YEREL HABER

Eski futbolcu anısına spor tesisi

Eski Kocaelisporlu futbolcu Metin Uzuner anısına yaptırılan spor tesisi, törenle açıldı.

Eski futbolcu anısına spor tesisi

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde Büyükşehir Belediyesince eski Kocaelisporlu futbolcu Metin Uzuner anısına yaptırılan spor tesisi düzenlenen törenle açıldı.
 
 
Denizevler Mahallesi'nde içerisinde futbol, basketbol ve voleybol sahaları bulunan tesisin açılışı için düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli'nin 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde büyük acılar yaşadığını, il genelinde yapıların tahrip olduğunu, bu yapılar arasında spor tesislerinin de bulunduğunu anımsattı.

Aradan geçen zamanda Kocaeli'nin her alanda büyük bir atılım gerçekleştirdiğini ifade eden Karaosmanoğlu, ''Kocaeli kısa zamanda kendisini toparladı. Sahillerimiz deprem molozları ile doluydu. Onları oradan kaldırdık ve sahillerimizi yeniden düzenlendik'' diye konuştu.

Açılışı yapılan spor tesislerinin de sahil kenarında 80 bin metrekare alanda herkesin rahatça ulaşabileceği bir yerde olduğunu dile getiren Karaosmanoğlu, şöyle konuştu:

''Eskiden Avrupa'ya gittiğimizde yeşil sahaları görürdük. Bizde o zamanlar toprak sahalar vardı. Hamdolsun Türkiye büyük bir kalkınma yaşadı. Kaliteli sahalar arttı. Bugün de onlardan birinin açılışını yapıyoruz. Tesisimiz, futbol, basketbol ve voleybol sahalarından oluşuyor. Burada en son imkanlar bulunuyor. Spor tesisine eski Kocaelisporlu futbolcumuz Metin Uzuner'in adını verdik. Çünkü Uzuner'in buraya çok emeği geçti. Burada değerli futbolcumuzu rahmetle anmak istedik. Belediye olarak spora olan katkımız devam edecek.''

Konuşmanın ardından Karaosmanoğlu, Metin Uzuner'in eşi İrfane Uzuner'e plaket verdi.

İlçe protokolüyle birlikte kurdele keserek tesisin açılışını gerçekleştiren Karaosmanoğlu, daha sonra Gölcük Şirinspor ve Hisareynspor maçının temsili başlama vuruşunu gerçekleştirdi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER