TENİS

Efsane fotoğrafın sırrı çözüldü

Tam 35 yıl önce çekilen ve neredeyse tüm dünyanın bildiği fotoğraf karesinin sırrı çözüldü hiçbir zaman tenis oynamasa da, 1970'lerde adeta bir ikon haline gelen fiona walker, birçok erkeğin de bu spora ilgi göstermesini sağlamıştı. walker'ı beyaz tenis kıyafetleri içerisinde yarı çıplak halde...

Efsane fotoğrafın sırrı çözüldü - Sayfa 1

Tam 35 yıl önce çekilen ve neredeyse tüm dünyanın bildiği fotoğraf karesinin sırrı çözüldü Hiçbir zaman tenis oynamasa da, 1970'lerde adeta bir ikon haline gelen Fiona Walker, birçok erkeğin de bu spora ilgi göstermesini sağlamıştı. Walker'ı beyaz tenis kıyafetleri içerisinde yarı çıplak halde gösteren Athena Fotoğraf Ajansı'nın "Tenis Kızı" posteri, yapılmış en seksi posterlerden biri olarak biliniyor. Bu efsanevi fotoğrafın arkasındaki yüz, tenisi bir sanat konusu olarak araştıran serginin açılışı için ilk kez fotoğrafla birlikte görüntülendi.

Efsane fotoğrafın sırrı çözüldü - Sayfa 2

1976 yılında ortaya çıkan fotoğraf, Athena'yı büyük üne kavuşturmuş ve basılan posterler inanılmaz satış rakamları yakalamıştı. Yetmiş ve seksenlerde gençlerin odalarının vazgeçilmezi olan posterin orjinalleri, bugün de Ebay üzerinden 600-700 lira gibi rakamlara satılmakta. Fotoğrafı çeken Martin Elliott, geçtiğimiz yıl Nisan ayında hayatını kaybetti. 1976 yılında, 18 yaşındaki kız arkadaşını ikna eden Elliott, ona ödünç aldığı tenis giysileriyle poz verdirip bu unutulmaz fotoğrafı çekmişti.

Efsane fotoğrafın sırrı çözüldü - Sayfa 3

Fotoğrafı çektikten bir süre sonra ayrılan ikili, başkalarıyla evlenmişlerdi. Posterde kullanılan fotoğrafın bir benzerinin olmaması posteri daha da gizemli kılmış, geçen süre içerisinde birçok model ve fotoğrafçı bu kare üzerinde hak iddia etmişti. Martin Elliott bu konuyla ilgili olarak "Eğer bu fotoğraftaki kız olduğunu iddia eden her model ve bu fotoğrafı çektiğini iddia eden her fotoğrafçı için bir pound alsaydım, şu anda çok ama çok zengindim" açıklamasını yapmıştı.