MAÇ ANLATIMLARI

Ekvador Milli Futbol Takımı'nı tanıyalım

2014 FIFA Dünya Kupası'na katılacak ülkelerden Ekvador Milli Takımı'nı tanıyalım...

Ekvador Milli Futbol Takımı'nı tanıyalım
2014 FIFA Dünya Kupası'na sayılı günler kala heyecan dorukta. İşte dev turnuvaya katılacak ülkelerden Ekvador Milli Takımı...   

Ekvador Takım Profili 
 
Son 12 yıl içinde 3. kez Dünya Kupası'nda boy gösterecek olan Ekvador, Brezilya'da sürpriz arayacak. Karizmatik forvetleri Christian Benitez'in ani ölümüyle şok yaşayan ve golcü futbolcunun 11 numaralı formasını emekliye ayıran Ekvador, Dünya Kupası'nda farklı bir motivasyonla sahne alacak. 

VİDEO 
 
Dünya Kupası'na kimler taşıdı?

Felipe Caicedo (Al Jazira)
Kulüp kariyerindeki istikrarsızlığa rağmen milli takımda farklı bir görüntü sergileyen Caicedo, Güney Amerika Elemeleri'nde 9 maçta 7 gol atarak Ekvador'u sırtlayan isimlerin başında geldi. 

Walter Ayovi (Pachuca)
Tecrübeli orta saha oyuncusu Ayovi, Ekvador'un Güney Amerika Elemeleri'nde yaptığı her maçta 90 dakika sahada kalarak, takımının vazgeçilmez ismi oldu.

Antonio Valencia (Manchester United)
Ekvador futbolunun Avrupa'daki en önemli temsilcilerinden olan Valencia, maç çeviren performanslarıyla takımının Dünya Kupası'na gitmesinde önemli rol oynadı.

Teknik direktör
Ülkesi Kolombiya'daki kulüp kariyerinde altyapı ve A takım seviyesinde birçok başarıya imza atan Reinaldo Rueda, Ekvador'u Dünya Kupası'na taşıyarak ülke başbakanı Rafael Correa'nın da övgüsünü aldı. 
 
Yıldız oyuncusu: Antonio Valencia 
 
Tam adı: Luis Antonio Valencia Mosquera
Doğum Tarihi: 4 Ağustos 1985
Takımı: Manchester United
Mevkii: Orta Saha
 
VİDEO 
 
Manchester United ile kötü bir sezon geçiren Antonio Valencia için Dünya Kupası bir fırsat olacak. Gelecek sezon öncesinde ciddi transferler yapması beklenen Kırmızı Şeytanlar'ın kadrosunda yer bulabilmek için eski günlerine dönmesi gereken Valencia'nın Brezilya'da göstereceği performans büyük önem taşıyor. Ekvador'un kozu durumunda bulunan yıldız kanat oyuncusu hem kişisel kariyeri, hem de takmının turnuvadaki geleceği için en iyisini yapmak zorunda. 

Nasıl geldiler?
Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde 7 galibiyet 4 beraberlik ve 5 yenilgi alan Ekvador, 25 puan ve averajla 4. sırayı kaparak Dünya Kupası'na doğrudan katıldı. Ekvador, deplasmanda galibiyet alamadan Brezilya'ya gitmeyi başardı.

Dünya Kupası geçmişi
Daha önce 2002 ve 2006 Dünya Kupası'nda boy gösteren Ekvador, 3. kez bu büyük turnuvada mücadele edecek. Şeytanın bacağını kırmak isteyen Ekvador, grup aşamasının ötesine geçmeyi deneyecek. 
 
* Ekvador Milli Futbol Takımı
 
Ekvador'u ulusal karşılaşmalarda temsil eden futbol takımıdır. Geçmişte çok zayıf bir takım olan Ekvador Milli Takımı son zamanlarda atağa geçti. 2002 FIFA Dünya Kupası'na katılma şansını yakalayarak tarihinde bir ilki gerçekleştiren Ekvador, 2006 FIFA Dünya Kupası'na da katılmayı ve gruptan çıkmayı başaran Ekvador, 2. Tur'da İngiltere Milli Futbol Takımı'na 1-0 mağlup olarak kupaya veda etti.  
 
Tarihçe

1950 yılından itibaren Güney Amerika Dünya Kupası elemelerine katılmaya başlayan Ekvador Millî Futbol Takımı, elemelerde sadece 2 kez başarılı olabildi. 2002 ve 2006 yıllarında Dünya Kupası'na katılma başarısı gösterdi. Bu arenaya ilk katılımları olan 2002 FIFA Dünya Kupası'nda, Meksika, İtalyave Hırvatistan'la birlikte G Grubu'nda mücadele eden Güney Amerika temsilcisi, İtalya'ya 2-0, Meksika'ya 2-1 mağlup olurken, Hırvatistan'ı 1-0 mağlup ederek Dünya Kupası tarihindeki ilk galibiyetlerini almayı başardı, ancak bu galibiyet grubu sonuncu bitirmesine engel olamadı.

2006 yılında ise Almanya'ya gitmeye hak kazanan Ekvador, ev sahibi Almanya, Polonya ve Kosta Rikaile A Grubu'nda yer aldı. Grubun ilk maçında Polonya'yı Tenorio ve Delgado'nun golleriyle mağlup eden sarı lacivertliler, ikinci maçında Kosta Rika karşısında 3-0 kazanarak, turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı. Grubun son maçında, Almanya karşısında pek de varlık gösteremeyip 3-0 mağlup olsa da, ev sahibinin arkasında grubu ikinci sırada tamamlayarak bir üst tura çıkma başarısını gösterdi. Son 16'da İngiltere ile eşleşen ve iyi de bir maç çıkaran Ekvador, 60. dakikada Beckham'ın golüne engel olamadı ve mücadeleden 1-0 mağlup ayrılarak, turnuvaya veda etti.  
 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER