, Kıvanç Karakaş yerine giren isim oluyor.

78': Fenerbahçe'de ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Markovic oyundan çıkarken, Volkan Şen yerine giren isim oluyor.

74': GOOOOLL! Fenerbahçe bir kez daha Fernandao ile farkı ikiye çıkartıyor. Nani'nin, ceza sahası dışı hafif sol çaprazdan çektiği şutunda Ruud Boffin'den seken topa hareketlenen Fernandao, fırsatçılığını konuşturarak kendisinin ve takımının ikinci golüne imzasını atıyor.

73': Eskişehirspor takımında ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Kaan Kanak oyundan çıkarken, Tornike Okriashvili yerine giren isim oluyor.

72': Causic, rakibi Van Persie'ye yaptığı müdahale sonrasında hakem Alper Ulusoy tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

70': Fenerbahçe'de ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ozan Tufan oyundan çıkarken, Robin Van Persie yerine giren isim oluyor.

70': Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Lazar Markovic, sol kanattan hızla içeri kat ederek pasını müsait durumdaki arkadaşı Nani'ye bırakıyor. Bu oyuncunun sağ çaprazdan çektiği şutu ise istediği gibi olmuyor ve meşin yuvarlak kalenin sağından dışarı çıkıyor.

64': KIRMIZI KART! Eskişehirspor 10 kişi kaldı. Devrenin sonunda sarı kart gören Alparslan Öztürk, Mehmet Topal'a yaptığı hareketten sonra ikinci sarı kart ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

61': Defansın arkasına atılan uzun topa Fernandao hareketlenmek istiyor ancak araya giren Emre Güngör, topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırmayı başarıyor.

Eskişehirspor Fenerbahçe maçında tartışmalı an

60': Eskişehirspor'da Pinto oyundan çıkarken, Axel Meye yerine giren isim oluyor.

58': Defansın arkasına atılan uzun topa hareketlenen Gökhan Gönül, sağ kanattan içeri kat etmek istiyor ancak Eskişehirspor defansı topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırmayı başarıyor.

54': Toko'nun, sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Kjaer, kafayla topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırmayı başarıyor.

53': Sağ kanatta taç çizgisine yakın bir noktadan kazanılan serbest vuruşu kullanan Kaan'ın, ceza alanına gönderdiği ortasında Fenerbahçe defansı topu uzaklaştırmayı başarıyor.

50': Sol kanatta taç çizgisine yakın bir noktadan kazanılan sebest vuruşu paslaşarak kullanan Kadlec, pasını Nani'ye aktarıyor. Oda müsait durumdaki Caner'e pasını veriyor. Bu oyuncunun sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında ise Eskişehirspor defansı topu uzaklaştırıyor.

49': Atak yönü sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Caner Erkin'in, ceza alanına gönderdiği ortasında top doğrudan kaleci Ruud Boffin'e kadar gidiyor.

46': İkinci yarıya Fenerbahçe başlıyor.

Eskişehirspor Fenerbahçe maçının fotoğrafları

45+3': Eskişehirsporlu Alparslan Öztürk de itirazları nedeniyle sarı kart görüyor.

45+3': İlk yarı Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle geçiliyor.

45+2': GOOOOLL! Fenerbahçe Fernandao'nun penaltı golüyle 1-0 öne geçiyor. Brezilyalı golcü, düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturmayı başarıyor.

45+2': İlk yarının sonuna 2 dakika ekleniyor.

45+1': Topun başında Fernandao var.

45+1': Eskişehirspor'da Kamil Ahmet Çörekçi ve Emre Güngör itirazları nedeniyle sarı kart görüyor.

45': PENALTI! Fenerbahçe penaltı kullanacak. Emre Güngör'ün, Nani'ye ceza alanı içinde yaptığı müdahale sonrasında hakem Alper Ulusoy penaltı noktasını gösteriyor.

42': Hızlı gelişen Eskişehirspor atağında Engin Bekdemir sol kanattan hızla ilerleyerek ceza alanına giriyor ve sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak Volkan Demirel topu kornere çeliyor.

41': Anıl Karaer'in, sol kanattan ceza alanına yaptığı ortasına hareketlenmek isteyen Toko, istediği vuruşu yapamayınca meşin yuvarlak kalenin sağından dışarı çıkıyor.

40': Ozan Tufan'ın, ceza sahası dışında kaleyi karşıdan gören bir noktadan çektiği şutunda meşin yuvarlak farklı şekilde dışarı çıkıyor.

38': Sağ kanattan kazanılan korneri bir kez daha kullanan Caner Erkin'in, ceza alanına gönderdiği ortasında Ruud Boffin topu çift yumrukla uzaklaştırmayı başarıyor.

37': Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Caner'in, ceza alanına gönderdiği ortasında Causic topu uzaklaştırmayı başarıyor.

34': Ozan Tufan'ın, ikili mücadele sırasında rakibi Alpaslan Öztürk'e yaptığı faul sonrası hakem Alper Ulusoy oyunu durduruyor.

32': Sol kanattan kazanılan sebest vuruşu kullanan Engin Bekdemir'in, ceza alanına gönderdiği ortasında Fenerbahçe defansı topu uzaklaştırmayı başarıyor.

28': Fernandao'nun, ceza sahası dışı hafif sağ çaprazdan çektiği şutunda top Sezgin'e çarpıyor, bu pozisyon sonrası Fenerbahçeli futbolcular hakem Alper Ulusoy'a penaltı itirazında bulunuyor.

27': Nani'nin, ceza sahası dışı hafif sol çaprazdan kaleye çektiği şut farklı bir şekilde dışarı çıkıyor.

23': Soldan gelen topta Lazar Markovic'in indirdiği topu Ozan Tufan bekletmeden kaleye gönderiyor. Ancak bu vuruş Boffin'in solundan dışarı gidiyor.

22': Kazanılan serbest vuruşu paslaşarak kullanan Nani, pasını Gökhan Gönül'e aktarıyor. Gökhan'ın sağ kanattan ceza alanına yaptığı ortasında ise Eskişehirspor defansı topu uzaklaştırmayı başarıyor.

16': Eskişehirspor Engin'le etkili geldi! Gökhan Gönül'ün kısa düşen pasında Eskişehirspor'un kaptığı top solda Engin Bekdemir'e geliyor. Engin iki Fenerbahçeli futbolcunun arasından geçip bir de Mehmet Topal'a çalım attıktan sonra sol çaprazdan vuruşunu yapıyor. Ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

14': Engin Bekdemir'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Fenerbahçe defansı topu uzaklaştırıyor.

11': Yaklaşık 30 metreden kaleyi karşıdan gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşu kullanan Caner'in, kaleye doğrudan göndermek istediği şutunda meşin yuvarlak farklı bir şekilde üstten dışarı çıkıyor.

7': Sağ kanattan içeri kat eden Lazar Markovic'in şutunda kaleci Ruud Boffin topu çelmeyi başarıyor. Dönen topa hareketlenen Nani'nin topun gelişine yaptığı vuruşunda ise meşin yuvarlak az farkla auta çıkıyor.

6': Nani'nin atak yönü sol kanattan kullandığı kornerde kaleci Ruud Boffin, topu tek yumrukla uzaklaştırmayı başarıyor.

5': Fenerbahçe tehlikeli geldi! Josef De Souza'nın kaleyi karşıdan gören bir noktadan çektiği şutta top az farkla dışarı çıkıyor.

4': Nani'nin sol kanattan kullandığı korner atışında Eskişehirspor savunması ön direkte topu uzaklaştırmayı başarıyor.

2': Maçtaki ilk tehlikeli pozisyonda Simon Kjaer'in savunmadan gönderdiği uzun pasa Caner Erkin hareketleniyor ancak hızlı giden top dışarı çıkıyor.

1': İlk düdük geldi ve maç başladı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER