FENERBAHÇE

Emre Belözoğlu Fenerbahçe'yi sahipsiz bıraktı

Fenerbahçe'de Galatasaray'a karşı olan 21 yıllık tarihi yenilmezlik serisinin sona ermesi büyük hayal kırıklığı yarattı. Hem kötü futbol hem de 3-1'lik yenilgi sarı-lacivertli camiada adeta şok etkisi oluşturdu. 21 yıldır rakibine evinde mağlup olmayan Fenerbahçe'de birçok konu sorgulanır hale geldi.

Emre Belözoğlu Fenerbahçe'yi sahipsiz bıraktı - Sayfa 1

Başkan Ali Koç'u bile taraftarlarıyla karşı karşıya getiren hüsran dolu gecenin nasıl yaşandığı ve olayların bu noktaya geldiği tüm sarı-lacivertlilerin kafasında bir numaralı gündem maddesi oldu. Peki Fenerbahçe neden bu duruma geldi? İşte madde madde o nedenler...

Emre Belözoğlu Fenerbahçe'yi sahipsiz bıraktı - Sayfa 2

21 yıllık tarihi serinin sona ermesine adım adım gidildi ve tüm her şey Samandıra'da birikti. Sezon başından bu yana başta transfer olmak üzere kadro yapısındaki plansızlık işleri arapsaçına çevirdi. Teknik Direktör Ersun Yanal'ın da bazı kararlardan ısrarla vazgeçmemesi ve artık bunu net bir şekilde göstermesi sabırları taşırdı. İşte madde madde mutsuzluğa giden yol:

Emre Belözoğlu Fenerbahçe'yi sahipsiz bıraktı - Sayfa 3

Stoper konusu Ersun Yanal'ın en büyük sıkıntısı oldu. Yaz döneminde listesinde Juan Jesus ve Kolarov bir numara iken; arka sıralardaki Zanka'ya gidilmesi hatta formsuz Rami'nin Comolli tarafından alınması stresli süreci başlattı. Yanal adeta cevap verir gibi Jailson'dan stoper oluşturmak istedi.

Emre Belözoğlu Fenerbahçe'yi sahipsiz bıraktı - Sayfa 4

AUDI Cup'ta da Jailson'u stopere çekerek tavrını belli eden tecrübeli teknik adam, o turnuvada takımın yediği 11 golün yönetim tarafından anlaşılamamasına şaşırdı. Devre arasında transfer yapmak zaten zor iken tek hamlenin Bundesliga'da 1 maça çıkan ve E.Frankfurt'ta 6. alternatif olan Falette olması bardağı taşırdı.