KASIMPAŞA

Eren Derdiyok isyan etti

Kasımpaşa'nın golcü futbolcusu Eren Derdiyok, İsviçre Milli Takımı'nı seçtiği için eleştirildiğini söyledi.

Eren Derdiyok isyan etti

Fanatik gazetesine konuşan Kasımpaşa'nın golcü futbolcusu Eren Derdiyok, İsviçre Milli Takımı'nı tercih ettiği için bazı insanlar tarafından ''vatan haini'' ilan edildiğini belirtti.

SEÇMELERE GİRMEK İSTEMEDİM
İsviçre Milli Takımı’nda oynuyorsun. Türkiye’den hiç teklif almadın mı? Sence biz ülke olarak senin gibi gençleri bulma konusunda zayıf mıyız? Daha mı aktif olmalıyız?

“U18 milli takımında İsviçre’den beni çağıdılar. 5 maçta 9 gol attım. U21 İsviçre milli takımına çağırdılar yine orada da 6 maçta 9 gol attım. Bu benim için müthişti. Dikkatleri çekmeyi başarmıştım, kendimi ispatlıyordum yani. Ondan sonra Türkiye’den çağrı geldi, “Altyapı Seçmeleri” diye. Yaklaşık 40 oyuncunun içinden 2 ya da 3 kişi seçeceklerdi. Ben de kendi kendime dedim ki ben burada banko oynuyorum. En iyisi gitmememdi. Sonuçta değer verilmedi. Daha sonra İsviçre A Milli Takımı’ndan teklif geldi. Türkiye’den herhangi bir teklif yoktu.'' 

Eren Derdiyok

VATAN HAİNİ DİYORLAR
''Yurtdışında, gurbette çok oyuncu var, bu gurur verici bir şey bence. Bizim takımda bir çoçuk var İsviçre Milli Takımı’nda oynuyor, kardeşi de Arnavutluk’ta. Ne güzel bir şey. Bazıları diyor ki vatan haini bilmem ne. Hayır, çocuk Arnavutluğu İsviçre’de temsil ediyor. Biz de öyle sonuçta ülkeyi temsil ediyoruz. Erkan Zengin de bu örneklerden biri.”

KÜRDİSTAN BAYRAĞI SALLAYAMAYACAK MIYIM?
Dersimli Eren hatırlanacağı üzere yıllar evvel yaptığı açıklamada, ''Türk Milli Takımı’nda oynar ve Türkiye’ye kupa aldırırsam kendi bayrağımı sallayamayacak mıyım. Kuşkusuz en sert tepki  gelecek. Benim çok sıradan bir sevincim onlara cinnet geçirtecektir. Ben Kürdüm ve doğal olarak Kürdistan Bölgesine de bir sempati duyarım. Bu son derece insani bir durum. Bir Kürt, Kürdistan Bayrağı ile başarısına katkı sağladığı takımının veya Türk Milli Takımı’nın sevincine ortak oluyorsa ne zararı var?'' demişti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER