DİĞER HABERLER

Emin Müftüoğlu'na önemli görev

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) Yönetim Kurulu'na seçildi.

Emin Müftüoğlu'na önemli görev
Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Fransa Olimpiyat Komitesi Kongre Salonu'nda, UCI ve Avrupa Bisiklet Birliği (UEC) Genel Kurulu yapıldı. Genel kurulda UEC Başkanı ve yönetim kurulu seçildi. Polonyalı Wojiech Walkıewicz'in yaş sınırlaması nedeniyle yeniden aday olmadığı seçimde, UEC Başkanlığı için Fransa Bisiklet Federasyonu Başkanı David Lappartient ile Moldova Bisiklet Federasyonu Başkanı Andrei Tchmil yarıştı.
Lappartient, 34 ülkenin oyunu alarak UEC'in yeni başkanı oldu.

Daha sonra UCI Yönetim Kurulu seçimi yapıldı. Pat Mc Quit'in başkanlığını yaptığı UCI Yönetim Kurulu'na Avrupa'dan 8 delege seçildi. Adaylar arasında yer alan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 42 delegeden 34'ünün oyunu alarak UCI yönetimine giren ilk Türk oldu.

UCI Yönetim kurulu'na ayrıca Brian Cookson (İngiltere), Renato Di Rocco (İtalya), Artur Lopez (Portekiz), İgor Makarov (Rusya), Peder Pederson (Danimarka), Marian Stetina (Çek Cumhuriyeti) ve Tom Van Damme (Belçika) seçildi.

Müftüoğlu, son derece duygulu ve sevinçli olduğunu belirterek, ''9 yıldır yaptığımız çalışmalarla Türk bisikletinde önemli gelişmeler sağladık. Bu çalışmalar dünya ve Avrupa bisiklet kamuoyunda yankı uyandırdı. Bunların karşılığını ülke olarak aldık ve hak ettiğimiz yere yıllar sonra da olsa gelmeyi başardık. Böyle bir şey kısa bir süre öncesine kadar hayaldi ama şimdi büyüklerimin ve ekibimin desteğiyle bunu başardık. Bu, benim değil Türkiye'nin, Türk bisikletinin zaferidir'' dedi.
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER