DÜNYADAN FUTBOL

El Clasico'da şike bombası

İspanya polisi, 21 Kasım'da oynanacak Barcelona-Real Madrid maçı öncesi şok bir soruşturma başlattı.

El Clasico'da şike bombası

Soruşturmanın sebebi ise, 'El Clasico' adıyla bilinen o karşılaşmada yardımcı hakemlik görevi yapacağını ileri süren bir hakemin, "Real Madrid lehine karar vermem için şike teklif edildi" diyerek yargıya başvurması oldu. 

Dünyanın merakla beklediği FC Barcelona ile Real Madrid arasında oynanacak El Clasico öncesi yaşanan bir olay İspanya'da günün konusu oldu.
İki takım arasında 21 Kasım'da Camp Nou'da oynanacak maç öncesi İspanyol polisi soruşturma başlattı. 

İddiaya göre, maçın yardımcı hakemlerinden biri Real Madrid lehine kararlar vermesi için tehdit edildi. Kariyerinin sona erdirileceği yönünde tehditler alan hakem, bu talebi reddetti ve avukatı aracılığıyla konuyu yargıya taşıdı.

TEHDİT EDEN KİŞİNİN MORALES OLDUĞU İLERİ SÜRÜLDÜ
Hakem komitesinden "şike" yapması için talimatlar aldığı iddia edilen hakem, İspanya Futbol Federasyonu dışından aldığı telefonlarla da baskı altına alınmaya çalışıldı. Yardımcı hakemi tehdit eden kişinin ise hakem komitesi üyesi Jose Angel Jimenez Munoz Morales (üstte) olduğu belirtildi.
Yardımcı hakemin vereceği yanlış kararların, orta hakeme göre daha az konuşulacağı için bu yolun seçildiği bildirildi. Ayrıca baskılardan korkan hakem isminin verilmemesini istediği açıklandı.

21 Kasım'da oynanacak Barcelona-Real Madrid maçı ile ilgili iddialar İspanya'da günün olayı oldu. Spor gazeteleri, hakemin polise başvurmasını manşetlere taşıdı.

MORALES: İDDİALAR KAFKA ROMANLARI GİBİ
Hürriyet'in haberine göre; Suçlamaların odağındaki isim Jose Angel Jimenez Munoz Morales konu hakkında ilginç açıklamalarda bulundu. Morales, "Bu iddianın nereden geldiğine dair hiçbir fikrim yok. Bu, Kafka romanları gibi" diye konuştu.

SIMEONE NE DEMEK İSTEDİ?
Katalan basını şike iddialarına tam sayfa ayırırken Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone'nin geçen sezon söylediği sözleri ön plana çıkardı. Simeone'nin haziran ayında verdiği bir röportajda Real Madrid'in şampiyon olacağını söylemesinin altında "komplo" teorilerinin olduğu savunuldu.
Simeone, "Real Madrid’in şampiyon çıkmaması çok zor. 7 yılda sadece 1 lig kazanmak öyle bir kulüp için çok az. Ben Madridli olsam Atletico’nun düzeyinde olmamamız gerektiğini düşünürüm. Barcelona endişelenmeli çünkü gelecek sezon hiç de kolay olmayacak" ifadelerini kullanmıştı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER