YEREL HABER

Erzurum'da buz hokeyi heyecanı

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu, 16 yaş altı yıldız milli takım gelişim kampı Erzurum'da başladı.

Erzurum'da buz hokeyi heyecanı

Türkiye genelinde bulunan buz hokey kulüplerinin sporcularının katıldığı kampın ilk antrenmanı, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yapılan 3 bin kişilik buz hokeyi salonunda yapıldı.

 
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, buz hokeyi tarihinde 16 yaş altı milli takımın ilk kez kapsamlı bir kampa girdiğini söyledi.

 
Çintimar, 10 gün sürecek kampın 4 yıl sonra kurulacak olan milli takımın oluşmasını sağlayacağını ve kampa katılan sporcuların seviyesine göre çalışmalarını sürdürüleceğini belirtti.

Kampa katılan, 105 kişilik kafilenin 85'e yakınının sporcu olduğunu ve bu sporcuların seviyelerine göre, kamp süresince kademe kademe eleneceğini ifade eden Çintimar, ''Böylece 4 yıl veya 8 yıl sonra Türkiye Buz Hokeyi Takımı güçlü bir takım oluşturmuş olacak. Kurulacak takım olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edecek takım oluşacak ve bir yandan kamp devam ederken diğer yandan, hocalarımıza eğitim seminerleri vermeyi düşünüyoruz'' dedi.

-CURLİNG 2012 DÜNYA KARIŞIK ÇİFTLER ŞAMPİYONASI-

Çintimar ayrıca, Curling 2012 Dünya Karışık Çiftler Şampiyonası'nın Erzurum'a verilmesinin büyük anlam taşıdığını söyledi.

Söz konusu organizasyonun, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kadar önemli bir organizasyon olduğunu kaydeden Çintimar, şunları kaydetti:

''Böyle bir organizasyonun Erzurum'a verilmesi bundan sonra uluslararası organizasyonların şehre kazandırılmasına zemin hazırlayacak. Buz hokeyi, curling, paten ve benzeri branşlarda şehrimizde kamp yapmak isteyen takımlara tesislerin tanıtımı bu organizasyonlar sayesinde olacak. Dünya bu organizasyonlarla hem şehri, hem de tesisleri tanımış olacak.''

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER