FUTBOL

Eski UEFA Başkanı Platini gözaltına alındı

UEFA Eski Başkanı Platini, 2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Eski UEFA Başkanı Platini gözaltına alındı - Sayfa 1

UEFA'nın eski başkanı Michel Platini, 2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesi sırasındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle Fransa'da gözaltına alındı.

Eski UEFA Başkanı Platini gözaltına alındı - Sayfa 2

Fransız futbol adamı, dev turnuvanın Katar'a verilmesiyle ilgili rüşvet almakla suçlanıyor. Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin danışmanı da ifade veren isimler arasında.

Eski UEFA Başkanı Platini gözaltına alındı - Sayfa 3

PLATİNİ KİMDİR?

Michel Platini, 21 Haziran 1955 tarihinde Fransa'da dünyaya gelmiştir. Avrupa'da yılın futbolcusu ödülünü art arda 3 kez kazanan ilk futbolcudur. IFFHS tarafından 20. yüzyılın en iyi 7. futbolcusu seçildi. Birçok kişi tarafından döneminin en şık oyuncularından biri ve gelmiş geçmiş en büyük Fransız futbolcusu olarak gösterilmektedir.

Eski UEFA Başkanı Platini gözaltına alındı - Sayfa 4

Platini 1984 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazanan Fransa millî futbol takımının bir parçasıydı, ve turnuvanın en iyi futbolcusu seçilmiş ve gol kralı olmuştu. 1978, 1982 ve 1986 Dünya Kupaları'na katıldı, ve ikisinde yarı finale ulaştı. Platini, Alain Giresse, Luis Fernandez ve Jean Tigana Fransızlar tarafından "carré magique" (büyülü kare) olarak gösterilmekteydi.