FENERBAHÇE

Emenike şike sürecinde bebekler gibi ağlamış

Fenerbahçe'den West Ham'a kiralanan Emenike, Nijerya basınına verdiği röportajda çok konuşulacak açıklamalara imza attı.

Emenike şike sürecinde bebekler gibi ağlamış

Sezon başında kiralandığı Al Ain’den devre arasında ayrılan ve daha sonrasında Bilic’in çalıştırdığı West Ham United’ın yolunu tutan Emenike, Nijerya basınına verdiği röportajda çok konuşulacak açıklamalara imza attı.

'BEBEKLER GİBİ AĞLADIM'

3 Temmuz şike davası kapsamında hapis istemiyle yargılanan ve daha sonra beraat eden Emenike, o dönem yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Bana sıradan bir suçluymuşum gibi davranıldı. Bebekler gibi ağladım çünkü yaşananlar bana garip geliyordu. Bir noktada artık tüm bunları kaldıramamaya başladım ve hemen psikolojik yardım aldım. Salıverildikten sonra artık sahaya konsantre olmam çok zordu. Fenerbahçe’de kalma şansım yoktu. Çok kötü ve talihsiz bir tecrübeydi. Bu para ya da tutku meselesi değildi, önceliğim hayatım ve mutluluğumdu. O yüzden Spartak Moskova’dan teklif gelince hiç düşünmedim. Taraftarlar ayrılmamı istemiyordu ama hapis travması beni psikolojik olarak çok kötü etkiledi. Şampiyonlar Ligi elemeleri maçı öncesi İstanbul’da havaalanında yaşananlar benim için oldukça duygusaldı. Hala beni istediklerini söylüyorlardı. Ama İstanbul macerasını geride bırakmıştım.”

Emenike West Ham taraftarına saç baş yoldurdu

'BILIC BENDE BİR ŞEYLER GÖRMÜŞ OLMALI'

West Ham United’a transferini de değerlendiren Nijeryalı golcü, “Bu transfer tam zamanında geldi. Al Ain’den ayrılmak istemiyordum ama Tanrı bana bu yolu gösterdi. Hala goller atabildiğimi insanlara göstermek istiyorum. Çok daha iyi olacağım. Asya ve bazı Avrupa kulüplerinden teklifler vardı ama West Ham hiç hesapta yoktu. Burayı seçmemin nedenlerinden biri de Slaven Bilic. Hep onun takımında oynamak istemişimdir. Onunla çalışmak çok kolay olacak çünkü iki farklı ülkede onunla çalıştık. Bende bir şey görmüş olmalı” ifadelerini kullandı.

'HIDDINK BENİ İSTEDİ'

Emenike röportajın son bölümünde ise Türk Milli Takımı’ndan teklif aldığını söyleyerek büyük şaşkınlık yarattı. “Beni isteyen sadece Guus Hiddink değildi” diyen 28 yaşındaki oyuncu, “Birçok insan bunu istiyordu. Bunu değerlendiriyordum ama böylesi ailem için çok zor olacaktı. Hiddink iyi bir teknik direktör ve benim kalitemi biliyor. Bu yüzden beni istemesi gayet normal ama onu reddettiğim ve doğduğum yer adına oynadığım için pişman değilim” şeklinde konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER