OLİMPİYAT HABERLERİ

Erdoğan'dan 2020'yi kaybettik diye sevinlere mesaj

Başbakan Erdoğan, 2020 Olimpiyat oyunlarının kaybedilmesinin ardından sevinenlere mesaj yolladı.

Erdoğan'dan 2020'yi kaybettik diye sevinlere mesaj
Başbakan Erdoğan, G-20 zirvesi ve Arjantin dönüşü Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan 2020 Olimpiyat oyunlarının kaybedilmesinin ardından sevinenlere de mesaj yolladı
 
'BİZİM İÇİN ÖNEMLİ TECBÜRE' 
17 saatlik bir uçak yoluculuğu ile Arjantin'e vardığını anlatan Erdoğan, Türkiye olarak Olimpiyatlar için tüm çalışmaların yapıldığını ancak komitenin tercihini Tokyo'dan yana kullandığını belirterek "Olimpiyatlar İstanbul'a verilseydi çevre anlamında çok olumlu etkilenecekti. Çalışmalar ona göre devam edecekti. Bununla birlikte kardeşlik kazanacaktı. Ancak bu düşünceyi yeterince kabul ettiremedik. Tokyo geçmişte ev sahipliği yaptı. Olimpiyatı üçüncü kez bunu yapma durumunda olan ülkeler var, Türkiye'nin bunu yapması çok daha farklı durumu ortaya koyacaktı. Bu bizim için çok önemli bir tecrübe olmuştur.'' dedi.

"Önümüzdeki dönemde spora ve sporcuya yatırımı daha da fazla yapacağız" diyen Erdoğan, İstanbul'un alt yapısını gelişmeyi geliştirmeyi tüm hızı ile sürdüreceklerini söyledi.

TOKYO'NUN KAZANMASINA SEVİNENLERE MESAJ 
Erdoğan, Tokyo'nun kazanmasına sevinenlere en güzel cevabı ise halkın vereceğini söyledi.
 
''Olimpiyatların Tokyo tarafından kazanılmasını İstanbul'un kaybetmesini sevinçle karşılayan çevrelere en güzel cevabı halkımız zamanı gelince verecektir. Böyle birşeye sevinilmez. Türkiye 5. kez böyle bir yarışa girmiştir. Türkiye'nin ev sahipliğini alamayışını kendileri için önemli görenler olmuştur. Türkiye başka organizasyonlar da üstlenmiştir.

İzmir ve Mersin'de oyunları yüzümüzün akı ile gerçekleştirdik. Erzurum'da Üniversiteler arası kış oyunları oldu. Erzurum ihmal edilmiş bir vilayetti. Onu da başarı ile gerçekleştirdik. Bundan sonra da gerekli adımları usanmadan atmaya devam edeceğiz.''  
MİNE KIRIKKANAT  
AYŞENUR ARSLAN  
YILMAZ ÖZDİL 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER