MOTOR SPORLARI

Dünyanın en pahalı sporcu sözleşmesi

Formula 1 pilotu Lewis Hamilton, Mercedes ile olan anlaşmasını 3 yıl uzattı. Yıllık 45 milyon Euro kazanacak olan Lewis Hamilton, 3 yıl sonunda toplamda 135 milyon Euro kazanacak.

Dünyanın en pahalı sporcu sözleşmesi

Dünya şampiyonu Formula 1 pilotu Lewis Hamilton, spor dünyasında eşi benzeri olmayan bir anlaşmaya imza atacak.

Mercedes ile olan kontratını üç yıl daha uzatacak olan Lewis Hamilton, yıllık 45 milyon Euro’dan toplam 135 milyon Euro kazanacak. Bu rakam, spor tarihinde şimdiye kadar yapılmış en yüksek sporcu sözleşmesi olarak da tarihe geçecek. Lewis Hamilton, haftalık yaklaşık olarak 950 bin Euro’yu cebine koyacak.

Britanya’nın en başarılı Formula 1 pilotu olan Lewis Hamilton’ın 4 dünya şampiyonluğu bulunuyor. Mercedes Genel Müdürü Toto Wolff, Lewis Hamilton’a, bu pazar başlayacak olan yeni sezon öncesi imzayı attırmayı planlıyor.

Lewis Hamilton

Formula 1’de yeni sezon Avustralya’da yapılacak Melbourne Grand Prix’i ile başlayacak. İngiliz pilot, şampiyonluk adayı olduğu Formula 1’e Melbourne’de iyi bir başlangıç yapmak için yarışacak.

33 yaşındaki Lewis Hamilton, test sürüşlerinin ardından yaptığı açıklamada yarışmaktan hala büyük keyif aldığını ve uzun süre daha Formula 1 pilotu olarak kariyerine devam etmek istediğini söylemişti.

Formula 1 yönetimi, yeni sezonda ‘Grid Kızları’ olmayacağını duyurmuştu.

Formula 1'in grid kızları tarih oluyor

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER